Kauniita suomalaisia puutaloja

Tyylikäs valkoinen, moderni harmaa vai rauhallinen vihreä? Täältä löydät kauniita puutaloja inspiroimaan värin valintaa.

Kauniit julkisivuvärit

Talon ulkovärillä on iso vaikutus talon ulkoasuun ja siksi päätös on monille vaikea. Prosessi voi kuitenkin olla myös hyvin inspiroiva ja palkitseva: hyvin valittu värimaailma saa talosi näyttämään houkuttelevalta ja kutsuvalta.

Väriä valittaessa on tärkeää huomioida omien mieltymystesi lisäksi myös talon ympäristö ja arkkitehtuuri. Muista tarkistaa paikalliselta viranomaiselta mahdolliset määräykset talon julkisivuvärin suhteen.

Aina tyylikkäät harmaat julkisivut

Harmaa on yksi suosituimmista väreistä talon julkisivulle. Se on monipuolinen, moderni ja luonnollinen ja jäljittelee kiven väriä, mikä mahdollistaa sen, että ulkopinnat sulautuvat saumattomasti ympäristöön. Harmaata löytyy sekä lämpiminä että kylminä sävyinä pohjasävyn mukaan.

 

Tummanharmaat julkisivut

Rohkeat ja dramaattiset mustat ulkopinnat ovat juuri nyt trendikkäitä. Myös tummanharmaat tai lähes mustat sävyt saavat huomiota, sillä ne ovat pehmeämpi vaihtoehto moderniin ilmeeseen. Harmaa voidaan yhdistää useisiin väreihin. Esimerkiksi valkoiset yksityiskohdat tasapainottavat värimaailmaa.

Hienostunut valkoinen julkisivu

Valkoinen on neutraali ja ajaton väri. Se sopii hyvin taloihin, joissa on sekä klassista että modernia arkkitehtuuria ja antaa hienostuneen ilmeen. Valkoinen ulkopinta korostaa talon muita ominaisuuksia, kuten ainutlaatuisia arkkitehtonisia yksityiskohtia, ja antaa niiden erottua.

Valkoinen talo korostusvärillä

Korostusväri lisää visuaalista mielenkiintoa ja täydentää talon pääväriä. Yhtenäisen väripaletin luominen on tässä välttämätöntä: löydä korostusväri, joka joko lisää kontrastia tai luo harmonisen ilmeen, jossa sävyt sulautuvat toisiinsa.

Rauhoittava vihreä julkisivu

Vihreä on valintasi, jos etsit luonnollista sävyä, joka sopii hyvin luontoon. Se on rentouttava ja kutsuva sävy, joka näyttää erityisen kauniilta etenkin metsäisillä alueilla. Vihreän sävyjä on myös laaja valikoima aina vaaleista sävyistä ja syvään ja eloisaan metsänvihreään, joten vaihtoehtoja on. Erityisen suosittuja ulkovärejä tällä hetkellä ovat salviavihreät ja intensiiviset, tummemmat vihreät.

Vihreä julkisivu

Keltainen julkisivu

Talon väri on myös tapa näyttää persoonallisuuttasi ja kunnioittaa kotisi perintöä. Persikansävyinen U128 sopii täydellisesti tähän vanhaan puutaloon ja luo lämpimän ja kutsuvan tunnelman. Pehmeä keltainen voi olla sekä väripilkku naapurustossa että sulautua ympäristöönsä, varsinkin syksyn väreissä.

Tarvitsetko apua värin valintaan?

Kun valitset väriä talosi julkisivuun, sitoudut siihen moniksi vuosiksi eteenpäin. Lue Tikkurilan väriasiantuntijan vinkit värin valintaan.

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi