Kilpi tiilikattomaali

Betonitiilikaton maalaus

Betonitiilikaton elinkaari on useita kymmeniä vuosia, ja sitä voidaan pidentää huoltomaalaamalla. Hyvin hoidettu katto suojaa rakennusta ja viimeistelee sen ulkonäön. Huoltomaalaus hidastaa veden kulkeutumista rakenteeseen ja vähentää siten katteen rapautumista sekä kasvuston muodostumista.

Kilpi Tiilikattomaali on vesiohenteinen maali, joka on suunniteltu erityisesti betonitiilikattojen huoltomaalaamiseen. Kilpi Tiilikattomaalin värit ovat vakiovärejä, jotka on valittu Suomen myydyimpien betonitiilien värisävyjen mukaan. Vakiovärit sävytetään epäorgaanisilla pigmenteillä, mikä takaa värin erinomaisen säänkeston. Kilpi Tiilikattomaalin värikartta löytyy täältä.

Betonitiilikaton maalaus

Katon kunto ja rakenteiden toimivuus tarkistetaan maalaustyön suunnitteluvaiheessa. Mikäli alusta on maalattavassa kunnossa, pinta puhdistetaan huolellisesti ennen maalausta. Yleisesti tähän soveltuu korkeapainepesu, tässä yhteydessä on vältettävä alustan ja rakenteiden vaurioittamista. Pesutulosta tehostetaan Tikkurilan Homeenpoistolla ja harjauksella.

Tarkemmat työohjeet löytyvät Kilpi Tiilikattomaalin tuoteselosteesta.
 

HUOMIOITAVAA

  • Tuote ei sovellu savitiilikatteille.
  • Katteen profiili lisää maalattavan pinnan pinta-alaa.
  • Mikäli vanhoja kattotiiliä joudutaan uusimaan, on varmistettava, että uuden katteen voi maalata.
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi