Värikkäitä puutaloja Sipoonrannassa.

Puupinnat

Puuverhousten laadukas, esteettinen ja kestävä pintakäsittely

Puupinnat ulkona altistuvat jatkuvasti auringonvalolle ja kosteudelle. Laadukas pintakäsittely suojaa puuta sään ja ilman epäpuhtauksien rasituksilta ja antaa sille halutun ulkonäön. Tikkurilalla on jo 160 vuoden kokemus puupintojen suojaamisesta ja pintakäsittelytuotteiden tuotekehityksestä. Valitse luotettava maalausmenetelmä puupinnoille, jotta voit varmistaa esteettisen ja kestävän lopputuloksen. Huolellisesti tehty pintakäsittely laadukkailla tuotteilla pidentää puurakenteen käyttöikää ja elinkaarta.

Ruskeaksi maalattu rakennuksen puuseinä.

Laadukas pintakäsittely suojaa puuta

Jotta puurakennus kestää aikaa, puupinta tulee suojata oikein. Koko rakennuksen elinkaarta voi pidentää huomattavasti käyttämällä laadukkaita pintakäsittelytuotteita ja huolehtimalla oikea-aikaisesta huoltomaalauksesta. Maalituotteiden suorituskyky ja huoltomaalausväli vaikuttavat rakennuksen elinkaaren aikaisiin ympäristövaikutuksiin. Mitä harvemmin maalipinta tarvitsee huoltomaalata, sitä pienemmät ympäristövaikutukset. Kestävä maalipinta vähentää rakenteiden uusimistarpeesta syntyvää ympäristökuormaa ja säästää kustannuksia.

Laadukkaat maalituotteet säilyttävät pinnan esteettisyyden ja suojaavat puuta. Ne myös estävät puun sinistymisen ja pinnan homehtumisen. Lisäksi pintakäsittely estää puun halkeilua ja pinnan nukkaantumista. Puupinnan elämisestä ja pintakäsittelyn vaikutuksesta puun kostumiseen ja kuivumiseen voit lukea lisää täältä.

Maalausalustan huolellinen esikäsittely

Ennen kuin käsittelemätöntä puuta maalataan, alusta tulee esikäsitellä huolellisesti. Esikäsittely parantaa pintamaalin tarttuvuutta ja kestävyyttä, mikä puolestaan pidentää huoltomaalausväliä ja alentaa kustannuksia. Pohjustus estää veden imeytymistä puuhun, joten se kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Lisäksi kunnon pohjatyöt tekevät puupinnasta hyvän maalausalustan. Ohjeita uuden, käsittelemättömän puupinnan käsittelyyn löydät tästä.

Huoltomaalauskohteissa on tärkeää selvittää pinnan aiempi maalauskäsittely, jotta voidaan varmistua huoltomaalauksen laadukkaasta ja kestävästä lopputuloksesta. Ohjeita maalipintojen tunnistamiseen löydät täältä. Tikkurilan analyyttinen laboratorio tekee myös vanhojen maalipintojen analyysia pintanäytteiden perusteella, jolloin myös haastavimpien kohteiden aiemmat maalauskäsittelyt pystytään selvittämään. Lue lisää analyysipalveluista tästä.

Puujulkisivujen maalaus

Hyvä lopputulos edellyttää riittävän aikaisin tehtyä maalauskäsittelyä. Ulkopinnoilla pintakäsittely kannattaa ajoittaa mahdollisimman aikaiseen rakennusvaiheeseen, koska auringonvalo hajottaa puun pintakerrosta heikentäen pintakäsittelytuotteen tartuntaa. Uudet pinnat pintakäsitellään yleensä kahteen kertaan ja huoltopinnat tarpeen mukaan 1-2 kertaa. Tarkista suositus tuotteen etiketistä tai tuoteselosteesta.

Tikkurilan laadukkaat talomaalit ja kuullotteet tarjoavat monipuoliset ja laadukkaat pintakäsittelyvaihtoehdot puupinnoille:

  • Maalaus: Ultra Classic antaa modernin puolihimmeän pinnan ja Pika-Teho perinteisen himmeän pinnan.
  • Peittosuojaus: Vinha jättää puunsyyt kauniisti esiin ja korostaa puun luonnollista pintaa.
  • Kuultokäsittely: Valtti Plus Color - ja Valtti Color -kuullotteet on kehitetty Suomen vaativiin olosuhteisiin. Ne korostavat puun luontaista kauneutta ja suojaavat pintoja tehokkaasti säärasitukselta. Valitse aina sävytetty kuullote, sillä väritön kuullote ei anna riittävää suojaa auringonvalolta. Valtti Plus Color on erittäin kestävä kuullote lauta- ja hirsipinnoille.

Huomioi, että pintakäsittelymenetelmän valinnalla on vaikutusta huoltomaalausväliin. Huoltokäsittelyväliin vaikuttavat oleellisesti myös mm. kohteen sijainti, ilmansuunnat sekä ilmastorasitukset.

  • Kuultavat puunsuojat vaativat ohuutensa ja kuultavuutensa vuoksi huoltokäsittelyn noin 3–7 vuoden välein rakenteen ympäristöolosuhteista riippuen.
  • Peittävät käsittelyt huoltokäsitellään noin 7–15 vuoden välein olosuhteista riippuen. Huoltokäsittely kannattaa tehdä, kun pinnat sitä vaativat. Lika ja mahdolliset homekasvut kannattaa poistaa aika ajoin, ja siihen riittää yleensä pelkkä pesu Talon Huoltopesulla.
 Tikkurilan talomaalin sävyllä Q803 Hiiri maalattu puupinta.
Räystäslaudat modernissa puutalossa.

Ultra Special suojaa puurakennuksen rakenneosat

Puutalojen rakenneosat altistuvat kovalle säärasitukselle. Esimerkiksi nurkka- ja räystäslaudat vaativat maalilta erityiskestävyyttä. Ultra Special on erikoismaali, jolla maalaat puutalojen niin nurkka- ja räystäänaluslaudat kuin pylväät ja kaiteet. Maalipinta hylkii likaa, ja se on helppo tarvittaessa pestä puhtaaksi. Ja mikä parasta, rankkoja säärasituksia kestävä maalipinta säilyy pitkään uudenveroisena.

Katso tuote

Tikkurila Facade 760 -värikokoelman viuhka.

Lähes rajaton värivalikoima kaikille ulkopinnoille Tikkurila Facade 760 -värikokoelmalla

Tikkurila Facade 760 -värikokoelman värit soveltuvat kaikille ulkopinnoille. Värikokoelma on koottu ammattilaisten toiveiden pohjalta ja suunnittelussa on huomioitu ilmaston ja värin kestävyyden tiukat vaatimukset. Hyödynnä ammattilaisten tarpeisiin kuratoitua värikokoelmaa julkisivujen ja ulkotiloissa olevien pintojen värisuunnittelussa. Värikokoelmasta löydät mm. pohjoismaiden suosituimmat ulkomaalausvärit, ja siinä on otettu huomioon myös muuttuvat trendit julkisivuvärityksissä.

Lue lisää

Green building.

Maalina kestävä tulevaisuus

Tikkurilan ennakoiva tuotekehitys ja tinkimätön laadunvalvonta takaavat, että Tikkurila pystyy vastaamaan alan vaastimuksiin myös tulevaisuudessa. Toimintaamme ohjaa määrätietoinen kehitys kohti ratkaisuja, jotka tukevat kestävää kehitystä, ihmisten ja ympäristön hyvinvointia. Tällä hetkellä Tikkurilalla on jo yli 350 ekomerkittyä tuotetta, joille on myönnetty kansallinen tai kansainvälinen ympäristömerkki tai vähäpäästöisyyttä mittaava rakennusmateriaalien päästöluokitus M1. 

Ympäristön kannalta paras ratkaisu on soveltuvilla ja laadukkailla maalituotteilla oikea-aikaisesti tehdyt huoltomaalaukset, jotka pidentävät rakennuksen teknistä käyttöikää.  

 

ONKO SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME. ME TARJOAMME KATTAVAT PALVELUMME KÄYTTÖÖSI JA AUTAMME VALITSEMAAN KOHTEESEESI SOPIVIMMAT PINTAKÄSITTELYRATKAISUT.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi