Maalattu metallikaide.

Sisätilojen kalusteiden ja varusteiden maalaus

Intact-kalustemaaleilla ja -lakoilla saat aikaan kestävän ja viimeistellyn lopputuloksen sisätilojen kalusteille, oville, ikkunapenkeille ja muille rakenneosille, kuten kaiteille.

Rakennuksissa on paljon yksityiskohtia, rakenneosia, kalusteita ja varusteita, joiden toimivuus asettaa myös pintakäsittelylle erilaisia vaatimuksia. Tällaisia ovat mm. puhdistettavuus, pinnan kovuus ja iskunkestävyys, väri, kiilto ja tasaisuus.  

Tikkurilan ammattikäyttöön suunnitellut Intact-maalit ja -lakat takaavat rakenneosille ja kalusteille erittäin kestävän ja kauniin pinnan. Maali- ja lakkapinta on ensiluokkainen, kova, tasainen ja kestävä. Myös työstöominaisuudet ovat loistavat: tuotteet on helppo levittää, ja ne tasoittuvat ja kuivuvat nopeasti. Lyhyen kuivumisajan ansiosta päällemaalaus ei vaadi turhaa odottelua.  

Helppo työstettävyys, hyvä peittokyky, tarttuvuus alustaan ja laadukas lopputulos takaavat  sujuvan työskentelyn kohteessa kuin kohteessa.

Intact-tuotteet on kehitetty ammattilaisten tarpeisiin ja laatuvaatimuksiin sopiviksi. Vesiohenteisilla tuotteilla on M1-luokitus, eli ne ovat vähäpäästöisiä. Intact-maaleja voidaan käyttää myös laivojen sisätiloihin tulevien kalusteiden ja muiden pintojen maalaukseen (MED-hyväksyntä). 

Intact-tuotteiden käyttökohteet

Intact-tuotteet soveltuvat sisätilojen puu- ja metallipintaisten kalusteiden sekä kiinteiden rakenneosien maalaukseen. Intact-maali kestää myös kosteudelle alttiissa olevissa sisätiloissa.

Intact-tuotteiden käyttökohteita ovat muun muassa:

  • Puuovet ja -listat
  • Metallikaiteet ja -ovet
  • Ikkunapuitteet ja -karmit
  • Tikkaat
  • Vesikiertopatterit ja niidet putket
  • Palo-ovet
  • Luukut

 

Lataa esite Intact-tuotteista

vesikiertopatteri

Intact-kalustemaalit

Ammattikäyttöön suunnitellut Intact-maalit soveltuvat sekä uudis- että huoltomaalaukseen sisätiloissa, ja ne soveltuvat niin puu- kuin metallipinnoille. Sileän ja kovan pinnan jättävät Intact-kalustemaalit ovat erittäin kestäviä ja helppoja työstää.

Saatavilla on kaksi kiiltoastetta: Intact 40 on puolikiiltävä ja Intact 8 himmeä. Maalit on sävytettävissä Tikkurilan peittäviin sävyihin, mm. Symphony- ja Pro Grey-värikartan mukaan. 

Intact-kalustemaalin värinpysyvyys on hyvä, myös vaaleissa sävyissä. Maalattu tai lakattu pinta ei myöskään kellastu ajan myötä, vaan säilyttää värinsä raikkaana ja juuri sellaisena kuin se on suunniteltu.

Intact-kalustelakat

Intact-tuotesarjasta on saatavilla myös Intact Laq -kalustelakka, joka on tarkoitettu puupinnoille. Lakattavia pintoja voivat olla esimerkiksi listat, porraskaiteiden puuosat, huoneistojen ovet, naulakot ja paneelit.

Saatavilla on kaksi kiiltoastetta: Intact Laq 10 on himmeä ja Intact Laq 30 puolihimmeä. Lakat voidaan sävyttää laajasti kuultaviin sävyihin esim. Ajaton kuultava -värikartan mukaan.

Työmenetelmät: tela, sivellin ja ruiskutus

Uudet, aiemmin maalaamattomat pinnat puhdistetaan ja maalataan pohjamaalilla. Intact Primer on hyvä pohjamaali, joka tarttuu monenlaisiin pintoihin. Nykyisin rakennuksissa on paljon tehdasmaalattuja pintoja. Niissä on vaikeampi saavuttaa tarttuvuus, mutta Intact Primer tarttuu kiinni myös hankaliin pintoihin.

Tavallisesti pinta  maalataan kahdesti. Intact-pintamaaleilla on hyvä peittokyky, joten yksikin kerta saattaa riittää, jos alusta on huolellisesti ja siististi tehty, eikä väriero edelliseen ole suuri. Väri vaikuttaa myös käsittelykertojen määrään: kirkkaiden ja puhtaiden värien peittokyky ei ole yhtä hyvä kuin valkoiseen pohjaan tehdyillä murretuilla sävyillä. Maalin voi levittää telalla, siveltimellä tai ruiskulla. Se ei valu herkästi, mikä helpottaa työstämistä.

Sisätilojen haasteet maalipinnoille

Sisätiloissa pinnat joutuvat monenlaisen rasituksen kohteeksi. Esimerkiksi porraskaiteita kosketellaan jatkuvasti. Kämmenissä on usein rasvaa ja voiteita, jotka pehmittävät maalipintaa. Kaiteita pitkin voidaan raahata pahvilaatikkoa, jos omat kantovoimat eivät riitä. Pinnoille saattaa myös roiskua kemikaaleja, ja niitä puhdistetaan säännöllisesti.

Rasvan- ja kemikaalinkesto ovat sisätiloissa käytettävien tuotteiden tärkeimpiä ominaisuuksia.

Intact-kalustemaali on Tikkurilan vesiohenteisista kalustemaaleista kaikkein kestävin. Rasitusluokka on 05: maalipinta kestää kovaa mekaanista rasitusta samoin kuin kosteutta. Näin kova pinta kestää hyvin painoa, eikä se naarmuunnu helposti. Esimerkiksi ikkunapenkin voi maalata, ja sen päälle voi huoleti laittaa painavan kukkaruukun. Lujan pinnan lisäksi ikkunapenkki näyttää kauniilta.

Intact-tuotteiden rasvankesto on hyvää luokkaa. Maalipinta kestää hyvin myös pesuaineita, joten pinnat on mahdollista pitää puhtaana ja hyvässä kunnossa.

Kalusteiden ja kiinteiden rakenneosien pintoja katsellaan usein läheltä. Siksi esimerkiksi kaiteen tai pylvään maalipinnan on oltava kaunis ja virheetön. Intact-kalustemaalit tasoittuvat erinomaisesti ja jättävät kauniin pinnan, joka tuntuu sileältä ja siistiltä myös käsin kosketeltaessa.

Kun tällaiset pienet yksityiskohdat ovat kunnossa, koko kohde tuntuu viimeistellyltä.

HALUATKO KUULLA LISÄÄ RATKAISUISTAMME, TAI TARVITSETKO APUA OIKEAN PINTAKÄSITTELYMENETELMÄN VALINNASSA? OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi