Navetta maalilla mustaksi
Suosikkibloggaaja Varpunen, Susanna Vento järjesti maalaustalkoot ja kesäpaikan navetta sai vahvan mustan sävyn pintaansa Teho-öljymaalilla. Navetta sai värin myötä luonnetta ja modernia ilmettä.

Navetta ennen ja jälkeen

"Tuosta mustasta sanon sen verran, että neljän eri sävykokeilun jälkeen löytyi täydellinen musta. Jotkin kihtasivat selvästi siniseen, toiset liian harmaita ja joidenkin sävyjen saatavuuteen vaikuttaa myös valittu maalipohja. Maalisävyistä opin sen verran, että koemaalaus todella kannattaa, ja reilun kokoiselle alueelle ja väriä kannattaa katsella eri valonsuunnista ja eri vuorokauden aikaan."

Susanna Vento Varpunen-blogi

NAVETTA ENNEN
NAVETTA JÄLKEEN

Seinät, ikkunat, ovet ja sokkeli saivat uuden ilmeen

Susanna maalasi puisen navetan ja sen ulkopuitteet uuteen uskoon. Puutalo muuttui kuluneesta punaisesta julkisivusta trendikkääksi mustaksi. Sointuvat harmaat ja valkoiset sävyt kruunaavat kokonaisuuden.

Navetta kuuluu Varpusen perheen vanhaan maatilaan, joka on kesän tärkein kokoontumispaikka. Susanna Vento etsi äitinsä ja siskonsa kanssa kesäpaikkaa ja maatila ison puutarhan, kasvimaan ja peltotilkun kera löytyi vuonna 2012. Pintoja on laitettu kuntoon jo sisätiloissa. Nyt kesän korvilla uudistettiin navetan julkisivu: seinäpinnat, ikkunat, ovet ja sokkeli.

Teho-öljymaali on sopiva tuote kohteeseen, jossa julkisivun aiemmat puupinnat on käsitelty öljypohjaisella tuotteella. Jo vuosikymmeniä markkinoilla ollut Teho sopii perinteikkääseen maisemaan.

Näin toteutat idean

Puujulkisivun maalaus Teho-maalilla

1. PESE VANHA MAALIPINTA

Vanha, pulverimainen maalipinta pestään ja lika harjataan pois puutarhaletkulla ja katuharjalla.

2. PESE HOME POIS

Pese home pois pinnasta tarvittaessa Tikkurilan Homeenpoisto-liuoksella etikettien ohjeiden mukaan.

3. POISTA VANHA IRTOAVA MAALI

Poista vanha, irtoava/lohkeileva maali pois kaavinraudalla skrapaamalla.

4. POHJUSTE PINTAAN

Pohjamaalaa siveltimellä Valtti Pohjuste puupuhtaaseen pintaan.

5. MAALAA ÖLJYPOHJALLA

Ensimmäinen kerros maalataan Öljypohjalla. Öljypohja pitää ohentaa lakkabensiinillä 10  %. Öljypohja varmistaa, että pintamaali tarttuu vanhaan, sään kuluttamaan puupintaan.

6. MAALAA TEHOLLA

Toinen kerros maalataan Teho-öljymaalilla.

HUOM! Öljymaalin ominaisuus on maalipinnan liituuntuminen ja kiillon sammuminen ajan myötä. Kun pinta liituuntuu, väri haalistuu. Pintaa voi palauttaa alkuperäisen väriseksi pesemällä tai harjaamalla.

Idean toteuttaja: Susanna Vento

Helsinkiläinen sisustussuunnittelija,  stailisti ja toimittaja Susanna Vento on tullut tunnetuksi suositusta Varpunen-blogistaan ja OK - omin käsin sekä Green Home Book -kirjasta. Ihastu Susannan luovaan ja ajattomaan tyyliin Varpunen-blogissa, josta löydät tyylikkäitä toteutuksia pienelläkin rahalla ja vaivalla.

Lue Susannan mietteet projektista blogissa >>

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.