Leikkaussalin lattia maalattu vaalealla epoksimaalilla.

Betonilattiat terveydenhuollon toimitiloissa ja lääketeollisuudessa

Turvalliset lattiapinnoitteet korkean hygieniavaatimusten tiloihin.

Terveydenhuollon toimitiloissa ja lääketeollisuudessa lattiat ovat hyvin tärkeä osa turvallista ja puhdasta työympäristöä. Sairaaloissa, terveyskeskuksissa, hoivakodeissa ja hammaslääkäreissä on erittäin korkeat hygieniavaatimukset, joten lattiapintojen on oltava helposti puhdistettavia. Edellytyksenä on kestävä, saumaton ja halkeilematon lattiapinta, johon ei pääse kertymään epäpuhtauksia ja bakteereita. Samat vaatimukset pätevät myös lääketeollisuuden tiloihin, joissa on tyypillisesti erilaisia tiloja, kuten laboratorioita, tuotanto- ja pakkausalueita sekä varastoalueita. Tikkurilalla on pitkä historia kestävien, korkealaatuisten lattiapinnoitteiden tuotekehityksestä ja valmistuksesta. Lattiapinnoitteemme mahdollistavat hygieenisen, puhtaan ja esteettisen lattiapinnan, ja ne ehkäisevät homeiden ja muiden mikro-organismien kasvua.

Maalattu lattiapinta terveydenhuollon tilassa, jossa on rollaattori käytävällä.

Nopea asennus ja erinomainen kemikaalinkestävyys

Terveydenhuollossa ja lääketeollisuudessa lattiapinnoitteelta vaaditaan erinomaista kemikaalinkestävyyttä, jotta se kestää toistuvaa pesua ja puhdistusta erilaisilla desinfiointi- ja pesuaineilla. Esimerkiksi M1-luokiteltu, liuotteeton Temafloor 500M -epoksipinnoite kestää erinomaisesti erilaisia puhdistuksessa käytettäviä kemikaaleja. Saumaton lattiapinnoite on halkeilematon, joten se mahdollistaa hygieenisen ja helposti puhdistettavan lattiapinnan.

Vähäpäästöisistä tuotteista haihtuu ilmaan erittäin vähän yhdisteitä, jolloin ne ovat turvallisia sekä asennus- että käyttövaiheessa. Lyhyt asennusaika ja lattiapinnoitteen nopea kuivuminen lopulliseen kovuuteensa voivat myös olla ratkaisevia tekijöitä lattiapinnoitusjärjestelmän valinnassa. Turvallista sisäilmaa tukeva ratkaisu on myös M1-luokiteltu Fontefloor EP 100 -epoksimaali, joka helppokäyttöisyytensä lisäksi mahdollistaa laajan värivalikoiman sävytettävyytensä ansiosta. 

 

Kaunis lattia turvallisuudesta ja terveellisyydestä tinkimättä

Tikkurilan lattiapinnoiteratkaisut terveydenhuollon ja lääketeollisuuden tiloihin ovat paitsi kestäviä ja hygieenisiä, myös esteettisesti kauniita. Saatavilla on laaja valikoima värivaihtoehtoja ja pintatekstuureita, joiden kiiltoaste vaihtelee täyshimmeästä kiiltävään. Rakennusmateriaalien M1-luokkaan kuuluva Tikkurila Cozy Floor -järjestelmä on saatavana useissa eri väreissä ja itsesiliävä polyuretaanipinnoite takaa virheettömän viimeistelyn. Mikä tekee Cozy Floor -lattiapinnoitejärjestelmästä erityisen, on sen kyky vähentää askelten ääntä, mikä tekee huoneen akustiikasta pehmeämmän ja miellyttävämmän.

Oikein valitulla lattiapinnoitteella voi olla suuri vaikutus tilan akustiikkaan ja estetiikkaan, mikä tekee siitä miellyttävämmän ympäristön kaikille tilan käyttäjille. Terveydenhuollon yksiköissä on useita erilaisia tiloja, kuten keittiöitä, wc-tiloja ja pysäköintialueita, ja Tikkurilan valikoimasta löydät oikean lattiapinnoiteratkaisun jokaiseen käyttökohteeseen.

Kuvioitu lattiapinnoite lastensairaalassa.
Kestävä rakentaminen.

Kestävää rakentamista pitkälle tulevaisuuteen

Kaikki lattiapinnoiteratkaisumme tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja suojan minimaalisilla ympäristövaikutuksilla. Tuotekehityksemme pääpaino on sisäilman laatua parantavissa ratkaisuissa, joiden haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrä (VOC-päästöt) ovat yhä alhaisempia ja päästöt vähäisempiä. 

Laajaan valikoimaamme kuuluu useita M1-luokiteltuja tuotteita sekä esimerkiksi LEED- ja BREEAM-ympäristöluokitushankkeiden vaatimukset täyttäviä pinnoitusratkaisuja. Valikoimastamme löytyy myös vesiohenteisia maaleja ja pinnoitteita, jotka soveltuvat maanalaisiin sairaalakäytäviin ja -halleihin. Asiakkaanamme voit luottaa siihen, että toimitamme korkean suorituskyvyn tuotteita, jotka pidentävät huoltovälejä ja vähentävät rakennusten ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajan.

Haluatko kuulla lisää ratkaisustamme betonilattiapinnoille? Oikeat käsittely-yhdistelmät kaikille lattioille löytyvät ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi