Kellastunut paneelikatto

Maalilinja neuvoo: Miten maalaan kellastuneen paneelikaton?

Näyttääkö vanha, lakattu paneelikatto kellastuneelta ja tummuneelta? Kaunista huoneen yleisilmettä kauniin vaalealla katolla. Maalilinjan vinkeillä onnistut paneelikaton maalaamisessa! Maalilinjan asiantuntijoilta kysytään usein neuvoja katon maalaukseen, sillä maalausprojekti koetaan usein työlääksi. Katon maalaukseen on kehitetty ihan omia täsmätuotteita ja välineitä, joilla vasta-alkajakin onnistuu.
Maalilinjan vinkit kellastuneen paneelikaton käsittelyyn
 1. Suojaa lattia suojapaperilla ja kiinnitä maalarinteipillä. Seinät voi tarvittaessa suojata suojamuovilla.
   
 2. Huolellisella esikäsittelyllä takaat onnistuneen lopputuloksen! Puhdista katosta pölyt harjalla ja oksakohtien pihka teräslastalla. Pese katto Maalipesulla ja anna kuivua. Poista hilseilevä lakka kaavinraudalla ja hio hyvin kiinni oleva lakka himmeäksi. Puhdista katto hiontapölystä.
   
 3. Kellastumat kuriin pohjamaalilla. Tummuneet paneelit pohjamaalataan Multistopilla. Multistop on eristyspohjamaali, joka estää oksakohtien läpilyönnit. Voit levittää maalin pitkänukkaisella telalla, leveällä keinokuitusiveltimellä tai nopeasti ruiskulla. Jos telaat, muista käyttää jatkovartta ja viimeistele telajäljet siveltimellä!
   
 4. Maalaa pinta täsmätuotteella: 1-2 kertaa ohentamattomalla Paneelikatto Valkoisella. Maalia kannattaa käyttää runsaasti, jotta lopputulos onnistuu. Voit levittää maalin pitkänukkaisella telalla, leveällä keinokuitusiveltimellä tai ruiskulla. Maalaustyön jälkeen pyyhi maalipurkin reuna ja sulje kansi huolellisesti.

Maalilinja 020 191 2002

Jos et löytänyt sivuiltamme vastausta ongelmaasi voi kysyä neuvoa Maalilinjalta.

 • Soita puhelinpalveluumme ja kysy asiantuntijoiltamme. 020 191 2002  ark. 8-19
  (Puheluiden hintatiedot)
 • Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla jolloin saat lisättyä kuvia viestin mukaan.
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi