Nova 7+

Vesiohenteinen, himmeä dispersiomaali ammattimaiseen sisämaalaukseen seinä- ja kattopinnoille, erityisesti pinnoille joihin kohdistuu kovaa kulutusta.

Asthma And Allergy Association
Nordic Ecolabel
M1
Avainlippu
  • Hyvä kulutuksen kestävyys
  • Laaja värivalikoima
  • Turvallinen ratkaisu
  • 8010
  • 8 l/m²
  • 11 l/m²
  • 2 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, himmeä dispersiomaali ammattimaiseen sisämaalaukseen seinä- ja kattopinnoille, erityisesti pinnoille joihin kohdistuu kovaa kulutusta.


Ominaisuudet

Suositellaan kovan kulutuksen pinnoille kuivissa sisätiloissa. Uusille ja aiemmin maalatuille betoni-, rappaus-, tasoite-, kipsilevy- ja puukuitulevypinnoille. Tuotetta voidaan käyttää LEED-, BREEAM- ja Joutsenmerkityissä rakennuksissa.


Käyttökohteet

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa julkisissa tiloissa.


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 8–11 m²/l. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, sivellin, tela


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit -tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Nova 2:lla. Ennen maalatut pinnat: Pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla ja huuhdo huolelliseti vedellä. Hio maalipinnat himmeäksi ja poista hiontapöly. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit -tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa tarvittaessa Nova 2:lla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Nova 7+ hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1–2 kertaa.


Huoltomaalaus:

Nova 7+:lla maalatut pinnat voit huoltomaalata samalla tai samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Huoltomaalausohjeet

Käytettäessä pintamaalina, tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraaliin (pH 6–8) pesuaineliuokseen kostutetulla siivousvälineellä. Erittäin likaiset pinnat puhdistetaan heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuaineliuoksella. Huuhtele pinta huolellisesti pesun jälkeen. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, pinta puhdistetaan kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla.


VOC

(cat A/a) 30g/l (2010), Nova 7+ sisältää VOC max. 10 g/l.


Hyvä kulutuksen kestävyys

Nova 7+ soveltuu erityisesti porrashuoneiden, asuin- ja toimistotilojen sisäseinien ja -kattojen maalaukseen. Tuote soveltuu rasitusluokan 04 tiloihin ja kestää pesua sekä mekaanista rasitusta erittäin hyvin.

Product usp1prof_img
Porrastila

Laaja värivalikoima

Nova 7+ on sävytettävissä laajasti tuhansiin sävyihin, saatavilla mm. kaikki Symphony-värijärjestelmä sävyt.

Product usp2prof_img
Symphony-värikartta

Turvallinen ratkaisu

Käyttäjäystävälliset Nova-sarjan tuotteet on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Nova 7+ seinämaalille on myönnetty Joutsenmerkki ja alhaisten emissiopäästöjen ansiosta se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1. Tuotetta voidaan käyttää LEED-, BREEAM- ja Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Product usp3prof_img
Käyttäjäystävällinen maali
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi