Uusi käsittelemätön puupinta.

Uusi käsittelemätön puupinta

Ohjeita puupinnan pintakäsittelyyn.

Alustan huolellinen esikäsittely ennen käsittelemättömän puun maalausta parantaa pintamaalin tarttuvuutta ja kestävyyttä. Tämä taas pidentää huoltomaalausväliä ja alentaa kustannuksia. Pohjustus estää veden imeytymistä puuhun ja tekee siitä hyvän maalausalustan.

Käsittelemätön ulkoverhouslauta ja hirsi pohjustetaan kertaalleen ennen lopullista pintakäsittelyä talomaaleilla tai kuullotteilla. Pohjustus tehdään mahdollisimman aikaisessa  vaiheessa ja päätypinnat sekä jatkoskohdat tulee käsitellä erityisen huolellisesti.

Pohjustuksen merkitystä maalipinnan kestävyydelle on tutkittu Tikkurilassa ja tutkimuslaitoksissa, ja pohjustus on olennainen osa myös Tikkurilan suosittelemia maalausmenetelmiä, sillä se


• Hidastaa kosteuden imeytymistä
• Vähentää puu- ja maalipinnan halkeilua
 

Uuden puuseinän pohjustus Valtti Plus -pohjusteella.

Pohjuste suojaa ulkona olevaa puuta tehokkaasti

Suojaa käsittelemätön, kuiva puutavara mahdollisimman pian vesiohenteisella Valtti Plus Pohjusteella tai liuoteohenteisella Valtti Pohjusteella.
Valtti Plus Pohjuste on väritön pohjuste jota käytetään suojaamaan liitoksia, päätyjä ja muita säärasitukselle alttiina olevia puupintoja ulkona. Se imeytyy helposti puuhun, antaen erittäin hyvän suojan veden imeytymistä vastaan, sekä vähentää puu- ja maalipinnan halkeilua. Käytettynä yhdessä Tikkurilan ulkomaalien ja kuullotteiden kanssa hyvä kestävyys on taattu. Pohjuste parantaa puun kosteudenhylkivyyttä ja siten heikentää mikrobikasvuston leviämismahdollisuuksia.  Pohjuste ei suojaa puupintaa auringonvalon harmaannuttavalta vaikutukselta, joten lopullinen pintakäsittely on hyvä tehdä mahdollisimman pian.

Puupinnan oltava kuiva ennen maalausta

Ennen maalausta on tärkeää huolehtia, että puupinnan kosteuspitoisuus on alle 20 %. Pintakäsittelyaine imeytyy, kestää ja suojaa sitä paremmin, mitä kuivempaa käsiteltävä puupinta on. Myös painekyllästetyn puutavaran on oltava riittävän kuivaa, ennen kuin sen voi käsitellä. Juuri painekyllästetty puu on läpimärkää. Uuden painekyllästetyn puun kuivuminen riittävän kuivaksi voi viedä olosuhteista riippuen useammankin kuukauden.

 

Lue myös:

Hirsipintojen pohjustus.
ONKO SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME. ME TARJOAMME KATTAVAT PALVELUMME KÄYTTÖÖSI JA AUTAMME VALITSEMAAN KOHTEESEESI SOPIVIMMAT PINTAKÄSITTELYRATKAISUT.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi