Temaclad SC 50

Kaksikomponenttinen, puolikiiltävä, korroosionestopigmentoitu akryylipolyuretaanimaali, jonka kovettaja on alifaattinen isosyanaatti.

  • Myös haastaviin käyttökohteisiin
  • Sävyjä lähes rajattomasti
  • Ammattilaisille suunniteltu
  • 6 m²/l
  • 11 m²/l

Lopputulos

  • Puolikiiltävä

Kuvaus

Kaksikomponenttinen, puolikiiltävä, korroosionestopigmentoitu akryylipolyuretaanimaali, jonka kovettaja on alifaattinen isosyanaatti.


Ominaisuudet

• Soveltuu kaupunki-, meri- ja teollisuusilmastoon. • Erinomainen värin ja kiillon säilyvyys. • Kova ja kulutusta kestävä pinta. • Likaa hylkivä ja helposti puhdistettava pinta. • Ei suositella upotusrasitukseen.


Käyttökohteet

• Korroosionestopigmentoituna soveltuu käytettäväksi teräs-, alumiini- ja sinkkipinnoilla ilman pohjamaalia, eli ns. yksikerrosmaalina. • Voidaan käyttää myös pintamaalina esim. epoksi/epoksipolyuretaaniyhdistelmissä.


Riittoisuus

*Huoltomaalaukseen yhtenäisen vanhan maalin tai pinnoitteen päälle **Uudismaalaukseen tai metallipaljaille pinnoille. Minimilevitysmäärä 60 µm kuivakalvoa. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu. Peltikatoilla suurpaineruiskua käytettäessä käytännön riittoisuus uudismaalauksessa on yleensä noin 5–6 m²/l.


Ohenne

Liuoteohenteinen


Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava puhdas ja kuiva. Käsittelyn ja tuotteen kuivumisen aikana pitää pinnan lämpötilan olla yli 0 ºC. Teräksen pintalämpötilan on oltava vähintään 3 ºC ilman kastepistelämpötilan yläpuolella. Komponenttien sekoittamisen ja käsittelyn aikana tuotteen lämpötilan on oltava yli +15 °C kunnollisten levitysominaisuuuksien saavuttamiseksi. Maalausta ei suositella, jos alustan lämpötila on yli +50 °C. Maalaustyön ja kuivumisen aikana on oltava kunnollinen ilmanvaihto. Kondensoituminen maalaustyön tai kuivumisen aikana voi aiheuttaa maalipinnan himmenemistä sekä heikentää pinnan laatua.


Pinnan esikäsittely

Öljy, rasva, suolat ja lika poistetaan kohteeseen sopivalla menetelmällä. (SFS-EN ISO 12944-4) Teräspinnat: Suihkupuhdistetaan esikäsittelyasteeseen Sa2½. (SFS-ISO 8501-1) Mikäli suihkupuhdistus ei ole mahdollista, kylmävalssatuille ohutlevyille suositellaan fosfatointia tartunnan parantamiseksi. Sinkkipinnat: Pinnat pyyhkäisysuihkupuhdistetaan (SaS) siten, että pinta on kauttaaltaan tasaisen karhea. Puhallusmateriaalina käytetään esim. puhdasta, kuivaa kvartsihiekkaa. (SFS 5873) Mikäli pyyhkäisysuihkupuhdistus ei ole mahdollista, pinnat karhennetaan hiomalla. Sinkityt ohutlevypinnat (kuten peltikatot) pestään Panssaripesu-pesuaineella. Alumiinipinnat: Pinnat pyyhkäisysuihkupuhdistetaan (SaS) siten, että pinta on kauttaaltaan tasaisen karhea. Puhallusmateriaalina käytetään ei-metallisia materiaaleja. (SFS 5873) Mikäli pyyhkäisysuihkupuhdistus ei ole mahdollista, pinnat karhennetaan hiomalla tai pestään emäksisellä Maalipesu-pesuaineella. Pohjamaalatut pinnat: Öljy, rasva, suolat ja lika poistetaan kohteeseen sopivalla menetelmällä. Hilseilevä ja huonosti kiinni oleva maali poistetaan. Pohjamaalauksen vauriot korjataan. Huomioi pohjamaalin päällemaalausväliaika. (SFS-EN ISO 12944-4) Aikaisemmin alkydi- tai akrylaattimaalilla maalatut sekä teollisesti maalipinnoitetut (ei PVDF) pinnat: Ruoste / valkoruoste poistetaan hiomalla tai teräsharjaamalla esikäsittelyasteeseen St2. Kovat ja kiiltävät maalipinnat hiotaan himmeiksi. Hiontapöly, öljy, rasva, suolat ja lika poistetaan Panssaripesu-pesuaineella tuoteselosteen ohjeiden mukaan.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Suurpaineruiskutus (suuret pinnat) ja sively (pienet pinnat). Komponenttien (maali, kovete, ohenne) lämpötiloista ja maalaustavasta riippuen maalia ohennetaan 0–10 %. Suurpaineruiskusuutin vertaushalkaisijaltaan 0,011"–0,015" ja suutinpaine 120–160 bar. Hajoituskulma valitaan maalattavan rakenteen muodon mukaan. Sivelymaalauksessa maalia ohennetaan tarpeen mukaan.


Työvälineiden pesu

Ohenne 1048 tai 1067.


VOC

Haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrä 420 g/litra maalia (seos). Ohennetun maalin (ohennettu 10 til. % ) VOC-määrä on 460 g/l.


Myös haastaviin käyttökohteisiin

Temaclad SC 50 soveltuu niin kaupunki-, meri- kuin teollisuusilmastoon. Tuotetta voidaan käyttää myös pintamaalina epoksipolyuretaani-yhdistelmissä.

Product usp1prof_img
High-rise Building Roof

Sävyjä lähes rajattomasti

Temaclad SC 50 voidaan sävyttää useiden värikarttojen mukaan: Peltikattomaalit-, RAL-, NCS-, SSG-, BS-, MONICOLOR NOVA- ja SYMPHONY- värikartat. Temaclad SC 50 kuuluu Temaspeed Premium -sävytysjärjestelmään.

Product usp2prof_img
High-rise Building Roof

Ammattilaisille suunniteltu

Temaclad SC 50 on suunniteltu ammattilaisten käyttöön. Tuotteella on hyvät puhdistusominaisuudet, erinomainen värin ja kiillon säilyvyys sekä kova ja kulutusta kestävä pinta.

Product usp3prof_img
High-rise Building Roof
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi