musta kalanruototerassi

Toteuta musta kalanruototerassi

Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski tuunasi terassilaudat uuteen uskoon kalanruotoladonnalla ja mustalla Valtti Plus Terassiöljyllä. Näyttävä lopputulos saatiin aikaan parissa päivässä.

Musta sävy luo modernin ilmeen terassille

Terassi käsiteltiin Tikkurilan uudella Valtti Plus Terassiöljy Mustalla, jossa on ennennäkemättömän hyvä säänkesto ja UV-suojaus. Terassiöljyn erikoispigmentit antavat puupinnalle syvänkuultavan värin ja sitä on saatavilla kolmessa vakiosävyssä: musta, ruskea ja harmaa. Riikka valitsi laudoitukseen vakioväri mustan, joka luo arvokkaan, modernin ilmeen terassille.

musta kalanruototerassi
musta kalanruototerassi

Näin toteutat idean

Esikäsittely

  1. Pese laudoitus Tikkurilan Terassi- ja kalustepesulla. Pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä, likaa ja levää sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan. Levitä Terassi- ja kalustepesu esim. varrellisella harjalla koko terassipinnalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia.
     
  2. Harjaa sen jälkeen pinta huolellisesti tai käy läpi painepesurilla ja huuhtele lopuksi vedellä. Anna kuivua seuraavaan päivään.

 

Öljyäminen

öljyä terassi lastalla tai siveltimellä

3. Öljyä kaksi tai kolme lautaa kerrallaan päästä päähän Valtti Plus Terassiöljyllä. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Käsittelyä ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Terassin on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

VINKKI! Ergonomisella terassiöljylastalla on helppo ja nopea tehdä terassin öljykäsittely. Työväline yltää myös lautojen väleihin ja lastaan saa yhdistettyä kätevän jatkovarren. Käytä apuna telakaukaloa.
terassilasta

4. Kuivaa pinta tarvittaessa 10 minuutin kuluttua kuivalla kankaalla. Anna öljytyn pinnan kuivua seuraavaan päivään.

riikka kantinkoski blogger

IDEAN TOTEUTTAJA: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi