Tikkurila Symphony -väriviuhka.

Tikkurila Symphony on käyttäjäystävällinen ja luotettava työkalu värisuunnitteluun

Tikkurila Symphony värikokoelma sisältää 2 436 sisämaalaukseen soveltuvaa väriä. Kun käytät Tikkurila Symphonyn sävyjä yhdessä Tikkurilan maalien kanssa, voit olla varma, että maalatun kohteen väri vastaa värisuunnitelmaa.

Tikkurila Symphony on markkinoiden laajin ja nykyaikaisin värijärjestelmä. Symphony tarjoaa käyttäjäystävällisen ja luotettavan tavan suunnitella värejä ja varmistaa, että maalatun kohteen väri vastaa tarkasti suunnittelussa käytettyä sävyä. Värikarttaa ylläpidetään huolellisesti luotettavan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kun käytät Tikkurila Symphony-värikartan sävyjä yhdessä Tikkurilan maalien kanssa, voit olla varma, että maalatun kohteen väri vastaa tarkasti värisuunnittelua.

Symphony-värijärjestelmä, Tikkurilan sävytysjärjestelmä ja kaikki Tikkurilan tuotteet on kehitetty täydellisesti yhteensopiviksi. Näin on mahdollista tarjota mahdollisimman luotettava sävytystulos ja saavuttaa maalin optimaalinen suorituskyky.

 

Tilaa värimalleja

Symphony väriviuhka

Symphony-värijärjestelmä numeroina

  • Yhteensä 2 436 väriä sisämaalaukseen
  • 203 kantaväriä
  • 1 218 kantaväristä vaalennettua väriä
  • 1 015 kantaväristä harmaa-asteikon mukaan taitettua väriä
  • Värit on jaettu kahteen erilaiseen kokoelmaan: OPUS I ja OPUS II

Opus I

Sävyt ovat heleän kirkkaita, puhtaita ja intensiivisiä.
Värijärjestelmän rivit 300 - 390, yhteensä 1 092 väriä.

Opus II

Sävykokoelma on ajattoman harmoninen ja luonnollinen.
Värijärjestelmän rivit 391 - 502, yhteensä 1 344 väriä. 

 

Symphony-värikokoelma

Painopiste värin havaitsemisessa

Erilaisia väriteorioita, -malleja ja -järjestelmiä on ollut olemassa vuosisatojen ajan, ja ne ovat peräisin tarpeesta ymmärtää värin luonnetta ja luokitella niitä systemaattisesti.

Tikkurila Symphony -värijärjestelmä perustuu värin havaitsemiseen. Näin värisuunnittelija voi kiinnittää täyden huomion värin ja sen käyttäytymisen tarkkailuun.

Subjektiivisen värikäsityksemme lisäksi värin havaitsemiseen vaikuttavat muut tekijät, kuten fyysinen ympäristö ja valaistus sekä maalatun kohteen pintamateriaali. Siksi värimalleja tulee tarkastella luonnollisessa ympäristössä. Värin tai sävyn valinnassa on joskus tapauksia, jolloin paperiset värimallit eivät riitä. Tällöin on suositeltavaa tehdä värimallit maalaamalla, jolloin sopivin väri saadaan määriteltyä luotettavimmin. Räätälöidyt pintamallit saat helposti Tikkurilan värimallipalvelusta. Mahdollisuuksien mukaan koemaalauksen tekeminen kohteessa on erittäin suositeltavaa.

Tikkurila Symphony -värijärjestelmä

Kuinka tulkita Symphony värimalleja

Käytön helpottamiseksi Tikkurila Symphony -värijärjestelmä on jaettu kahteen erilaiseen kokoelmaan, OPUS I ja OPUS II. OPUS I sisältää puhtaita, kirkkaita ja intensiivisiä sävyjä, kun taas OPUS II värikokoelma on ajattoman harmoninen ja luonnollinen.

Tikkurila Symphonyn värinumerot muodostuvat pystyrivien järjestysnumeroista 300-502 ja vaakarivien tunnuskirjaimista F, G, H, J, K, L, M, N, S, V, X ja Y. M-rivillä on kantaväri. L-riviltä F-riville on kantavärin vaalennokset ja N-riviltä Y-riville kantavärin harmaataitot.

Huomautus: Värisivut 488–502 tekevät poikkeuksen, koska ne on järjestetty väriarvojen järjestyksen mukaan sivun yläreunasta alas. Lisäksi rivillä 503 on kymmenen luonnonvalkoista sävyä, ja se näkyy vain uusimmissa painetuissa materiaaleissa.

Siirry Symphony-värikarttaan

HALUATKO LUKEA LISÄÄ HYÖDYLLISIÄ JA INSPIROIVIA SISÄLTÖJÄ? LIITY PRO INSIGHT-SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJEEMME.
Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi