Näyttävät valkoiset ulkopinnat

As Oy Näyttämön ulkopinnat näyttäviksi

Vantaan Jokiniemessä sijaitsevan taloyhtiön ulkopinnat laitettiin kertaheitolla edustuskuntoon kesällä 2021.
Pintojen ensimmäinen näytös ohi

Vuonna 2008 valmistuneen taloyhtiön ulkopinnat olivat ammattilaisen käsittelyn tarpeessa – ulkoverhous ja tiilikatto olivat valmiita toiseen näytökseen. Yhtiön julkisivut sekä tiilikatto päätettiin käsitellä, ja urakan toteuttajaksi valittiin Väriset Oy.

Kahdeksan paritalon, yhden erillistalon sekä kahden ulkorakennuksen ulkoverhoukset maalattiin alkuperäiseen loistoonsa sekä tiilikatot huollettiin kuntoon. Taloyhtiön nimi, As Oy Näyttämö, vihjaa sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta teatterista: 1920-luvun alussa rakennettu suuri navettarakennus toimii tätä nykyä harrastelijateatteri Vantaan Näyttämöyhdistys ry:n tilana.

Julkisivun ja katon käsittely pidentää rakenteiden elinkaarta 

Ulkomaalauksia sekä tiilikaton puhdistuksia ja pinnoituksia tekevä Väriset Oy käsitteli taloyhtiön julkisivut ja katot saman kesän aikana. Asukkaiden näkökulmasta urakoiden toteuttaminen samana kesänä tarkoittaa, että hommat ovat nopeammin ohi. Ulkoverhouksen maalauksessa käytettiin Tikkurilan Ultra Classic -talomaalia sen peittävyyden ja erinomaisen säänsuojan vuoksi. Ultra Classic tuottaa kestävän, likaa hylkivän ja erinomaisesti värinsä pitävän suojan puuverhouksille. Maalikalvo säilyy halkeilematta ja hilseilemättä, myötäeläen puun mukana sideaineena käytetyn polyakrylaatin ansiosta. Ulkoverhouksen väri pysyi alkuperäisenä, mutta uusi maalipinta tuo talon ilmeeseen ryhtiä. 

Valkoinen ulkoverhous ja tiilikatto
Ultra Classic jättää tasaisen jäljen ja on erityisen peittävä.  
Värisetin työnjohtaja Eemeli Niemelä

Myös pinnoitteiltaan kuluneet kattotiilet tarvitsivat uutta suojaa. Tiilikaton käsittelyssä käytettiin pesujen yhteydessä Tikkurilan Kilpi PRO Katonpuhdistajaa, sekä impregnointiin Tikkurilan Kilpi PRO Blockia, joka on väritön vesiohenteinen tiilikaton suoja-aine. Se antaa vettä ja likaa hylkivän suojan betonitiilikatoille, mikä vähentää levien ja kasvillisuuden kasvua pinnalla, estää suolojen kulkeutumista rakenteen pintaan ja vähentää pakkausvaurioita sekä pinnan rapautumista. Värittömänä Kilpi PRO Block sopii kohteisiin, joissa tiilikaton väriä ei haluta vaihtaa. Kilpi PRO Block on myös helppo ja siisti käyttää. Tiilikaton säännöllinen huoltaminen pidentää tiilikaton käyttöikää huomattavasti.  

Tiilikatto
Julkisivu ulkoverhouslauta ja punainen tiilikatto

Huoltaminen säästää ympäristöä ja kustannuksia  

Puujulkisivun ja tiilikaton huolto kannattaa paitsi ulkonäön myös suojan, ekologisuuden ja talouden kannalta. Mitä harvemmin maalipinta tarvitsee huoltomaalata, sitä pienempiä ympäristövaikutuksia syntyy. Pintojen käyttöiän pidentäminen taas vähentää rakenteiden uusimisesta aiheutuvaa ympäristökuormitusta ja säästää kustannuksia. Kun pinnat ovat kunnossa, rakenteita ei tarvitse uusia ja näin säästytään kalliilta remonteilta. Etenkin vesikatteen tärkeys kodille unohtuu herkästi. Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa katon käsittely ja kunnossapito on ehdottoman tärkeää – onhan katto kuin kodin hattu. Kattotiilien kunto kannattaakin tarkistaa keväisin ja syksyisin. Rikkinäiset tiilet tulee vaihtaa ehjiin pikimmiten. Huokoinen tiili on altis pakkasrapautumiselle, joten kuluneen pinnoitteen uusiminen suojaa kattoa kosteudelta.  

Laadukas lopputulos pitkälle tulevaisuuteen 

As Oy Näyttämön puheenjohtaja Jukka Rahikainen kertoo yhtiön olevan urakkaan tyytyväinen. "Koko urakka meni aikataulussa läpi", hän kertoo. Taloyhtiön pinnat ovatkin nyt valmiina näyttämölle. Rakenteiden säännöllinen huoltaminen ja suojakäsittely laadukkaasti turvaa kiinteistön arvon säilymisen pitkälle tulevaisuuteen. Maalipinnan kestävyyteen voi vaikuttaa valitsemalla rakennustyypille, -materiaalille ja pinnalle parhaiten soveltuvan tuotteen, jolla on mahdollisimman pitkä huoltomaalausväli. 

Tikkurilan asiantuntijat ovat apunasi oikeiden tuotteiden ja käsittely-yhdistelmien löytämisessä. 
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi