Uusi lastensairaala

Tikkurilan maalit turvaavat uuden lastensairaalan hygieenisen ja terveellisen ympäristön

Syyskuussa 2018 avattu Helsingin Uusi lastensairaala on vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala, jossa hoidetaan lapsipotilaita ympäri Suomen.

Helsingin Uuden lastensairaalan rakentaminen alkoi vuonna 2014 ja sen kustannukset olivat noin 170 miljoonaa euroa, joista lähes 40 miljoonaa kerättiin erilaisina lahjoitus- ja hyväntekeväisyyskampanjoina. Helsingin Uusi lastensairaala onkin ollut yksi puhutuimmista julkisista rakennushankkeista Suomessa. 

The New Children’s Hospital in Helsinki

Ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edistäminen ​

Meitä Tikkurilalla ohjaa ajatus, että maaleilla luodaan pintoja, joilla on merkitystä. Tikkurila tuki Uuden lastensairaalan hanketta lahjoittamalla sairaalaan sisämaalit ja tasoitteet. Yhtiömme haluaa edistää lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten hyvinvointia osallistumalla aktiivisesti projekteihin, joissa maalilla ja väreillä luodaan iloa, viihtyisyyttä ja kestävää kauneutta erilaisiin tiloihin ja ympäristöihin.

Sairaaloissa maaleilla voidaan saada aikaan tiukimmatkin kestävyys- ja hygieniavaatimukset täyttäviä pintoja, ja oikein valituilla väreillä voidaan edistää kaikenikäisten ihmisten hyvinvointia ja toipumista.

Lastensairaalan potilashuoneen keltaiseksi maalattu seinä.
Helsingin uusi lastensairaala.

Funktionaaliset maalit suojaavat meitä ja ihmisiä joista välitämme

Tärkein Uuden Lastensairaalan hankkeessa käytetyistä tuotteista on Argentum 20, joka on vaativien kohteiden hygienian hallinnan avuksi kehitetty vesiohenteinen, puolihimmeä erikoispintamaali sisäseiniin ja kattoihin. Yhdessä hyvän laitoshygienian kanssa hopeafosfaattilasia sisältävä tuote estää bakteerikannan kasvua maalipinnalla.

Helsingin uusi lastensairaala.

Vähäpäästöinen maali turvaa sisäilman ja korkean hygienian

M1-luokkaan kuuluvaa Argentum 20 -erikoispintamaalia on määritelty Uudessa Lastensairaalassa tiloihin, joissa on tavallista korkeammat hygieniavaatimukset. Näitä ovat laboratoriotilat, leikkaussalit ja niihin liittyvät käytävät ja aputilat, vastaanottotilat, seurantatilat, eristystilat, keskustelutilat, heräämöt ja niihin liittyvät aputilat, tutkimushuoneet, hoitaja-asemat, potilashuoneet ja niihin liittyvät valvontatilat, käytävät sekä hissiaulat.

The New Children’s Hospital in Helsinki

Erityistuotteet vaativiin sovelluksiin

Sairaaloissa maaleilla voidaan saada aikaan tiukimmatkin kestävyys- ja hygieniavaatimukset täyttäviä pintoja.

Uudessa Lastensairaalassa pohjamaalina on käytetty esim. Luja Yleispohjamaalia, joka on homesuojattu erikoisakrylaattimaali kosteisiin tiloihin ja muihin erityiskohteisiin. Pintamaalaukset on tehty Argentum 20:lla ja Luja 7:llä. Argentum 20 -maali on uudistunut ja on tätä nykyä saatavilla Argentum Plus 7 -erikoispintamaalina.

Tasoitteiden osalta pääroolissa on Tikkurilan Presto-tuoteperhe. Uuden lastensairaalan tasoitetöissä käytetään muiden Presto-tuotteiden ohella uudentyyppistä Presto ALR Ruiskutasoitetta. Helposti levittyvä, täyttävä ja pölyämätön valmistasoite sopii etenkin kipsilevyseinien saumaukseen. Lisäksi käytössä ovat olleet Presto LG Karkeatasoite ja Presto LV Märkätilatasoite.

Presto-tasoitteet ovat helppoja ja turvallisia käyttää, ja ne muodostavat hyvän ja tiiviin maalausalustan.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi