Intact 8

Sileän ja kovan pinnan jättävä, nopeasti kuivuva, kestävä kalustemaali.

M1_fi Avainlippu MED

Intact 8

Sileän ja kovan pinnan jättävä, nopeasti kuivuva, kestävä kalustemaali.

  • 808
  • 8 m²/l
  • 10 m²/l
  • 4 h
  • 2 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Sileän ja kovan pinnan jättävä, nopeasti kuivuva, kestävä kalustemaali.


Ominaisuudet

Sisämaalaukseen puu- ja metallipinnoille. Soveltuu sekä korjaus- että uudismaalaukseen.


Käyttökohteet

Ovet, listat, ikkunanpuitteet, kalusteet, kaiteet ja pylväät ymv. kuivissa ja kosteudelle alttiissa sisätiloissa.


Riittoisuus

8-10 m2/l.


Työtapa

pensseli, huopatela, mohairtela, tela, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 60 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista uudet pinnat huolellisesti liasta ja pölystä parhaan mahdollisen tarttuvuuden varmistamiseksi. Pohjamaalaa uudet puu- ja puukuitulevypinnat, metallipinnat ja erityistä tartuntaa vaativat pinnat Intact Primerilla. Imevälle eli huokoiselle alustalle suositetaan ensin pohjamaalausta 5-10 % ohennetulla Intact Primerillä ja välihiontaa. Tämän jälkeen pinta maalataan ohentamattomalla pohjamaalilla. Kellastuneet ja oksaiset puupinnat pohjamaalataan Multistop-eristyspohjmaalilla. Ennen maalattu pinta: Pese aikaisemmin maalatut pinnat Maalipesu-pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Poista heikosti kiinni oleva maali kaavinraudalla. Hio kovat, kiiltävät ja tehdasmaalatut maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja syvennykset Presto Pikasilotteella ja hio kitatut kohdat. Pohjamaalaa kitatut kohdat ja tarvittaessa koko pinta Intact Primer-pohjamaalilla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:
Sekoita maali huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä. Levitä siveltimellä tai ruiskulla 1-2 kertaa. Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin telalla tai ruiskulla ja tasoittaa sen jälkeen siveltimellä. Parhaiten maalaukseen soveltuvat keinokuitusiveltimet, joiden harjasten päät ovat monihaaraiset.


Huoltomaalaus:
Mikäli aikaisempi maalaus on tehty samalla pintamaalilla, voidaan huoltomaalaus tehdä suoraan sen päälle ilman pohjamaalia. Katso kohta Esikäsittely.


Työvälineiden pesu

Poista ylimääräinen maali työvälineistä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua maalaamisesta: Puhdista pinta neutraalilla (pH 6-8) astianpesuliuoksella ja pehmeällä harjalla, pesusienellä tai siivousliinalla. Puhdista erittäin likaiset pinnat heikosti emäksisellä (pH 8-10) pesuliuoksella esim. siivousliinalla tai pesusienellä. Huuhtele pinta huolellisesti. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla tai nihkeällä puhdistusliinalla.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.