Panssari Akva

Akrylaattimaali.

Avainlippu_NEW

Panssari Akva

Akrylaattimaali.

  • 805
  • 8 m²/l
  • 8 m²/l
  • 24 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Puolihimmeä

Kuvaus

Akrylaattimaali.


Ominaisuudet

Soveltuu suoraan aikaisemmin alkydi- tai akrylaattimaalilla maalatuille pinnoille ja teollisesti maalipinnoitetuille teräsohutlevyille (PVC, PURAL, POLYESTERI, AKRYYLI). Maalaamattomat sinkityt teräskatteet sekä alumiini-, ja teräspinnat tulee ensin pohjamaalata Rostex Super Akva pohjamaalilla. Alumiinipinnat tulee karhentaa ennen pohjamaalausta.


Käyttökohteet

Peltikatot ja -seinät, sekä teräsrakenteet kuten vesikourut, syöksytorvet ja suojapellit.


Riittoisuus

N. 8 m²/l / kertalevitys. Ruiskutettaessa vastaa n. 100–125 μm märkäkalvonpaksuutta).


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana pitää ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Ilman suhteellinen kosteus, lämpötila ja tuulen nopeus vaikuttavat voimakkaasti kuivumisnopeuteen. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40 °C, ettei vesi haihdu liian nopeasti. Tällöin maalipintaan saattaa muodostua huokosia, tarttuvuus heikentyä, ilmentyä kuplia ym. Huoltomaalatessa tulee välttää olosuhteita, joissa maali kuivuu nopeasti (kuumat ja tuuliset olosuhteet). Panssari Akvan sivelyaikaa voidaan pidentää jonkin verran ohentamalla maalia vedellä max. 10 %. Liiallinen ohentaminen ja maalaaminen epäsuotuisissa olosuhteissa voivat aiheuttaa maalin valumista. Ajoita maalaustyö niin, että maalikalvo ehtii kuivua ennen iltakasteen laskeutumista. Älä maalaa, jos sateen riski on suuri.


Pinnan esikäsittely

Maalatut pinnat/teollisesti maalipinnoitetut pinnat: Puhdista mahdolliset ruosteiset kohdat (puhdistusaste St2) ja poista irtoava pinnoite/maali kaapien ja teräsharjaten. Puhdista maalattavat pinnat Tikkurilan Panssaripesulla epäpuhtauksista, kuten liasta, rasvasta, öljystä, vahasta jne., tuotteen käyttöohjeiden mukaisesti. Käytä harjaa apuna. Huuhdo pinnat huolellisesti, mieluiten painepesulla. Pohjamaalaa metallipaljaat pinnat kahteen kertaan Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Maalaamattomat sinkityt, teräs- ja alumiinipinnat: Uusi sinkitty peltikatto suositellaan maalattavaksi aikaisintaan yhden talven jälkeen. Paras tartunta saadaan jo sääolosuhteissa himmentyneelle, mekaanisesti tai kemiallisesti karhennetulle sinkitylle pinnalle. Puhdista ensin mahdolliset ruosteiset kohdat kaapien ja teräsharjaten puhdistusasteeseen St2. Poista mahdollinen valkoruoste harjaten tai hioen. Poista pinnalta lika, vesiliukoiset suolat, rasvat ja öljyt Panssaripesulla harjaa apuna käyttäen. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Alumiinipinnat on karhennettava ennen maalausta. Pohjamaalaa sinkityt pinnat sekä karhennetut alumiini- ja teräspinnat kahteen kertaan Rostex Super Akvalla tai kertaalleen Rostex Superilla. Teollisesti maalipinnoitetut pinnat: Selvitä alkuperäisen pinnoitteen tyyppi, kunto ja tarttuvuus. Tarkista pinnoitteen valmistajalta myös huoltomaalattavuus ja erillisen pohjamaalin tarve. Katso tarkemmat ohjeet Kattopintojen käsittelyoppaasta, Tikkurilan internetsivuilta tai soita Tikkurilan Maalilinjalle.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Esikäsitellyt pinnat (ks. esikäsittely) maalataan Panssari Akvalla 1–2 kertaan siten, että saavutetaan 50–80 µm kuivakalvonpaksuus. Kiinnitä huomiota oikean siveltimen valintaan. Suositus: Tikkurilan kattomaalisivellin T6. Kattotiiliprofiilipinnat suositellaan maalattavaksi ruiskuttamalla. Maalipinnan liukkautta voidaan vähentää lisäämällä 10 litraan maalia 1/3 litraa Liukueste-jauhetta. Liukuestettä käytettäessä on käsittely-yhdistelmässä oltava kaksi maalikerrosta, joista jälkimmäinen sisältää liukuesteen.


Huoltomaalaus:

Panssari Akva peltikattomaalilla maalattu pinta voidaan huoltomaalata Panssari Akva peltikattomaalilla.


Huoltomaalausohjeet

Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(cat A/i) 140g/l(2010), Panssari Akva sisältää VOC max. 140 g/l.


Kestää UV-säteilyn rasitukset

Panssari Akvan modifioidut akrylaattisideaineet ovat erittäin kestäviä uv-säteilyn rasitusta vastaan. Siksi sen värin ja kiillon kestävyys on erittäin hyvä. Pinta myös hylkii likaa ja on helppo pitää puhtaana.

Product usp1prof_img
UV resistant roof

Kestävä, joustava maalipinta

Vesiohenteisen akrylaattimaalin pinta on joustava ja se elää mukana pellin liikkeissä. Rostex Super Akva -pohjamaalia käytettäessä menetelmästä tulee täysin vesiohenteinen.

Product usp2prof_img
Durable and flexible paint surface

Monipuolinen soveltuvuus

Panssari Akva soveltuu sinkityille peltikatoille ja useimmille maalipinnoitetuille ohutlevypinnoille (ei pvdf-pinnat). Vanhat alkydimaalipinnat voidaan maalata Panssari Akvalla ilman pohjamaalausta.

Product usp3prof_img
Versatile applications
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi