Nova 12

Vesiohenteinen dispersiomaali ammattimaiseen sisämaalaukseen. Joutsenmerkitty, puolihimmeä seinämaali.

EPD verified
Asthma And Allergy Association
M1
Nordic Ecolabel
Avainlippu
  • Kevyt levittää
  • Vaaleissa sävyissä
  • Turvallinen ratkaisu
  • 8 m²/l
  • 11 m²/l
  • 2 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Puolihimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen dispersiomaali ammattimaiseen sisämaalaukseen. Joutsenmerkitty, puolihimmeä seinämaali.


Ominaisuudet

Betoni-, rappaus-, tasoite-, kipsilevy-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen ensi- ja huoltomaalaukseen käyttöohjeen mukaan. Tuotetta voidaan käyttää LEED-, BREEAM- ja Joutsenmerkityissä rakennuksissa.


Käyttökohteet

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa; esim. asuinhuoneet, keittiöt, toimistot ja julkiset tilat. Kestää kovaa kulutusta.


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 8–11 m²/l. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, sivellin, tela


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit -tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Nova 2:lla tai Ykköspohjalla. Ennen maalatut pinnat: Pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla. Hio maalipinnat himmeäksi ja poista hiontapöly. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit -tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa maalaamattomat pinnat Nova 2:lla tai Ykköspohjalla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Nova 12 hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1–2 kertaa.


Huoltomaalaus:

Nova 12:lla maalatut pinnat voit huoltomaalata Nova 12:sta tai samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraaliin (pH 6–8) pesuaineliuokseen kostutetulla siivousvälineellä. Erittäin likaiset pinnat puhdistetaan heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuaineliuoksella. Pinta ei saa jäädä märäksi puhdistuksen jälkeen. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, pinta puhdistetaan kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla.


VOC

(cat A/a) 30 g/l (2010), Nova 12 sisältää VOC max. 10 g/l.


Kevyt levittää

Nova 12 kestää kovaa kulutusta ja soveltuu pintamaaliksi asuinhuoneisiin, keittiöihin ja julkisiin tiloihin. Voidaan levittää telalla, ruiskulla tai siveltimellä.

Product usp1prof_img
Maalin levittäminen telalla seinään.

Vaaleissa sävyissä

Nova 12 sisämaali on sävytettävissä Tikkurilan Symphony -värijärjestelmän vaaleisiin sävyihin.

Product usp2prof_img
Tikkurian sävy Merino toimistohuoneen seinässä.

Turvallinen ratkaisu

Käyttäjäystävälliset Nova-sarjan tuotteet on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Nova 12 sisämaalille on myönnetty Joutsenmerkki ja alhaisten emissiopäästöjen ansiosta se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1. Tuotetta voidaan käyttää LEED-, BREEAM- ja Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Product usp3prof_img
Kestävä rakentaminen.
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi