Luja 40

Erikoisakrylaattimaali. Tuote sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa. Tuotteella on alhainen VOC-pitoisuus, sille on myönnetty Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki.

EPD verified
EU Ecolabel
M1
Nordic Ecolabel
Avainlippu
Polish Hygenic Certification
MED
  • Sisältää homeenestoainetta
  • Kemikaalinkestoa
  • Kosteisiin tiloihin
  • 805
  • 8 m²/l
  • 12 m²/l
  • 4 h
  • 2 h

Lopputulos

  • Puolikiiltävä

Kuvaus

Erikoisakrylaattimaali. Tuote sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa. Tuotteella on alhainen VOC-pitoisuus, sille on myönnetty Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki.


Ominaisuudet

Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, lastulevy-, kipsilevy- ja puukuitulevypinnoille sisätiloissa. Soveltuu sekä uusille että ennen maalatuille pinnoille. Soveltuu myös kylpyhuoneiden paneelikatoille, kun pohjamaalina käytetään Multistop-eristyspohjamaalia.


Käyttökohteet

Seinä- ja kattopinnat tiloissa, joissa pinnalta vaaditaan pesun ja kulutuksen kestävyyttä esim. keittiöissä eteisauloissa, porraskäytävissä. Sisältämänsä homeenestoaineen ansiosta voidaan käyttää tiloissa, joissa on korkea ilmankosteus. Soveltuu julkisiin tiloihin kuten aulat, sairaalan käytävät ja -potilashuoneet ym. pinnat, joihin kohdistuu normaalia suurempaa rasitusta. Sopii käytettäväksi myös elintarviketiloissa (esim. meijerit, leipomot).


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 8–12 m²/l. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

sivellin, tela, suurpaineruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Luja Yleispohjamaalilla, Ykköspohjalla tai Varma-pohjamaalilla. Pohjamaalaa kylpyhuoneiden paneelikatot Multistop-eristyspohjamaalilla. Ennen maalattu pinta: Pese ennen maalatut pinnat Tikkurilan Seinäpesu tai Maalipesu pesuaineella ohjeen mukaan ja anna kuivua. Poista irtoava, lohkeileva maali kaapimella. Hio maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja halkeamat sekä tasoita pinnat kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella. Hio tasoite ja poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa Luja Yleispohjamaalilla, Ykköspohjalla tai Varma-pohjamaalilla ennen pintamaalausta.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Luja-pintamaali huolellisesti ennen käyttöä. Suorita maalaus 1–2 kertaan telalla, siveltimellä tai ruiskulla.


Huoltomaalaus:

Luja-pintamaalilla maalatut pinnat voit huoltomaalata samalla tai samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraalilla (pH 6–8) pesuaineliuoksella esim. pehmeää harjaa, pesusientä tai siivousliinaa käyttäen. Erittäin likaiset pinnat voidaan puhdistaa heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuaineliuoksella esim. siivousliinaa tai pesusientä käyttäen. Pinnat huuhdellaan pesun jälkeen huolellisesti. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla.


VOC

(cat A/b) 100g/l (2010), Luja 40 sisältää VOC max. 10 g/l.


Sisältää homeenestoainetta

Puolikiiltävä Luja 40 sisältää homeenestoainetta, joka antaa pitkäkestoisen suojan homeiden kasvua vastaan. Tämän ansiosta maalipinta pysyy puhtaana pidempään.

Product usp1prof_img
Gloss and wash-resistance

Kemikaalinkestoa

Erittäin kestävällä Luja-pintamaalilla on poikkeuksellinen kemikaalien- ja kulutuksenkesto. Maalattu pinta kestää voimakkaita pesuaineita ja mekaanista rasitusta, minkä ansiosta se soveltuu erinomaisesti seinien maalaamiseen tiloissa jotka ovat jatkuvan puhdistuksen kohteena (esim. kodin keittiöt tai julkiset tilat, kuten aulat, sairaalakäytävät, potilashuoneet).

Product usp2prof_img
For humid spaces

Kosteisiin tiloihin

Pesun ja kulutuksen kestävä Luja 40 sisältää homeenestoainetta, jonka ansiosta se soveltuu kosteisiin tiloihin kuten kodin kylpyhuoneisiin kuin myös suuriin julkisiin tiloihin.

Product usp3prof_img
Wide range of colors
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi