Ässä 1

Vesiohenteinen, täyshimmeä, heijastamaton, ammattilaisille kehitetty erikoisdispersiomaali. Erityisesti pinnoille joilta vaaditaan kulutuskestävyyttä. Joutsenmerkitty

EPD verified
M1
Nordic Ecolabel
Avainlippu
MED
  • Ruiskuttaen nopeasti isojakin pintoja
  • Tarttuu hyvin sinkittyyn pintaan
  • Ympäristöluokituksiin sopiva ratkaisu
  • 805
  • 8 m²/l
  • 11 m²/l
  • 4 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, täyshimmeä, heijastamaton, ammattilaisille kehitetty erikoisdispersiomaali. Erityisesti pinnoille joilta vaaditaan kulutuskestävyyttä. Joutsenmerkitty


Ominaisuudet

Suositellaan seinä- ja kattopinnoille kuivissa sisätiloissa. Uusille ja aiemmin maalatuille betoni-, rappaus-, tasoite-, lastulevy-, kipsilevy- ja puukuitulevypinnoille. Täyttää emissio ja VOC -pitoisuus vaatimukset LEED v4 (Yhdysvaltojen ulkopuolella toteutettavissa hankkeissa) ja BREEAM ympäristösertifiointihankkeissa.


Käyttökohteet

Sisäseinät ja -katot tiloissa, joissa katto- ja pohjamaalilta vaaditaan hyvää pitokykyä ja pintoihin voi kohdistua suuria mekaanisia rasituksia. Esim. keittiöt, luokka- ja potilashuoneet, porrashuoneet sekä yleisötilat. Soveltuu myös sinkittyjen ilmastointikanavien maalaukseen.


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 8–11 m²/l. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, sivellin, tela


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Ennen maalatut pinnat: Pese pinnat laimennetulla Maalipesu-pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat ja kiiltävät maalipinnat himmeäksi ja poista hiontapöly. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Ässä 1 hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä ruiskulla, telalla tai siveltimellä 1–2 kertaa.


Huoltomaalaus:

Ässä 1:llä maalatut pinnat voit huoltomaalata samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Huoltomaalausohjeet

Käytettäessä pintamaalina, tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Likaiset pinnat puhdistetaan mieluimmin kuivapuhdistuksena käyttäen pehmeää harjaa tai pölypyyhettä. Pinnat puhdistetaan neutraaliin (pH 6–8) pesuaineliuokseen kostutetulla nihkeällä siivousvälineellä. Pinta ei saa jäädä märäksi puhdistuksen jälkeen. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua, tänä aikana pintoja on käsiteltävä varoen. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, pinta puhdistetaan kevyesti kuivalla tai nihkeällä puhdistusliinalla.


VOC

(cat A/a) 30g/l (2010), Ässä 1 sisältää VOC max. 10 g/l.


Ruiskuttaen nopeasti isojakin pintoja

Ässä 1 on kehitetty erityisesti ruiskulevitystä silmällä pitäen, mutta tasoittuu hyvin myös muilla välineillä.

Product usp1prof_img
Nopea levittää ruiskuttamalla suurille pinnoille.

Tarttuu hyvin sinkittyyn pintaan

Ässä 1 soveltuu hyvin myös sinkittyjen ilmanvaihtokanavien maalaamiseen.

Product usp2prof_img
Maalattu ilmastointikanava.

Ympäristöluokituksiin sopiva ratkaisu

Ässä 1 on saanut vähäpäästöisyydestään sekä M1-luokituksen että Joutsenmerkin. Tuotetta voidaan käyttää LEED ja BREEM rakennuksissa (katso tarkemmat tiedot tuoteselosteesta).

Product usp3prof_img
Ässä 1 soveltuu kestävään rakentamiseen.
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi