Luja Yleispohjamaali

Akrylaattipohjamaali. Sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa.

M1 Avainlippu

Luja Yleispohjamaali

Akrylaattipohjamaali. Sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa.

  • 805
  • 8 m²/l
  • 2 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Akrylaattipohjamaali. Sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa.


Ominaisuudet

Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili- ja pahvipintojen sekä lastu-, kipsi- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Soveltuu sekä uusille että ennen maalatuille pinnoille. Tarttuu hyvin myös aikaisemmin maalatuille puhtaille dispersio-, alkydi-, epoksi- ja katalyyttimaalipinnoille sekä sinkkipinnoille.


Käyttökohteet

Seinä- ja kattopinnat sisätiloissa. Soveltuu Luja-pintamaalien sekä Tikkurilan sisäakrylaattimaalien pohjamaaliksi. Myös tapettien alle.


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 8 m²/l Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Työtapa

sivellin, tela, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista maalaamattomat pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteesen soveltuvalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Ennen maalattu pinta: Pese aikaisemmin maalatut pinnat Tikkurilan Maalipesulla ja huuhdo huolellisesti vedellä. Silota kolot ja syvennykset kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Luja Yleispohjamaali hyvin ennen maalausta ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, siveltimellä tai ruiskulla. Pintamaalauksen voi suorittaa esim. Luja-pintamaalilla, Remontti-Ässällä tai Ässä-pintamaalilla.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan nihkeäksi puristetulla pehmeällä pesusienellä tai siivousliinalla ja neutraalilla (pH 6–8) pesuaineliuoksella. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pinta ei saa jäädä märäksi puhdistuksen jälkeen. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla.


VOC

(cat A/g) max. 30 g/l (2010), Luja Yleispohjamaali sisältää VOC max. 30 g/l.


Sisältää homeenestoainetta

Laadukas Luja Yleispohjamaali sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa homeelta. Kestävän Luja-pintamaalin alla Luja Yleispohjamaali antaa lisäsuojaa maalatuille seinille ja katoille.

Product usp1prof_img
Primer for humid spaces

Soveltuu tapetin alle

Erittäin kestävä Luja Yleispohjamaali soveltuu tapettien alle pohjamaaliksi liettymättömyytensä ansiosta. Pohjamaalaamalla seinät ennen tapetointia helpotetaan sekä tapetin asennusta että sen poistoa.

Product usp2prof_img
For easier wallpaper application

Täydellinen lopputulos Luja-pintamaalin kanssa

Luja Yleispohjamaali tarttuu tiukasti pintaan ja tasoittaa huokoisten pintojen imukykyä, mikä helpottaa Lujan-pintamaalien levittämistä.

Product usp3prof_img
Adhesive special acrylate paint
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi