Elintarviketeollisuuden tuotantotila

Betonilattiat ammattikeittiöissä ja elintarviketeollisuudessa

Kestävät ratkaisut korkeaa hygieniaa vaativiin työympäristöihin.

Elintarviketeollisuuden betonilattioihin kohdistuu sekä kemiallista että mekaanista rasitusta. Työympäristön tulee olla hygieeninen, helppo puhdistaa, pölytön ja kosteutta kestävä. Oikean käsittely-yhdistelmän valitseminen lattiapinnoille tekee työympäristöstä miellyttävän ja turvallisen.

Tikkurilalla on vuosien kokemus kestävien ja laadukkaiden lattiapinnoitteiden tuotekehityksestä ja myynnistä elintarviketeollisuuden ja ammattikeittiöiden tarpeisiin, joissa tuotteiden tulee täyttää korkeat laatuvaatimukset ja standardit epäsuoraan elintarvikekosketukseen.

Erinomainen kemiallisen, lämmön ja mekaanisen rasituksen kestävyys ammattikeittiöiden ja elintarviketeollisuuden vaatimuksiin


Elintarviketeollisuuden ympäristöissä ja ammattikeittiöissä käytettävien lattiapinnoitteiden tulee kestää erilaista kemiallista rasitusta suojatakseen lattiaa erilaisilta ruoan ja veden roiskeilta. Lattiapinnoitteen tulee olla helposti puhdistettava ja kestää ammattikäyttöön tarkoitettuja pesu- ja puhdistusaineita. 

Elintarviketeollisuudessa lattiapinnoitteeseen kohdistuu raskasta mekaanista rasitusta, joka aiheutuu vilkkaasta liikenteestä ja raskaan kaluston käytöstä.

Tikkurilan lattiapinnoitejärjestelmät ovat olleet luotettu ratkaisu elintarviketeollisuuden tarpeisiin jo vuosikymmeniä, sillä ne vastaavat käyttökohteiden vaativiin tarpeisiin, niin hygieenisyyden kuin turvallisuudenkin kannalta.

Kalatehdas
Ammattikeittiö.

Nopea asennus ja tasainen, saumaton lopputulos

Ammattikeittiössä tilojen käyttöä ei voida rajoittaa pitkäksi aikaa, joten Tikkurilan valikoimasta löytyy myös ratkaisuja, jotka on nopeita asentaa ja kuivumisaika lyhyt. Esimerkiksi Temafloor PAS Clear mahdollistaa valmiin lattiapinnan jopa kuuden tunnin aikana. Valmis lattiapinta on helppo pitää puhtaana, ja liukastumista ehkäisevä pinta lisää turvallisuutta.

Vesiohenteisessa Fontefloor EP 100 epoksimaalissa on hyvät kemikaalien- ja kulutuksenkesto-ominaisuudet ja se soveltuu mm. elintarvikkeita valmistavien tuotantolaitosten lattia- ja seinäpinnoitteeksi. Fontefloor EP 100 on vähäpäästöinen ja kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.

Tikkurilan lattiapinnoitusjärjestelmät mahdollistavat joustavan ja kestävän lattiapinnoitteen, joka ei halkeile. Saumattoman lattiapinnan helppo puhdistettavuus on tärkeää ruoanvalmistus- ja käsittely-ympäristöissä. Erityisesti lattiapinnan tai laattojen väliset saumat ja halkeamat voivat kerätä likaa ja ruokajäämiä, mikä mahdollistaa bakteerien kasvun.

Ammattikäyttöön tarkoitetut tuotteet vaativiin ympäristöihin 

Tikkurilan tuotteista tuotantotilojen betonilattioille sopivat esim. ‘

Epoksilakkoja voidaan levittää pintalakkana Mosaic-hiutaleiden kanssa, mikä vähentää pinnan liukkautta. Epoksipohjaiset lakkaukset kestävät mekaanisen rasituksen lisäksi hyvin myös kemikaalirasituksia.

Temafloor 4000  -hiertomassaa suositellaan tiloihin, joissa lattiaan kohdistuu höyry- ym. lämpörasitusta; esim. suurkeittiöihin ja meijereihin. Tuote kestää 110°C kuivaa lämpöä ja 60°C upotusrasituksessa. Se tarjoaa myös erinomaisen iskunkestävyyden ja kestää kovaa kulutusta, joten se sopii erinomaisesti raskaan mekaanisen rasituksen alaisten betonilattioiden pinnoittamiseen.

Kestävä rakentaminen

Kestävää suojaa ympäristöä kunnioittaen  

Lattiapinnoitejärjestelmämme tarjoavat maksimaalisen suorituskyvyn ja edistävät näin kestävää rakentamista. Tarjoamalla käsitellyille pinnoille parhaan mahdollisen suojan, voimme pidentää pinnoitettujen rakenteiden käyttöikää ja vähentää rakennusten ympäristövaikutuksia niiden elinkaaren aikana. Teemme jatkuvaa tuotekehitystä lattiapinnoiteratkaisuille, joissa on vähemmän haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC) ja alhaisemmat päästöt turvallisemman ja terveellisemmän ympäristön varmistamiseksi. Useimmat Tikkurilan tuotteet ovat liuotteettomia, ja valikoimassamme on myös vesiohenteisia tuotteita betonilattioille. Tuotevalikoimamme sisältää tuotteita, jotka kuuluvat rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1 tai täyttävät LEED- ja BREEAM-ympäristösertifiointijärjestelmien vaatimukset.   

Haluatko kuulla lisää ratkaisustamme betonilattiapinnoille? Oikeat käsittely-yhdistelmät kaikille lattioille löytyvät ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme
Ota yhteyttä

Lattiajärjestelmät elintarviketeollisuuteen ja ammattikeittiöihin

TC134
Maalausjärjestelmä
Kokonaiskuivakalvonpaksuus (µm)
2000
TC128
Maalausjärjestelmä
Kokonaiskuivakalvonpaksuus (µm)
500
Maalausjärjestelmä
Kokonaiskuivakalvonpaksuus (µm)
4000
Maalausjärjestelmä
Kokonaiskuivakalvonpaksuus (µm)
2000
Maalausjärjestelmä
Kokonaiskuivakalvonpaksuus (µm)
500

Lattiajärjestelmät kylmätiloihin

Maalausjärjestelmä
Kokonaiskuivakalvonpaksuus (µm)
4000
Maalausjärjestelmä
Kokonaiskuivakalvonpaksuus (µm)
2000
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi