Nova 2

Vesiohenteinen, liuotteeton, täyshimmeä dispersiomaali ammattimaiseen pohjamaalaukseen ja kattojen maalaukseen.

EPD verified
Asthma And Allergy Association
M1
Nordic Ecolabel
Avainlippu
  • Helposti levitettävä
  • Monia käyttökohteita
  • Turvallinen ratkaisu
  • 805
  • 7 m²/l
  • 12 m²/l
  • 2 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, liuotteeton, täyshimmeä dispersiomaali ammattimaiseen pohjamaalaukseen ja kattojen maalaukseen.


Ominaisuudet

Betoni-, rappaus-, tasoite-, kipsilevy-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen maalaukseen käyttöohjeen mukaan. Soveltuu myös sinkittyjen ilmastointikanavien maalaukseen. Tuotetta voidaan käyttää LEED-, BREEAM- ja Joutsenmerkityissä rakennuksissa.


Käyttökohteet

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 7–11 m²/l. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, sivellin, tela


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Säilytä kuivassa ja viileässä, auringonvalolta suojattuna. Sävytetty maali tai avattu astia ei kestä pitkäaikaista varastointia. Sulje purkki huolellisesti seuraavaa käyttöä varten.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit -tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Ennen maalatut pinnat: Pese pinnat laimennetulla Tikkurilan Maalipesulla. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit -tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Nova 2 hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1–2 kertaa.


Huoltomaalaus:

Nova 2:lla maalatut pinnat voit huoltomaalata samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Työvälineiden pesu

Poista ylimääräinen maali työvälineistä ja pese vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan kuivapuhdistuksena käyttäen imuria pehmeää harjaa tai pölypyyhettä. Nihkeäpuhdistusta käytettäessä pintaan voi jäädä puhdistuksesta jälki. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, pinta puhdistetaan kuivapuhdistuksena käyttäen imuria, pehmeää harjaa tai pölypyyhettä.


VOC

(cat A/a) 30g/l (2010), Nova 2 sisältää VOC max. 10 g/l.


Helposti levitettävä

Nova 2 on helposti levitettävä, täyshimmeä pohja- ja kattomaali. Levitys onnistuu telaten, ruiskuttaen tai sivellen.

Product usp1prof_img
Maalin levitys telalla seinälle.

Monia käyttökohteita

Käytä Nova 2 -maalia seinä- ja kattopinnoille kuivissa sisätiloissa. Maali soveltuu niin betoni- rappaus-, tasoite- kipsilevy, lastulevy- ja puukuitupintojen maalaukseen. Nova 2:lla on myös hyvä tarttuvuus sinkittyyn pintaan.

Product usp2prof_img
Maalattu sisäkatto.

Turvallinen ratkaisu

Käyttäjäystävälliset Nova-sarjan tuotteet on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Nova 2 pohja- ja kattomaalille on myönnetty Joutsenmerkki ja alhaisten emissiopäästöjen ansiosta se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1. Tuotetta voidaan käyttää LEED-, BREEAM- ja Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Product usp3prof_img
Kestävää rakentamista.
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi