painting barn black

Navetta maalilla mustaksi

Suosikkibloggaaja Varpunen, Susanna Vento järjesti maalaustalkoot ja kesäpaikan navetta sai vahvan mustan sävyn pintaansa Teho-öljymaalilla. Navetta sai värin myötä luonnetta ja modernia ilmettä.

Navetta ennen ja jälkeen

"Tuosta mustasta sanon sen verran, että neljän eri sävykokeilun jälkeen löytyi täydellinen musta. Jotkin kihtasivat selvästi siniseen, toiset liian harmaita ja joidenkin sävyjen saatavuuteen vaikuttaa myös valittu maalipohja. Maalisävyistä opin sen verran, että koemaalaus todella kannattaa, ja reilun kokoiselle alueelle ja väriä kannattaa katsella eri valonsuunnista ja eri vuorokauden aikaan."

Susanna Vento Varpunen-blogi

navetta ennen maalia
NAVETTA ENNEN
navetta maalauksen jälkeen
NAVETTA JÄLKEEN

Seinät, ikkunat, ovet ja sokkeli saivat uuden ilmeen

Susanna maalasi puisen navetan ja sen ulkopuitteet uuteen uskoon. Puutalo muuttui kuluneesta punaisesta julkisivusta trendikkääksi mustaksi. Sointuvat harmaat ja valkoiset sävyt kruunaavat kokonaisuuden.

Navetta kuuluu Varpusen perheen vanhaan maatilaan, joka on kesän tärkein kokoontumispaikka. Susanna Vento etsi äitinsä ja siskonsa kanssa kesäpaikkaa ja maatila ison puutarhan, kasvimaan ja peltotilkun kera löytyi vuonna 2012. Pintoja on laitettu kuntoon jo sisätiloissa. Nyt kesän korvilla uudistettiin navetan julkisivu: seinäpinnat, ikkunat, ovet ja sokkeli. Lue kuinka tummaksi maalatun rakennuksen ovet maalattiin sävyihin sopiviksi, ilme sai yhtenäistä jatkoa maalaamalla sokkeli harmaaksi ja lopuksi koko rakennuksen ilme raikastui ikkunapokien maalauksella.

Teho-öljymaali on sopiva tuote kohteeseen, jossa julkisivun aiemmat puupinnat on käsitelty öljypohjaisella tuotteella. Jo vuosikymmeniä markkinoilla ollut Teho sopii perinteikkääseen maisemaan.

Mustaksi maalattu navetta
Navetan maalaaminen
Mustaksi maalattu navetta

Näin toteutat idean

Puujulkisivun maalaus Teho-maalilla

Harjaa ja pese navetan seinät
1. PESE VANHA MAALIPINTA

Vanha, pulverimainen maalipinta pestään ja lika harjataan pois puutarhaletkulla ja katuharjalla.

Harjaa ja pese navetan seinät
2. PESE HOME POIS

Pese home pois pinnasta tarvittaessa Tikkurilan Homeenpoisto-liuoksella etikettien ohjeiden mukaan.

Kaavi vanha maalipinta
3. POISTA VANHA IRTOAVA MAALI

Poista vanha, irtoava/lohkeileva maali pois kaavinraudalla skrapaamalla.

Pohjusta puupuhtaat pinnat
4. POHJUSTE PINTAAN

Pohjamaalaa siveltimellä Valtti Pohjuste puupuhtaaseen pintaan.

Navetan maalaaminen mustaksi
5. MAALAA ÖLJYPOHJALLA

Ensimmäinen kerros maalataan Öljypohjalla. Öljypohja pitää ohentaa lakkabensiinillä 10  %. Öljypohja varmistaa, että pintamaali tarttuu vanhaan, sään kuluttamaan puupintaan.

Pinnan maalaaminen toisen kerran
6. MAALAA TEHOLLA

Toinen kerros maalataan Teho-öljymaalilla.

HUOM! Öljymaalin ominaisuus on maalipinnan liituuntuminen ja kiillon sammuminen ajan myötä. Kun pinta liituuntuu, väri haalistuu. Pintaa voi palauttaa alkuperäisen väriseksi pesemällä tai harjaamalla.

Susanna Vento

Idean toteuttaja: Susanna Vento

Helsinkiläinen sisustussuunnittelija,  stailisti ja toimittaja Susanna Vento on tullut tunnetuksi suositusta Varpunen-blogistaan ja OK - omin käsin sekä Green Home Book -kirjasta. Ihastu Susannan luovaan ja ajattomaan tyyliin Varpunen-blogissa, josta löydät tyylikkäitä toteutuksia pienelläkin rahalla ja vaivalla.

Lue Susannan mietteet projektista blogissa >>

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi