Lastensairaala

Hygieeniset tilat vaativat funktionaalisia ominaisuuksia maalilta

Tikkurilan Argentum Plus 20 on puolihimmeä vesiohenteinen erikoispintamaali korkeaa hygieniatasoa vaativille seinä- ja kattopinnoille.

Maalipinnan suojaaminen bakteereilta

Argentum Plus 20 on puolihimmeä vesiohenteinen erikoispintamaali korkeaa hygieniatasoa vaativille seinä- ja kattopinnoille. Se on suunniteltu suojaamaan ja kaunistamaan pintoja vaativissa tiloissa, kuten sairaaloissa, joissa korkean hygieniatason ylläpitäminen on erittäin tärkeää. Tuote sisältää tehoaineena modernia hopeafosfaattilasia, joka yhdessä hyvän laitoshygienian kanssa auttaa säilyttämään korkean hygieniatason. Tuotteella maalatun pinnan antibakteerinen aktiivisuus on testattu ISO 22196 -standardin mukaisesti.

Argentum Plus 20 maalissa on lisäksi erittäin alhainen VOC-pitoisuus.

Argentum Plus 20 purkki
Leikkaussali

Funktionaalinen maali inaktivoi tehokkaasti koronatyyppisiä viruksia

Argentum Plus 20 erikoispintamaali sisältää hopeafosfaattilasia ja sen on testattu nopeuttavan maalatun pinnan kanssa kosketuksissa olleiden koronatyyppisten virusten inaktivoitumista. Testitulokset osoittavat korkeaa virusta inaktivoivaa aktiivisuutta naudan koronavirusta (Bovine Coronavirus, S379 Riems) vastaan käytettäessä ISO 21702:201-standardin mukaista kvantitatiivista kantajatestiä. 

Eurofins laboratorio on testannut tuotteen (testiraportti 3.2.2022) käyttäen kvantitatiivista kantajatestiä ISO 21702:201 -standardin mukaisesti.

Lataa testiraportti

Kestää kulutusta ja hankausta

Argentum Plus 20 erikoispintamaali on suunniteltu kuiviin ja kosteisiin tiloihin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, märkähankauksen kestävyyttä ja korkeaa hygieniatasoa. Tuotteen märkähankauskestävyys on testattu ISO 11998 -standardin mukaisesti.

Argentum Plus 20 on täydellinen valinta tiloihin, joissa seinät ja katot vaativat erinomaista kulutuskestävyyttä ja korkeaa hygieniatasoa. Soveltuu sairaalan käytäville, laboratoriotiloihin, leikkaussaleihin, potilashuoneisiin ja muihin tiloihin, joissa pinnat ovat suuren rasituksen alaisena. 

Argentum Plus 20

Miten Argentum Plus 20 toimii?

Tämä funktionaalinen maali muodostaa helposti puhtaana pidettävän pinnan, joka kestää hankausta sairaaloissa yleisesti käytetyillä pesu- ja desinfektioaineilla. Tuotteen tehoaineena toimii moderni hopeafosfaattilasi, joka inaktivoi virusten ja bakteerien kasvua maalipinnalla.

Lastensairaala

Tikkurilan maalit turvaavat uuden lastensairaalan hygieenisen ja terveellisen ympäristön

Syyskuussa 2018 avattu Helsingin Uusi lastensairaala on vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala, jossa hoidetaan lapsipotilaita ympäri Suomen.

M1-luokkaan kuuluvaa Argentum 20 -erikoispintamaalia käytettiin Uudessa Lastensairaalassa tiloihin, joissa on tavallista korkeammat hygieniavaatimukset. 

Lue koko tarina

Vähemmän päästöjä maalauksen aikana ja sen jälkeen

Argentum Plus 20 on M1-luokiteltu maali, joka tarkoittaa, että se vähentää päästöjä maalauksen aikana ja sen jälkeen.

M1-luokitus asettaa raja-arvot VOC-, formaldehydi- ja ammoniakkipäästöille. Myös maalin hajun hyväksyttävyyttä arvioidaan. Rakennusmateriaalien korkein päästöluokitus M1 myönnetään materiaaleille, jotka ovat tutkitusti vähäpäästöisiä. 

Tutustu M1-hyväksyttyihin tuotteisiimme

M1-luokitus
Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme korkeaa hygieniaa vaativiin tiloihin? Tikkurilan asiantuntijat auttavat sinua löytämään oikean tuotteen tai ratkaisun.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi