sairaalan käytävä, rasitusluokka 05

Sairaalat ja erikoissuunnittelua vaativat tilat

Kestävät ratkaisut erityisrasitusten ja -vaatimusten kohteisiin.

Maalin tarkoituksena on paitsi antaa pinnalle haluttu ulkonäkö, myös suojata materiaalia erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä ja mahdollistaa pinnan käytettävyys. Sisämaalauksessa on oleellista valita kyseiseen tilaan, tilankäyttöön ja materiaalille sopivat tuotteet. Tila ja tilan käyttötarkoitus määrittelee maalattavien pintojen rasitusluokat. Valitsemalla rasitusluokkaan soveltuvat maalituotteet varmistetaan maalatun pinnan puhtaana pidettävyys, kulutuksen kesto ja soveltuvuus aiottuun käyttötarkoitukseen.

Oikein valituilla maalituotteilla voidaan vaikuttaa mm. seuraaviin tekijöihin:

  • Pintojen puhtaana pitämisen helppous ja mekaanisen rasituksen kesto
  • Huoltomaalausvälin pidentäminen
  • Työnjäljen tasaisuus, värien ja kiiltoasteiden vaatimusten täyttyminen
  • Puhdas ja terveellinen sisäilma sekä ympäristön kestävä kehitys

Kosteus, mekaaninen rasitus ja pesu asettavat korkeat vaatimukset rakennusmaalille

Eritysrasitusten ja -vaatimusten alaisissa sisätiloissa maalattaviin pintoihin kohdistuu suuria mekaanisia rasituksia tai niihin voi roiskua tai tiivistyä vettä. Pintojen tulee kestää toistuvaa pesua ja pyyhkimistä. Tilan käyttötarkoitus vaikuttaa ratkaisevasti maalipintojen vaurioitumisnopeuteen ja maalauskäsittely-yhdistelmän valintaan. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi märkätilat ja muut kosteudelle ja sitä kautta mikrobeille alttiit ympäristöt. Lämmittämättömät tilat, eteisaulat, porraskäytävät, potilashuoneet ja sairaalakäytävät sekä sauna- ja pesutilat ovat kovan mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alaisia tiloja ja vaativat rakennusmaalilta suurta kestävyyttä.

sairaalan käytävä

Luja-rakennusmaalit erityisen vaativiin mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alaisiin sisätiloihin

Monipuolinen Luja-sarja kestää niin kosteutta, mekaanista rasitusta kuin pesuakin ja se on suunniteltu erityisrasituksen ja -vaatimusten kohteisiin. Maalattu pinta kestää erittäin hyvin pesua, myös sairaaloissa yleisesti käytettyjä pesu- ja desinfektiopuhdistusaineita. Luja-tuotteet soveltuvat erinomaisesti seinien ja kattojen maalaamiseen tiloissa, jotka ovat jatkuvan puhdistuksen kohteena, esimerkiksi keittiöt, eteiset, porrashuoneet, julkiset tilat, sairaalat, päiväkodit, koulut, hoivakodit ja elintarviketeollisuuden tilat.

Valikoimastamme löytyy myös funktionaalinen Argentum Plus 7 -erikoispintamaali, joka on suunniteltu erityistä hygieniaa vaativiin tiloihin, kuten leikkaussaleihin.

Vesiohenteinen, erittäin kestävä erikoisakrylaattimaali

Luja-maaleja käytetään erityisen vaativiin mekaanisen ja kemiallisen rasituksen alaisiin sisätiloihin. Tuotteet sisältävät tehokkaita homeenestoaineita, jotka suojaavat maalipintaa erilaisia mikrobeja vastaan. Tämän ansiosta maalipinta pysyy puhtaana pidempään. 

Lähes rajaton värivalikoima antaa laajat mahdollisuudet suunnitteluun ja värien käyttöön. 

Sisäpintojen kosteussulkupohjamaalaukseen soveltuva Luja Moisture Stop on läpikuultavan vihreä kosteussulku, joka muodostaa tiiviin pinnan, ehkäisee vesihöyryn kulkeutumista rakenteisiin ja antaa lisäsuojan kosteutta vastaan yhdessä pintamaalin kanssa, niin kuivissa kuin kosteissakin tiloissa.

Luja rakennusmaalit uimahallissa
Lastensairaalan potilashuone

Vähäpäästöinen ja kestävä ratkaisu

Luja-pintamaalit ovat saaneet vähäpäästöisyydestään rakennusmateriaalien päästöluokituksen M1, sekä EU- ja Pohjoismaisen ympäristömerkin. Tuotteita voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa sekä LEED- ja BREEAM-kohteissa. Luja-pintamaalit ovat myös EU:n laivavarustedirektiivin (Marine Equipment Directive) mukaisesti MED-hyväksytty, eli niitä voidaan käyttää risteilyalusten sisustusmateriaaleissa.

HALUATKO KUULLA LISÄÄ RATKAISUISTAMME, TAI TARVITSETKO APUA OIKEAN PINTAKÄSITTELYMENETELMÄN VALINNASSA? OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi