Värikkäitä puutaloja Sipoonrannassa.

Puujulkisivun maalaus ja pintakäsittely

Tikkurilan talomaaleilla ja kuullotteilla varmistat pitkäkestoisen suojan puujulkisivuille.

Puupinta joutuu jatkuvasti alttiiksi auringon säteilylle sekä kosteusrasituksille. Rasitukset vaihtelevat huomattavasti rakennuksen maantieteellisestä ja maastollisesta sijainnista riippuen. Rannikkoseudulla ja aukeilla paikoilla rasitukset ovat erityisen suuria. Eteläpuoleisiin seiniin kohdistuva rasitus on jopa moninkertainen muihin seiniin verrattuna.

Auringonvalo hajottaa puun pintakerrosta ja harmaannuttaa ja nukkaannuttaa sen nopeasti. Maali pysyy siinä huonosti, koska nukkapinta ei ole kiinni alustassa. Kosteus turvottaa puuta, ja kuivuessaan puu taas kutistuu voimakkaasti. Kosteusvaihtelut aiheuttavat jännitystiloja, jotka ajan mittaan johtavat puun halkeilemiseen. Kosteus luo hyvät elinolosuhteet myös sinistäjä-, home ja lahottajasienille.

Pintakäsittelyaine suojaa puuta kosteudelta sekä hidastaa auringonvalon ja sienten vaikutuksia. Lisäksi se antaa puurakenteelle mahdollisimman hyvin ympäristöön sopivan värin. Kun haluat kestävää ja kaunista, valitse Tikkurilan käsittelymenetelmä ja varmista pitkäikäinen suoja Suomen säätä vastaan.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi