Betonitiilikaton maalaus ruiskulla.

Betonitiilikaton maalaus

Säännöllinen ja laadukkaasti toteutettu huoltokäsittely pidentää tiilikaton elinkaarta. Lue artikkelista betonitiilikaton huoltomaalauksesta ja Tikkurilan tuotteista tiilikatoille.

Betonitiilikaton elinkaari on useita kymmeniä vuosia, ja sitä voidaan pidentää huoltomaalaamalla. Hyvin hoidettu katto suojaa rakennusta ja viimeistelee sen ulkonäön. Huoltomaalaus hidastaa veden kulkeutumista rakenteeseen ja vähentää siten katteen rapautumista sekä kasvuston muodostumista. Suojaava maalipinta päästää vesihöyryn pois rakenteesta, mutta nestemäinen vesi ei pääse siitä läpi. Näin kosteuden määrä tiilessä vähenee huomattavasti. Katto on lujempi ja kestää pidempään.

Huoltomaali vaativiin sääolosuhteisiin

Tikkurilan Kilpi Tiilikattomaali on vaativiin olosuhteisiin suunniteltu Suomen suosituin betonitiilikattojen erikoishuoltomaali. Se ei vaadi erillistä pohjustusta tai pohjamaalia ja siinä on erinomainen värinpysyvyys kovassakin säärasituksessa. 

Kilpi Tiilikattomaalin värit ovat vakiovärejä, jotka on valittu Suomen myydyimpien betonitiilien värisävyjen mukaan. Vakiovärit sävytetään epäorgaanisilla pigmenteillä, mikä takaa värin erinomaisen säänkeston. Kilpi Tiilikattomaalin värit löydät täältä.

Kilpi Tiilikattomaali peittää hyvin ja antaa uudenveroisen pinnan katolle.

Toimenpiteet ennen tiilikaton maalausta

Katon kunto ja rakenteiden toimivuus tarkistetaan maalaustyön suunnitteluvaiheessa. Mikäli alusta on maalattavassa kunnossa, pinta puhdistetaan huolellisesti ennen maalausta. Yleisesti tähän soveltuu korkeapainepesu, tässä yhteydessä on vältettävä alustan ja rakenteiden vaurioittamista.
 

HUOMIOITAVAA

  • Kilpi Tiilikattomaali ei sovellu savitiilikatteille.
  • Katteen profiili lisää maalattavan pinnan pinta-alaa.
  • Mikäli vanhoja kattotiiliä joudutaan uusimaan, on varmistettava, että uuden katteen voi maalata.

Kun tiilen pinta kuluu, se alkaa imeä enemmän kosteutta sisäänsä. Myös sammal sitoo kosteutta. Kun tiilikatto sulaa ja jäätyy vuorotellen talvisin, siihen tulee pakkasrapautumaa, mikä haurastuttaa tiiltä. Siksi alustan lujuus ja maalauskelpoisuus pitää varmistaa etukäteen. Naarmutustestin voi tehdä ruuvimeisselillä; tiilen pintaa koverretaan ruuvimeisselillä kunnes kova alusta tulee vastaan. Hiekkapuhallus on hyvä keino poistaa hapertunut materiaali pinnasta.

Huolellinen pesu ennen maalausta on tärkeää. Ammattilaisille suunnattu Kilpi PRO Katonpuhdistaja on erittäin tehokas katonpuhdistaja, jolla pääsee eroon sammaleesta ja homeesta. Tuote poistaa ja ehkäisee saostumia, mikrobeja sekä muita kasvustoja vesikatteilta. Sitä voi myös käyttää huoltokäsittelynä ja jättää katolle.

Betonitiilikaton huoltomaalaus

Maalattavan pinnan on oltava ehjä ja kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Ajoita maalaustyö niin, että maalikalvo ehtii kuivua ennen iltakasteen muodostumista. Älä maalaa, jos sateen riski on suuri.

Kilpi Tiilikattomaalin voi levittää ruiskulla. Ammattilaiset suosivat ruiskutusta, koska se on nopeaa ja helppoa. Päällemaalauksen voi tehdä kahden tunnin kuluessa. Maalaustyö valmistuu päivässä, kun ensimmäisen kerroksen voi levittää aamupäivällä ja toisen iltapäivällä. Tämä edellyttää, että pohjatyöt on tehty edellisenä päivänä.

Lue aina tarkemman ohjeet käytettävän tuotteen tuoteselosteesta. 

Tiilikaton suoja-aine saa veden helmeilemään katon pinnalla.

Tiilikaton suojakäsittely kun maalausta ei vielä tarvita

Tiilikaton impregnointiin, eli suojakäsittelyyn voidaan käyttää vesiohenteista Kilpi PRO Block -suoja-ainetta, joka luo vettähylkivän pinnan. Tuote ei muodosta kalvoa, vaan päästää vesihöyryn rakenteen läpi. Se estää levien ja kasvillisuuden kasvamisen ja suojaa pakkasvaurioilta. Impregnointi on hyvä vaihtoehto silloin, kun huoltomaalausta ei vielä tarvita. 

Tikkurila Pro Club ammattimaalareita.

Oletko jo Pro Clubin jäsen?

Tikkurilan Pro Club on ammattimaalareille ja maalausurakoitsijoille tarkoitettu yhteisö ja tietopankki, josta saat konkreettisia neuvoja, vinkkejä ja tukea päivittäiseen työhösi. Löydät yhdestä ja samasta paikasta suositut koulutuksemme, tapahtumat, maalausneuvonnan ja teknisen tuen.


Pysy ajan tasalla tuoteuutuuksista, inspiroidu innovaatioista ja kasvata ammatillista osaamistasi.  Liity Pro Clubiin!

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, mikäli tarvitset apua tai neuvoa oikeiden tuotteiden valinnassa tai mihin tahansa katon huoltokäsittelyyn ja maalaukseen liittyvissä kysymyksissä. 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi