Oliivinvärinen toimiston työskentelytila

Toimiston muodonmuutos värien avulla

Yrityksen brändi, haluttu lopputulos ja värien luoma tunnelma kannattaa ottaa huomioon, kun toimistotilaan valitaan uusia värejä. Vapa Media toi Tikkurilan väreillä toimistoonsa maanläheistä ja inspiroivaa työskentelytilaa.

Markkinointiviestinnän toimisto Vapa Median tilat Helsingin keskustassa kaipasivat päivitystä, joten toimisto päätettiin raikastaa maalaamalla. Muodonmuutos tehtiin Tikkurilan väreillä Y458 Merino, V451 Oliivilehto ja L447 Verholehti.  

Vapa Median luova johtaja Riina Walli toteaa, että seinien maalaaminen ei vaadi paljoa työtä, mutta sillä on merkittävä vaikutus tilaan ja siellä työskenteleviin ihmisiin. Maalaaminen on Wallin mukaan paras tapa ottaa tila haltuun ja luoda sinne ulottuvuuksia. 

Värit ovat aina yhteydessä niiden ympäristöön – tilan luonne ja se, miten ihmiset liikkuvat tilassa, vaikuttavat värien valintaan
Riina Walli, luova johtaja, Vapa Media
Tummanvihreäksi maalattu toimiston työtila

Muutos tehdään katseen vangitsevilla väreillä

Maanläheiset värisävyt uudistetulla Vapa Median toimistolla tukevat sisäänkäynnin industrial-henkistä tunnelmaa ja luovat kaksi kulkureittiä toimiston läpi. Walli toteaa, että värit tuovat vaikutelman syvyydestä ja kuljettavat katsojan läpi toimiston tarinan. 

“Valitut kaksi vihreää sävyä, V451 Oliivilehto ja L447 Verholehti, yhdistettynä maanläheiseen Y458 Merinoon ohjaavat sujuvasti katsetta ja tunnetiloja eteenpäin toimistossa. Väreistä rakentuu jatkumo, joka alkaa jo sisäänkäynniltä.” 

Kontrasti värien ja vallitsevan sisustuksen välillä tekevät toimistosta mielenkiintoisen ja uniikin. Walli uskoo, että ilman erilaisia värejä korostamassa tilan yksityiskohtia, katse ei kiinnittyisi mihinkään. 

“Jopa toimiston tarpeellinen teknologia näyttää kauniilta ja tuntuu tasapainoiselta osalta sisustusta, kun laitteiden takana on oikeanlainen väri.” 

Liiketoiminnan arvot ja estetiikka sitoutuvat yhteen 

Liiketoiminnan näkökulmasta Walli uskoo, että vihreä väri yhdistetään usein optimismiin ja motivaatioon, mikä sopii Vapa Median brändiin ja edustaa yritystä oikealla tavalla. Ennen kaikkea trendikkäät vihreät kuitenkin luovat tilan, jossa työntekijöiden luovuus voi kukoistaa. Toimistotilassa värien tulisi täydentää sen arkkitehtuuria ja sopia tilassa tehtyyn työhön.  

“Vihreä yhdistää meidät luontoon ja luonto on luovuuden alkulähde. Maanläheisten värien rauhoittava vaikutus myös auttaa virittäytymään uudelleen keskellä kiireistä työympäristöä”, Walli sanoo.

Walli haluaa toimistotilan motivoivan työntekijöitä ja tukevan työtä, jota he tekevät. Ympäristöön kaivataan kauneutta, jonka avulla voi tuntea rauhaa. 

Luonnonvalo täyttää esteettisen toimistotilan
“Ihminen haluaa luoda ja nähdä kauneutta. Toivon, että toimistoon astuessaan työntekijät inspiroituvat ja aistivat tilan esteettisyyden.”
Riina Walli, luova johtaja, Vapa Media

Ota nämä huomioon, kun valitset maalia toimistoon  

1. Oikeanlainen värisävy 

Maalin valintaan vaikuttaa sen sävytettävyys. Tikkurilan Sävylupaus tarkoittaa, että Symphony -värikartalta valittu sävy sävytettynä Tikkurilan maaliin on täsmälleen värimallin mukainen myös seinäpinnalla. 

2. Seinän pinta 

Tarkista, millaista pintaa maalaat ja mieti, miten tasaisen lopputuloksen haluat. Selvitä etukäteeen, tarvitseeko pinta tasoitetta ja pohjamaalia. 

3. Maalin kiiltoaste  

Kiiltoaste määrittää, kuinka paljon maali heijastaa valoa. Matalampi kiiltoaste rauhoittaa tilaa. Toimistotiloihin valitussa Tikkurilan Nova 7 -maalissa on myös alhainen sivukiilto, mikä vähentää heijastumia ja estää pinnan epätasaisuuden erottumista. 

4. Sisäilman laatu 

Toimistotiloissa on suositellaan käyttämään M1-luokiteltuja tuotteita sisäilman laadun varmistamiseksi. 

Tarvitsetko apua suunnitteluun?

Tikkurilan Building Coach on jokaisen arkkitehdin ja suunnittelijan oikea käsi pintakäsittelyratkaisuiden suunnittelussa. Helppokäyttöinen ja maksuton suunnitteluohjelmisto ohjaa ja opastaa rakennusten sisä- ja ulkopintojen pintakäsittelyn suunnittelua.

Tutustu Building Coachiin

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi