Rostex Super

Nopeasti kuivuva erikoissideainetta sisältävä ruosteenestopohjamaali. Ei sisällä lyijy- eikä kromaattipigmenttejä.

Avainlippu
Polish Hygenic Certification
  • Erinomainen tartunta
  • Kuivuu nopeasti
  • Siveltimellä tai ruiskulla
  • 805
  • 10 m²/l
  • 10 m²/l
  • 24 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Nopeasti kuivuva erikoissideainetta sisältävä ruosteenestopohjamaali. Ei sisällä lyijy- eikä kromaattipigmenttejä.


Ominaisuudet

Teräs-, sinkittyjen ja karhennettujen alumiinipintojen pohjamaalaukseen normaalia kovempaan rasitukseen joutuvissa kohteissa, joissa tavallisen alkydipohjamaalin tarttuvuus tai kuivumisnopeus ei ole riittävä. Soveltuu myös kupari,- messinki- ja ruostumaton teräs-, PURAL, POLYESTERI, AKRYYLI ja vanhentuneelle PVC -pinnoitetuille teräsohutlevyille. Voidaan käyttää sekä alkydimaalien (esim. Miranol, Unica, Panssarimaali) että vesiohenteisten maalien (esim. Panssari Akva) pohjamaalina. Vain ammattikäyttöön.


Käyttökohteet

Peltikatot, vesikourut, syöksytorvet, suojapellit, palotikkaat, kaiteet, lipputangot, tuuletus- ja kuivaustelineet, veneet ym. metallirakenteet.


Riittoisuus

Noin 10 m²/l (40 μm kuivakalvo).


Ohenne

Liuoteohenteinen


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Näissä olosuhteissa maalin kuivuminen hidastuu oleellisesti ja päällemaalattavuusaika pitenee. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40 °C, ettei liuote haihdu liian nopeasti, maalipintaan muodostu huokosia, tarttuvuus heikkene, ilmene kuplia ym. Suunnittele maalaustyö siten, että ehdit suorittaa pintamaalauksen viimeistään neljän päivän kuluttua. Lämpötilan alentuessa ja/tai kosteuden lisääntyessä päällemaalattavuusaika pitenee (ks.taulukko). Jos pintamaalaus viivästyy yli ohjeistetun ajan, tulee pohjamaali hioa kevyesti ja pestä Tikkurilan Panssaripesulla.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Poista pinnalla mahdollisesti oleva valkoruoste/ruoste hiomalla tai teräsharjaamalla, teräspinnat puhdistusasteeseen St2. Poista pinnalta vesiliukoiset valkoruostesuoja-aineet, lika, vesiliukoiset suolat, rasvat ja öljyt Tikkurilan Panssaripesulla harjaa apuna käyttäen. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Karhenna sileät alumiinipinnat. Uusi sinkitty peltikatto suositellaan maalattavaksi aikaisintaan yhden talven jälkeen. Paras tartunta saadaan jo sääolosuhteissa himmentyneelle, mekaanisesti tai kemiallisesti karhennetulle sinkitylle pinnalle. Maalatut pinnat: Poista irtoava maali ja mahdollinen ruoste kaapien tai teräsharjaten puhdistusasteeseen St 2. Viistä puhdistetun alueen ja kiinteän maalikerroksen raja. Pese pinta Panssaripesulla harjaa apuna käyttäen, huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Rostex Super huolellisesti ennen käyttöä. Levitä maali mieluiten siveltimellä tai ruiskulla. Kertamaalauksella on pyrittävä 40–60 μm kuivakalvoon. Rostex Super voidaan pintamaalata esim. vesiohenteisella Panssari Akvalla tai liuoteohenteisella Panssarimaalilla.


Työvälineiden pesu

Pese työvälineet ohenteella 1120 tai Tikkurilan Pensselipesulla.


Huoltomaalausohjeet

Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Talon Huoltopesulla (1 osa Talon Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(cat A/i) 500g/l(2010). Rostex Super sisältää VOC max. 500 g/l.


Erinomainen tartunta

Rostex Superin tarttuvuus on erinomainen. Pohjamaali antaa yhdistelmälle parhaan mahdollisen tartunnan ja kestävyyden rankoissakin sääolosuhteissa. Rostex Super ei sisällä lyijy- eikä kromaattipigmenttejä.

Product usp1consumer_img
sheet metal roof

Kuivuu nopeasti

Rostex Superin päällemaalaus on optimaalisissa olosuhteissa mahdollista liuoteohenteisella Panssarimaalilla jo 2-4 tunnin kuluttua. Vesiohenteisella Panssari Akvalla päällemaalaus voidaan tehdä jo seuraavana päivänä.

Product usp2consumer_img
sheet metal roof

Siveltimellä tai ruiskulla

Levitä Rostex Super siveltimellä tai ruiskuttaen. Siveltimenä paras on paksuharjainen sivellin. Päällemaalaus voidaan tehdä joko vesi- tai liuoteohenteisella peltikattomaalilla.

Product usp3consumer_img
sheet metal roof
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi