Farm house windows

Kermanvalkoiset ikkunapokat

Suosikkibloggaaja Varpunen, Susanna Vento maalasi kesäpaikan navetan vanhat ikkunapokat klassisen valkoisiksi. Näillä ohjeilla maalaat ikkunat uuteen uskoon!
 

Kermanvalkoinen sävy löytyi Vinha-värikartasta

Samalla kun puutalon seinät maalattiin mustaksi, ikkunat saivat pintaansa kontrastiksi keveää valkoista, 2686 Tuulikki -sävyn. Susannan tapaan voit maalata oman kesäpaikkasi puiset ikkunapielet Teho Ikkunamaalilla kermanvalkoiseksi.

Navetta kuuluu Varpusen perheen vanhaan maatilaan, joka on kesän tärkein kokoontumispaikka. Susanna Vento etsi äitinsä ja siskonsa kanssa kesäpaikkaa ja maatila ison puutarhan, kasvimaan ja peltotilkun kera löytyi vuonna 2012. Pintoja on laitettu kuntoon jo sisätiloissa. Nyt kesän korvilla uudistettiin navetan julkisivu: seinäpinnat, ikkunat, ovet ja sokkeli. Lue kuinka ensin navetta maalattiin mustaksi, sitten navetan ovet maalattiin sävyihin sopiviksi, ja lopputulos viimeisteltiin kauniiksi kokonaisuudeksi maalaamalla sokkelit.

navetan maalatut ikkunat
Ikkunan maalaus
navetan ikkuna

Näin toteutat idean

Ikkunoiden maalaus Teho Ikkunamaalilla:

vanhan ikkunanpokan pesu
1. PESE VANHA MAALIPINTA

Pese vanha maalipinta ja harjaa lika pois pesuharjalla.

vanhan ikkunan maalin skrapaus
2. POISTA VANHA IRTOAVA MAALI

Poista vanha, irtoava/lohkeileva maali pois kaavinraudalla skrapaamalla.

pohjusteen levitys ikkunapokiin
3. POHJUSTE PINTAAN

Pohjamaalaa siveltimellä Valtti Pohjuste puupuhtaaseen pintaan arvittaessa. Sen jälkeen käsittele pinta kertaalleen Öljypohja-maalilla.

Ikkunapokien maalaus
5. MAALAA TEHO IKKUNAMAALILLA

Maalaa pohjustettu pinta Teho Ikkunamaalilla.

Blogi Varpunen Susanna Vento

IDEAN TOTEUTTAJA: Susanna Vento

Helsinkiläinen sisustussuunnittelija,  stailisti ja toimittaja Susanna Vento on tullut tunnetuksi suositusta Varpunen-blogistaan ja OK - omin käsin sekä Green Home Book -kirjasta. Ihastu Susannan luovaan ja ajattomaan tyyliin Varpunen-blogissa, josta löydät tyylikkäitä toteutuksia pienelläkin rahalla ja vaivalla.
 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi