Panssari PRO Akvaroof

Hydrofobinen, vesiohenteinen elastinen yksikerrosmaali, joka pohjautuu modifioituun akryyli- ja styreeniakrylaattipolymeerien yhdistelmään. Sisältää ruosteenestoaineita.

Avainlippu
  • Tehokasta suojaa korroosiota vastaan
  • Hyvä säänkesto
  • Laaja valikoima valmisvärejä
  • 858
  • 3.5 m²/l
  • 5 m²/l
  • 6 h
  • 3 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Hydrofobinen, vesiohenteinen elastinen yksikerrosmaali, joka pohjautuu modifioituun akryyli- ja styreeniakrylaattipolymeerien yhdistelmään. Sisältää ruosteenestoaineita.


Ominaisuudet

Soveltuu teräs-, alumiini- ja sinkki-, pinnoille sekä PVC-, polyesteri-, polyuretaani ja akrylaatti tehdaspinnoitetuille pinnoille. Ei sovellu PVDF-pinnoitettujen kattojen huoltomaalaukseen.Tuote soveltuu myös aikaisemmin liuotin-, tai vesiohenteisilla peltikattomaaleilla maalattujen pintojen huoltomaalaukseen. Tuotetta voidaan käyttää ilman pohjamaalia.


Käyttökohteet

Katot sekä metallirakenteet.


Riittoisuus

5 m²/l (200 μm märkäkalvo/80 μm kuivakalvo). Hyväkuntoiselle alustalle yhden kerroksen huoltomaalaus on riittävä. Muutoin levitys kahteen kertaan kokonaisriittoisuudella 2,5 m²/l, (400 μm märkäkalvo/ 160 μm kuivakalvo). Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, sivellin, tela


Maalausolosuhteet

Lämpötilan tulee olla välillä +8–+30 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 85 % RH.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Jos Panssari Pro Akvaroofia käytetään sinkitylle pinnalle, pinnalta on puhdistettava ruoste, lika, suolat, rasvat ja öljyt Tikkurilan Panssaripesulla harjaa apuna käyttäen. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Poista pinnalla mahdollisesti oleva valkoruoste/ruoste hiomalla tai teräsharjaamalla (puhdistusaste St2). Alumiinipinnat on karhennettava ennen maalausta. Ruostuneet pinnat on käsiteltävä Panssari PRO Ruosteenmuuntimella ennen käsittelyä, tai pohjamaalattava Rostex Super tai Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Alusta tulee olla puhdas, kuiva ja kestävä. Uusi sinkitty peltikatto suositellaan maalattavaksi aikaisintaan yhden talven jälkeen. Uudet pinnat voidaan maalata myös heti asennuksen jälkeen, tällöin pinta on karhennettava joko mekaanisesti tai kemiallisesti ennen maalausta. Paras tartunta saadaan jo sääolosuhteissa himmentyneelle, mekaanisesti tai kemiallisesti karhennetulle sinkitylle pinnalle. Maalatut pinnat: Aikaisemmin maalatut pinnat on pestävä huolellisesti Tikkurilan Panssaripesulla ja kuumalla vedellä, siten että kaikki lika, rasva ja irtoava maali on poistettu. Jos Panssari PRO Akvaroofia käytetään sinkitylle pinnalle, poista pinnalta valkoruoste, lika, suolat, rasvat ja öljyt Panssaripesu-pesuaineella harjaa apuna käyttäen. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Poista pinnalta mahdollisesti jäänyt valkoruoste/ruoste hiomalla tai teräsharjaamalla (puhdistusaste St2). Alumiinipinnat on karhennettava ennen maalausta. Ruostuneet pinnat on käsiteltävä Panssari PRO Ruosteenmuuntimella ennen käsittelyä. Alustan tulee olla puhdas, kuiva ja kiinteä.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Panssari PRO Akvaroof huolellisesti ennen käyttöä. Levitä siveltimellä, telalla tai korkeapaineruiskutuksena, suutinkoko 0,019"–0,021", 180–220 bar. Siveltimellä ja telalla levitys tulee tehdä kahteen kertaan. Käytetään ohentamattomana. Viskositeetin säätöä varten voidaan ohentaa max. 5 % vedellä. Tee aina koekäsittely varmistuaksesi tuotteen ja alustan yhteensopivuudesta.


Huoltomaalausohjeet

Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Talon Huoltopesulla (1 osa Talon Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla Talon Huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(cat A/d) 130 g/l (2010), Panssari PRO Akvaroof sisältää VOC max. 130 g/l


Tehokasta suojaa korroosiota vastaan

Panssari PRO Akvaroofia käytetään peltikattojen ja metallirakenteiden suojaukseen sekä korroosion ja ruosteen ehkäisyyn. Korkea ruosteenestopigmenttipitoisuus takaa tehokkaan suojan korroosiota vastaan.

Product usp1prof_img
Kestävä yksikerrosmaali

Hyvä säänkesto

Panssari PRO Akvaroof on elastinen yksikerrosmaali, jota voidaan levittää kerralla jopa 400 µm:n paksuisena kerroksena ilman että maali lähtee valumaan. Muodostaa erittäin joustavan maalikalvon, joka ei halkeile korkeilla kalvonpaksuuksillakaan. Maalilla on erinomainen säänkesto.

Product usp2prof_img
Hyvä säänkesto

Laaja valikoima valmisvärejä

Panssari PRO Akvaroof on saatavana kattava valikoima valmisvärejä, sisältäen suosituimmat kattovärit; Tummanharmaa, Harmaa, Musta, Vaaleanharmaa, Tummanruskea ja Oksidinpunainen.

Product usp3prof_img
Laaja valikoima valmisvärejä
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi