Koulun opetustila

Maalin valinta rakennusmaalauksessa

Luotettavat, korkealaatuiset ja ympäristöystävälliset rakennusmaalit takaavat onnistumisen joka kohteessa.

Pintakäsittelyn tehtävä on luoda sekä viihtyisää että laadukasta asuin- ja työympäristöä. Sen tulee myös suojata pinnat pesun- ja kulutuksenkestäviksi ja säilyttää kiinteistön arvoa. Sisäseinien ja -kattojen maalauksessa käytetään lähes yksinomaan vesiohenteisia tuotteita, joilla pystytään tekemään kosteutta sekä kovaa kulutusta ja pesua kestäviä pintoja. Liuoteohenteisten maalien käyttö sisäseinien ja -kattojen maalauksessa rajoittuu lähinnä pohjustusmaalauksiin erikoistapauksissa.

Maalin valintaan vaikuttavat olennaisesti maalattavassa kohteessa vallitsevat rasitukset. Rasitusluokka onkin määräävä tekijä rakennusmaalien maalaustuoteryhmäjaottelussa, jossa tuotteet on jaettu ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan. Rakennusmaalauksen tuotteet kuuluvat yleisesti maalaustuoteryhmiin 21 Vesiohenteiset pohjamaalit sisäkäyttöön ja 31 Vesiohenteiset seinä- ja kattomaalit sisäkäyttöön.

Pohjamaali

Pohjamaalilla on merkittävä tehtävä maalausyhdistelmässä, se parantaa yhdistelmän täyttö- ja peittokykyä. Pohjamaali tarttuu tiukasti alustaansa ja tasaa alustan imevyyttä muodostaen hyvän pohjan pintamaalille. Jos kyseessä on seinän ensimaalaus, esimerkiksi tasoitepinnalle, on pintamaalin alla aina käytettävä pohjamaalia. Pohjamaali tarttuu imevään tasoitepintaan hyvin ja pintamaalia levitettäessä pohjamaali hidastaa veden imeytymistä alustaan, mikä pidentää myös pintamaalauksen työstöaikaa.

Pintamaali

Pintamaali antaa valitun värin ja varsinaisen kulutuksenkeston maalatulle pinnalle. Paras huollettavuus ja kestävyys saavutetaan käyttämällä kohteeseen ja toisiinsa sopivia käsittely-yhdistelmiä ja tuotteita. Tuotteiden on myös vastattava kestävyydeltään tilojen käyttötarkoitusta. Yleisesti mitä kiiltävämpi maalipinta on, sitä enemmän se sisältää sideainetta ja sitä paremmin se myös kestää mekaanista rasitusta.

Akrylaatti sideaineena

Laadukkain seinä- ja kattomaaleihin käytettävä sideaine on akrylaatti. Akrylaattimaaleja käytetäänkin erityisesti kulutuksen-, veden- ja puhdistuksenkestävyyttä vaativissa kohteissa, sekä erityistä puhtautta vaativissa tiloissa, kuten pesuhuoneissa ja sairaaloissa. Kuivissa sisätiloissa, joissa kulutuksen tai kosteudenkestävyydellä ei ole merkitystä, voidaan käyttää seka- ja painepolymeerimaaleja. Laadukkaan maalin ominaispiirteitä ovat kevyt työstettävyys, hyvä peittokyky, tarttuvuus alustaan ja kulutuksenkestävyys.

M1-tuotteet

Tikkurilan vesiohenteiset tuotteet ovat turvallisia käyttää ja lähes kaikki Tikkurilan rakennusmaalit kuuluvat parhaaseen M1-luokkaan (Rakennusmateriaalin päästöluokitus).

Rakennusmaalien valintaan vaikuttaa monta tekijää

Pintamaali on valittava kohteeseen alustan, käytön ja puhdistamisen tarpeen mukaan. Kestävyyden ja huollettavuuden lisäksi myös maalipinnan ulkonäölle sekä ympäristöluokituksille asetetaan vaatimuksia.

Oikein valituilla rakennusmaaleilla voidaan vaikuttaa mm. seuraaviin tekijöihin:

  • Pintojen puhtaana pitämisen helppous ja mekaanisen rasituksen kesto
  • Huoltomaalausvälin pidentäminen
  • Työnjäljen tasaisuus, värien ja kiiltoasteiden vaatimusten täyttyminen
  • Puhdas ja terveellinen sisäilma sekä ympäristön kestävä kehitys

Maalien helppo työstettävyys, hyvä peittokyky, tarttuvuus alustaan sekä ja laadukas lopputulos takaavat myös sujuvan työskentelyn kohteessa.

porraskäytävä
seinän maalaus telalla

Lataa tuotevalintaopas

Rakennusmaalien tuotevalikoimamme on suunniteltu ammattilaisten vaativiin tarpeisiin. Luotettavat, korkealaatuiset ja kestävän rakentamisen vaatimukset täyttävät tuotteemme takaavat onnistumisen joka kohteessa. Oppaamme avulla löydät helposti oikeat menetelmät rakennusmaalaukseen, myös täsmätuotteet erikoiskohteisiin.

 

Lataa esite

HALUATKO KUULLA LISÄÄ RATKAISUISTAMME, TAI TARVITSETKO APUA OIKEAN PINTAKÄSITTELYMENETELMÄN VALINNASSA? OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi