Intact Laq 30

Vesiohenteinen kellastumaton sisäpuupintojen lakka.

M1
Avainlippu
MED
  • Kestävää suojaa erilaisille puupinnoille
  • Laaja värivalikoima
  • Tutkitusti turvallinen
  • 8010
  • 8 m²/l
  • 14 m²/l
  • 3 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Puolihimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen kellastumaton sisäpuupintojen lakka.


Ominaisuudet

Puupinnoille kuivissa sisätiloissa käyttöohjeen mukaan. Soveltuu myös petsattujen pintojen suojalakkaukseen


Käyttökohteet

Ovet, listat, ikkunanpuitteet, kaapinovet, kalusteet, paneelipinnat ja vastaavat puupinnat. Käytä lattiapinnoille Pontti Puulattialakkaa tai Parketti-Ässä -lattialakkaa.


Riittoisuus

8–14 m²/l. Lakan kulutus on riippuvainen puulajista, puun huokoisuudesta ja kovuudesta.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden 30–80 %.


Pinnan esikäsittely

Uusi puupinta: Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Kostuta se kevyesti vedellä, anna kuivua ja hio nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly. Ennen lakattu pinta: Pese pinta Tikkurilan Maalipesulla ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio pinta himmeäksi. Poista erittäin huonokuntoinen lakkapinta kokonaan. Käsittele kuten uusi puupinta.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Lakkaus: Sekoita Intact Laq 30 huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana. Ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä, sienellä tai ruiskulla 2–3 kertaa. Mikäli käytät sävytettyä tuotetta, suorita ensin koelakkaus erilliselle puukapulalle varmistuaksesi oikeasta väristä. Käsitellyn pinnan lopullinen väri riippuu puun lajista, kovuudesta ja alkuperäisestä värisävystä sekä käsittelykertojen määrästä. Ohenna sävytetty lakka ensimmäiseen käsittelyyn n. 20–30 % vedellä. Yleensä toivottu väri ja kiiltoaste saavutetaan kahden kerran käsittelyllä. Käsittele pinnat aina yhtäjaksoisesti kokonaan ja suurilla paneelipinnoilla muutama lauta kerrallaan yhtenäisen värin aikaansaamiseksi.


Huoltomaalaus:

Intact Laq 30 -lakalla lakatut pinnat voit huoltolakata samantyyppisellä vesiohenteisella lakalla. Katso kohta esikäsittely.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n. kahden viikon kuluttua lakkaamisesta. Puhdista pinta kevyesti nihkeäksi puristetulla siivousvälineellä, pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla ja neutraalilla (pH 6–8) pesuaineella. Pinta ei saa jäädä märäksi. Erittäin likaiset pinnat voidaan puhdistaa heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuliuoksella esim. siivouspyyhettä tai pesusientä käyttäen. Huuhtele pinta huolellisesti.


VOC

(cat A/e) 130g/l (2010), Intact Laq 30 sisältää VOC max. 130 g/l.


Kestävää suojaa erilaisille puupinnoille

Intact Laq 30 on puolihimmeä lakka sisäpuupintojen suojaukseen. Soveltuu listoille, oville, ikkunanpuitteille, kaiteille ja paneelipinnoille.

Product usp1prof_img
Durable protection for various wood surfaces

Laaja värivalikoima

Intact Laq 30 voidaan sävyttää kaikkiin Tikkurilan kuultaviin väreihin.

Product usp2prof_img
A myriad of colours

Tutkitusti turvallinen

Intact Laq 30 on vesiohenteinen, mietohajuinen ja turvallinen tuote. Se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1 sekä sillä on MED-hyväksyntä (Marine Equipment Directive 96/98/EC).

Product usp3prof_img
Certified safety
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi