Sisätilojen kalusteiden ja varusteiden maalaus

Sisätilojen kalusteiden ja varusteiden maalaus

Kestävä ja viimeistelty lopputulos kalusteille, oville, ikkunoille, ikkunapenkeille ja muille sisätilojen rakenneosille kuten kaiteille.

Rakennuksissa on paljon yksityiskohtia, rakenneosia, kalusteita ja varusteita, joiden toimivuus asettaa myös pintakäsittelylle erilaisia vaatimuksia. Tällaisia ovat mm.
puhdistettavuus, pinnan kovuus ja iskunkestävyys, väri, kiilto ja tasaisuus.  

Tikkurilan ammattikäyttöön suunnitellut Intact-tuotteet takaavat rakenneosille ja kalusteille kestävän ja kauniin pinnan. Helppo työstäminen ja nopea kuivumisaika tehostavat työntekoa ja säästävät aikaa.

Intact-kalustemaali kuivuu nopeasti ja värinpysyvyys on hyvä, myös vaaleissa sävyissä.  Intact-maaleilla tai -lakoilla käsitelty pinta ei  kellastu ajan myötä, vaan säilyttää värinsä raikkaana ja juuri sellaisena kuin se on suunniteltu. 

Intact-tuotteiden käyttökohteet

Rakennuksissa on kahdentyyppisiä kalusteita: 1) kiinteitä kalusteita, kuten kaappeja ja listoja ja 2) irtokalusteita, esimerkiksi pöytiä ja tuoleja. Esimerkiksi kaiteet, joita ei mielletä kalusteiksi, voidaan luokitella varusteiksi.

Sisätiloihin tarkoitettujen Intact-tuotteiden käyttökohteita ovat muun muassa:

  • Puuovet ja -listat
  • Metallikaiteet ja -ovet
  • Ikkunapuitteet ja -karmit
  • Tikkaat
  • Vesikiertopatterit ja niidet putket

 

Lataa esite Intact-tuotteista

vesikiertopatteri

Kalustemaalit

Ammattikäyttöön suunniteltuja Intact-kalustemaaleja käytetään esimerkiksi porrashuoneissa, joissa on paljon maalattavia pintoja, kuten metallikaiteita, asuntojen ovia, palo-ovia, luukkuja ja hissikuilun verkkoja. Huoneistossa käsitellään listoja ja ovia sekä joskus jopa keittiön kaapistoja. Intact-maalit soveltuvat sekä uudis- että huoltomaalaukseen.

Saatavilla on kaksi kiiltoastetta: Intact 40 on puolikiiltävä ja Intact 8 himmeä.  Maaleista on saatavilla A- ja C-perusmaalit, joten eri sävyjä on saatavilla tuhansia.

Kalustelakat

Intact-tuotesarjassa on myös Intact Laq -kalustelakka, joka on tarkoitettu puupinnoille. Lakattavia pintoja voivat olla esimerkiksi listat, porraskaiteiden puuosat, huoneistojen ovet, naulakot ja paneelit.

Saatavilla on kaksi kiiltoastetta: Intact Laq 10 on himmeä ja Intact Laq 30 puolihimmeä. Lakat voidaan sävyttää laajasti kuultaviin sävyihin.

Sisätilojen haasteet maalipinnoille

Sisätiloissa pinnat joutuvat monenlaisen rasituksen kohteeksi. Esimerkiksi porraskaiteita kosketellaan jatkuvasti. Kämmenissä on usein rasvaa ja voiteita, jotka pehmittävät maalipintaa. Kaiteita pitkin voidaan raahata pahvilaatikkoa, jos omat kantovoimat eivät riitä. Pinnoille saattaa myös roiskua kemikaaleja, ja niitä puhdistetaan säännöllisesti.

Rasvan- ja kemikaalinkesto ovat sisätiloissa käytettävien tuotteiden tärkeimpiä ominaisuuksia.

Intact-kalustemaali on Tikkurilan vesiohenteisista kalustemaaleista kaikkein kestävin. Rasitusluokka on 05: maalipinta kestää kovaa mekaanista rasitusta samoin kuin kosteutta. Näin kova pinta kestää hyvin painoa, eikä se naarmuunnu helposti. Esimerkiksi ikkunapenkin voi maalata, ja sen päälle voi huoleti laittaa painavan kukkaruukun. Lujan pinnan lisäksi ikkunapenkki näyttää kauniilta.

Intact-tuotteiden rasvankesto on hyvää luokkaa. Maalipinta kestää hyvin myös pesuaineita, joten pinnat on mahdollista pitää puhtaana ja hyvässä kunnossa.

Kalusteiden ja kiinteiden rakenneosien pintoja katsellaan usein läheltä. Siksi esimerkiksi kaiteen tai pylvään maalipinnan on oltava kaunis ja virheetön. Intact-kalustemaalit tasoittuvat erinomaisesti ja jättävät kauniin pinnan, joka tuntuu sileältä ja siistiltä myös käsin kosketeltaessa.

Kun tällaiset pienet yksityiskohdat ovat kunnossa, koko kohde tuntuu viimeistellyltä.

Työmenetelmät: tela, sivellin ja ruiskutus

Ensin maalattava pinta puhdistetaan ja maalataan pohjamaalilla. Intact Primer on hyvä pohjamaali, joka tarttuu monenlaisiin pintoihin. Nykyisin rakennuksissa on paljon tehdasmaalattuja pintoja. Niissä on vaikeampi saavuttaa tarttuvuus, mutta Intact Primer tarttuu kiinni myös hankaliin pintoihin.

Tavallisesti pinta  maalataan kahdesti. Intact-pintamaaleilla on hyvä peittokyky, joten yksikin kerta saattaa riittää, jos pinta on huolellisesti ja siististi tehty, eikä väriero edelliseen ole suuri. Väri vaikuttaa myös käsittelykertojen määrään: kirkkaiden ja puhtaiden värien peittokyky ei ole yhtä hyvä kuin valkoiseen pohjaan tehdyillä murretuilla sävyillä. Maalin voi levittää telalla, siveltimellä tai ruiskulla. Se ei valu herkästi, mikä helpottaa työstämistä.

Ammattilaisille kehitetty tuoteperhe

Intact-tuotteet on kehitetty ammattilaisten tarpeisiin ja laatuvaatimuksiin sopiviksi. Vesiohenteisilla tuotteilla on M1-luokitus, eli ne ovat vähäpäästöisiä. Intact-tuotteita voidaan käyttää myös laivojen sisätiloihin tulevien kalusteiden ja muiden pintojen maalaukseen (MED-hyväksyntä).

Maalipinta on ensiluokkainen, kova, tasainen ja kestävä. Myös työstöominaisuudet ovat loistavat: maali on helppo levittää, ja se tasoittuu ja kuivuu nopeasti. Lyhyen kuivumisajan ansiosta pääsee nopeasti maalaamaan päälle. 

Helppo työstettävyys, hyvä peittokyky, tarttuvuus alustaan ja laadukas lopputulos takaavat  sujuvan työskentelyn kohteessa kuin kohteessa.

HALUATKO KUULLA LISÄÄ RATKAISUISTAMME, TAI TARVITSETKO APUA OIKEAN PINTAKÄSITTELYMENETELMÄN VALINNASSA? OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi