Nova 20

Vesiohenteinen, liuotteeton dispersiomaali ammattimaiseen sisämaalaukseen. Joutsenmerkitty (lupanumero 496 014), puolihimmeä remonttimaali. Laaja värivalikoima.

M1_fi NordicEcolabel_fi

Nova 20

Vesiohenteinen, liuotteeton dispersiomaali ammattimaiseen sisämaalaukseen. Joutsenmerkitty (lupanumero 496 014), puolihimmeä remonttimaali. Laaja värivalikoima.

  • 805
  • 5 m2/l
  • 11 m2/l
  • 2 h
  • 0.5 h

Kiilto

  • Puolihimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, liuotteeton dispersiomaali ammattimaiseen sisämaalaukseen. Joutsenmerkitty (lupanumero 496 014), puolihimmeä remonttimaali. Laaja värivalikoima.


Ominaisuudet

Betoni-, rappaus-, tasoite-, kipsilevy-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen ensi- ja huoltomaalaukseen käyttöohjeen mukaan.


Käyttökohteet

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa; esim. asuinhuoneet, keittiöt, toimisto- ja kevyen kulutuksen julkiset tilat.


Pakkauskoot

10,0 L, 20,0 L, 3,0 L


Riittoisuus

Imeville pinnoille 5-7 m²/l. Imemättömille pinnoille 9-11 m²/l.


Työtapa

pensseli, ruiskutus


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Säilytä kuivassa ja viileässä, auringonvalolta suojattuna. Sävytetty maali tai avattu astia ei kestä pitkäaikaista varastointia. Sulje purkki huolellisesti seuraavaa käyttöä varten.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Nova 2:lla tai Ykköspohjalla. Ennen maalatut pinnat: Pese pinnat laimennetulla Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat ja kiiltävät maalipinnat himmeäksi ja poista hiontapöly. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa tarvittaessa Nova 2:lla tai Ykköspohjalla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:
Sekoita Nova 20 hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, siveltimellä tai ruiskulla 1-2 kertaa.


Huoltomaalaus:
Nova 20:lla maalatut pinnat voit huoltomaalata samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Katso esikäsittely.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraaliin (pH 6-8) pesuaineliuokseen kostutetulla siivousvälineellä. Erittäin likaiset pinnat puhdistetaan heikosti emäksisellä (pH 8 - 10) pesuaineliuoksella. Pinta ei saa jäädä märäksi puhdistuksen jälkeen. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, pinta puhdistetaan kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla.


Miksi valita Nova 20

Laaja värivalikoima

Nova 20 on sävytettävissä laajasti tuhansiin sävyihin. Saatavilla mm. Symphony 2436 -kartaston kaikki sävyt.

Product usp1prof_img
Wide range of colors

Nopea työstää

Työtapoja on useita: sively, telaus ja ruiskutus. Nova 20 on pölykuiva 1/2 tunnissa ja päällemaalauskuiva 1-2 tunnissa.

Product usp2prof_img
Quickly applied

Ympäristöystävällinen remonttimaali

Täysin liuotteeton Nova-sarja on mietohajuinen, ja ympäristöystävällinen maali remontointiin. Tuotteelle myönnetty Joutsen-ympäristömerkki.

Product usp3prof_img
Environmentally friendly renovation paint
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.