Kestävät huoltomaalit vesikatteille.

Vesikatteet kuntoon – ammattilaisen ratkaisut katon huoltomaalaukseen

Kestävät ratkaisut tiili- ja peltikattojen huoltokäsittelyyn ja maalaukseen.

Ammattikäyttöön suunnitellut ratkaisut katon huoltomaalaukseen

Tikkurila tarjoaa maalaus- ja kattourakoitsijoille huolella suunniteltuja ja kehitettyjä tuotteita sekä palveluita, joiden avulla työt hoituvat nopeasti ja laadukkaasti. Ammattikäyttöön kehitetyn tuotevalikoimamme avulla saat vesikatteelle pitkäikäisen suojan ilmastorasituksia vastaan.

Miksi ja milloin vesikatteen huolto kannattaa?
 

1. Huolto pidentää katon elinikää

Vesikate on rakennuksen viides julkisivu, joten sen huolto ja ylläpito kannattaa yhtälailla kuin ulkoverhousten maalaus. Suomen olosuhteissa betonitiilikatto menettää ominaisuuksiaan jo 10 vuodessa. Tiilen ikääntyessä väri haalistuu ja pinta kuluu, mikä lisää kattorakenteen kosteusrasitusta ja edistää sammaleen kasvua katolle. Nämä normaalista kulumisesta aiheutuvat vauriot eivät usein kuulu kattotiilien valmistajien vastuun piiriin. Siksi katon säännöllinen huolto ja ylläpitokäsittely on erittäin tärkeää.

Tikkurila on tiilikattomaalien edelläkävijä Pohjoismaissa. Toimme ensimmäisenä tiilikatoille suunnitellun maalin markkinoille ja nykyisin tuotteista on Suomessa jo 20 vuoden kokemus.
 

2. Pintakäsittely parantaa katon ulkonäköä ja rakennusteknistä kestävyyttä 

Oikea pintakäsittely laadukkailla tuotteilla paitsi parantaa katon ulkonäköä myös suojaa katemateriaalia erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä ja pidentää sen käyttöikää. Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi katon huolellinen esikäsittely on tärkeää. Maali ei pysy likaisessa ja huonokuntoisessa alustassa eikä peitä huonosti tehtyjä pohjatöitä. Selvitä katon materiaali ja aiemmat käsittelyt ja tee tarvittavat esikäsittelyt ennen uutta pinnoitetta. Hyvä lopputulos edellyttää riittävän aikaisin tehtyä maalauskäsittelyä.
 

Valikoimastamme löydät kaikki tarvittavat käsittely- ja pinnoitusratkaisut vesikatteille:

 

Kattopinnat ovat Suomessa poikkeuksellisen kovan rasituksen kohteena. Siksi niiden suojaamisen tarvitaan oikeanlaiset tuotteet. Lue lisää pelti- ja tiilikattojen käsittelystä ja maalauksesta valintaoppaastamme!

Lataa opas
Tiilikaton pesu.
Video:
Kilpi ja Panssari tuotteet pidentävät vesikatteen elinkaarta
Peltikatto.

Panssari PRO Akvaroof peltikattomaali

Panssari PRO Akvaroof on vesiohenteinen elastinen yksikerrosmaali, jota voidaan levittää jopa 400 μm kerros valumatta. Erinomaiset ruiskutusominaisuudet ja kestävä lopputulos, joka ei halkeile. Maalipinta on kosketuskuiva jo kolmen tunnin kuluttua ja täysin kuiva noin 48 tunnin kuluttua. Saatavilla valmisvärit tummanharmaa, musta, tummanruskea, harmaa, vaaleanharmaa, oksidinpunainen.

Katso tuote

 

Lue lisää peltikaton maalauksesta

Tumma tiilikatto

Kilpi Tiilikattomaali

Kilpi Tiilikattomaali on vesiohenteinen kattomaali läpivärjättyjen ja tehdasmaalattujen betonitiilikatteiden huoltomaalaukseen. Nopea kuivumisaika ja hyvät ruiskutusominaisuudet lisäävät työn sujuvuutta. Maalipinta on kosketuskuiva jo tunnin kuluttua, päällemaalattavissa kahden tunnin kuluttua ja täysin kuiva noin 24 tunnin kuluttua. Saatavilla valmisvärit musta, tummanruskea,
tiilenpunainen, tummanharmaa ja tupapunainen.

Katso tuote

 

Lue lisää tiilikaton maalauksesta

Kilpi PRO Block

Kilpi PRO Block on vettä ja likaa hylkivä suoja-aine betonitiilikatoille. Sitä käytetään katon suojaamiseen silloin kun huoltomaalausta ei vielä tarvita. Kalvo on väritön eikä muuta rakenteen ulkonäköä. Suomen olosuhteissa tiilen toistuva jäätyminen ja sulaminen rapauttavat pintoja, mutta impregnoinnilla tämä saadaan estettyä ja pinnan alkuperäinen väri ja tekniset ominaisuudet säilyvät entisellään.

Katso tuote

 

Lue lisää tiilikaton impregnoinnista

Vesi helmeilee tiilikaton pinnalla Kilpi Pro Block impregnointiaineen ansiosta.

Kattava tuotevalikoima ammattikäyttöön

Tikkurilan ammattikäyttöön suunnitellut tuotteet nopeuttavat työtä ja antavat vesikatteelle pitkäikäisen suojan ilmastorasituksia vastaan.

 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, mikäli tarvitset apua tai neuvoa oikeiden tuotteiden valinnassa tai mihin tahansa katon huoltokäsittelyyn ja maalaukseen liittyvissä kysymyksissä. 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi