Valkoiseksi maalattu paneelikatto

Maalilinja neuvoo: Miten maalaan kellastuneen paneelikaton?

Näyttääkö vanha paneelikatto kellastuneelta ja tummuneelta? Raikasta huoneen yleisilmettä kauniin valkoisella katolla. Maalilinjan vinkeillä onnistut.
Maalilinjan vinkit kellastuneen paneelikaton käsittelyyn

Maalilinjan asiantuntijoilta kysytään usein neuvoja katon maalaukseen, sillä maalausprojekti koetaan usein työlääksi. Katon maalaukseen on kehitetty ihan omia täsmätuotteita ja välineitä, joilla vasta-alkajakin onnistuu.

Tee näin:

 1. Suojaa lattia suojapaperilla ja kiinnitä maalarinteipillä. Seinät voi tarvittaessa suojata suojamuovilla.
   
 2. Huolellisella esikäsittelyllä takaat onnistuneen lopputuloksen! Puhdista katosta pölyt harjalla ja oksakohtien pihka teräslastalla. Pese katto Seinäpesulla ja anna kuivua. Jos vanha lakkapinta on kiiltävä, pesuaineen levitys karhunkielellä himmentää pintaa, ja saatat välttyä hiomiselta. Huuhtele pesuaine pois ja anna kuivua. Poista hilseilevä irtoava lakka ja hio hyvin kiinni oleva, kiiltävä ja kova lakkapinta himmeäksi. Poista hiontapöly.
   
 3. Kellastumat kuriin pohjamaalilla. Tummuneet paneelit pohjamaalataan Multistopilla. Multistop on eristyspohjamaali, joka estää oksankohtien ja kellertävän puun värjäymät pintamaaliin. Voit levittää maalin pitkänukkaisella telalla, leveällä keinokuitusiveltimellä tai nopeammin ruiskuttamalla. Jos telaat, muista käyttää jatkovartta ja viimeistele telajäljet keinokuituisella siveltimellä!

  Anna pohjamaalin kuivua seuraavaan päivään, jotta sen eristysominaisuudet toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Parhaimman eristystuloksen saat kahden kerran käsittelyllä.
   
 4. Pintamaalaa täsmätuotteella: 1-2 kertaa ohentamattomalla Paneelikatto Valkoisella. Maalia kannattaa käyttää runsaasti, jotta lopputuloksesta tulee kaunis. Paneelikatto valkoinen on normaaleja maaleja paksumpaa, mikä helpottaa maalaamista. Käytä levitykseen paneelin levyistä keinokuitusivellintä ja käsittele muutama paneeli kerrallaan päästä päähän tasaisen lopputuloksen aikaansaamikseksi.

 

Onko sinulla kysyttävää maalausprojektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

Ota yhteyttä Maalilinjaan
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi