Luja 40

Erikoisakrylaattimaali. Tuote sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa.

M1 MED PolishHygenicCertification Avainlippu_NEW

Luja 40

Erikoisakrylaattimaali. Tuote sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa.

  • 805
  • 8 m²/l
  • 12 m²/l
  • 4 h
  • 2 h

Lopputulos

  • Puolikiiltävä

Kuvaus

Erikoisakrylaattimaali. Tuote sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa.


Ominaisuudet

Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, lastulevy-, kipsilevy- ja puukuitulevypinnoille sisätiloissa. Soveltuu sekä uusille että ennen maalatuille pinnoille.


Käyttökohteet

Seinä- ja kattopinnat tiloissa, joissa pinnalta vaaditaan pesun ja kulutuksen kestävyyttä esim. eteisauloissa, porraskäytävissä sekä sairaalan käytävät ja -potilashuoneet ym. pinnat, joihin kohdistuu normaalia suurempaa rasitusta. Tuotteella on hyväksyntä epäsuoraan elintarvikekosketukseen (Suomen Elintarvikelaki 23/2006).


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 8 m²/l Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

suurpaineruiskutus, sivellin, tela


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Luja Yleispohjamaalilla, Ykköspohjalla tai Varma-pohjamaalilla. Ennen maalattu pinta: Pese ennen maalatut pinnat Tikkurilan Maalipesu tai Seinäpesu pesuaineella ohjeen mukaan ja anna kuivua. Poista irtoava, lohkeileva maali kaapimella. Hio maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja halkeamat sekä tasoita pinnat kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella. Hio tasoite ja poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa Luja Yleispohjamaalilla, Ykköspohjalla tai Varma-pohjamaalilla ennen pintamaalausta.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Luja-pintamaali huolellisesti ennen käyttöä. Suorita maalaus 1–2 kertaan telalla, siveltimellä tai ruiskulla.


Huoltomaalaus:

Luja-pintamaalilla maalatut pinnat voit huoltomaalata samalla tai samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraalilla (pH 6–8) pesuaineliuoksella esim. pehmeää harjaa, pesusientä tai siivousliinaa käyttäen. Erittäin likaiset pinnat voidaan puhdistaa heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuaineliuoksella esim. siivousliinaa tai pesusientä käyttäen. Pinnat huuhdellaan pesun jälkeen huolellisesti. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla.


VOC

(cat A/b) 100g/l(2010), Luja puolikiiltävä sisältää VOC max. 100 g/l.


Kiiltoa ja pesunkestoa

Puolikiiltävä Luja pysyy hyvin puhtaana ja kestää erinomaisesti rankempaakin pesua. Kemiakaalien keston ansiosta pintaa voidaan puhdistaa mm. sairaaloissa käytetyillä pesu- ja desinfiointiaineilla.

Product usp1prof_img
Gloss and wash-resistance

Kosteisiin tiloihin

Luja-sarjan tuotteet sisältävät homeenestoaineita, joten ne soveltuvat kosteisiin tiloihin niin kotikäytössä kuin isommissa julkisissa kohteissakin.

Product usp2prof_img
For humid spaces

Laaja värivalikoima

Luja sävyetään Tikkurilan Symphony -värikarttojen mukaan. Valittavanasi on lähes rajaton määrä sävyjä!

Product usp3prof_img
Wide range of colors
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi