Maalaa unelmien sateenkaari lastenhuoneeseen

Luo lastenhuoneeseen satumainen tunnelma näyttävällä sateenkaarella, jossa yhdistyvät kaikki lapsesi suosikki värit. Ihastu ideaan ja katso vinkit sateenkaaren maalaamiseen.

Näin maalaat sateenkaaren lastenhuoneeseen

Luottomaali lastenhuoneeseen

Valitse maaliksi himmeä sisäseinämaali Joker, joka on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Joker-maalilla on ensiluokkainen pesunkesto, joten pienet tahrat ja tuhrut, joita lastenhuoneessa usein syntyy, on helppo puhdistaa. Lisää kuvioon halutessasi ripaus taikaa ja helmiäishohdetta Taika Paint -efektimaalilla

Värit, jotka kutsuvat leikkimään

Valitse sateenkaaren värit yhdessä lapsen kanssa esimerkiksi lapsen suosikkiväreistä. Voit myös koota värikokoelman Tikkurilan värilastuista, joista lapsi voi valita mieleisensä värit sateenkaareen. Tunne Väri 2020 -värikarttaan on koottu herkullisia värejä sisäseinille niin suuriin kuin pienempiinkin pintoihin, joista varmasti löydätte mieluisat värit unelmien sateenkaareen. 

Tee tarvittavat valmistelut ja suojaukset ennen työn aloittamista
Hanki kaikki tarvittavat työvälineet ja tuotteet etukäteen. Siirrä tai suojaa kalusteet yms. Varmista riittävä vapaa työskentelytila, sekä suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat pahvilla, paperilla tai muovilla. Suojaa listat esimerkiksi maalarinteipillä.
Pese seinä maalattavalta alueelta
Mikäli pinta ei vaadi pesua, poista ainoastaan pöly ym. irtonainen aines. Jos pinta tarvitsee pesua, pese seinä Tikkurilan Seinäpesulla, jonka jälkeen pyyhi seinä kostealla liinalla ja anna kuivua.
Tee tarvittavat rajaukset
Voit maalata sateenkaaren vapaalla kädellä käyttäen sivellintä. Hahmottele kuvio ensin kynällä seinälle.

Voit myös teipata sateenkaaren kaarien rajat saadaksesi tarkan ja siistin reunan. Käytä rajausteippinä joustavaa teippiä, jolloin pyöreän muodon loihtiminen on helpompaa. Huomioi, että et voi rajata ja maalata kaikkia kaaria yhdellä kerralla vaan projekti tulee toteuttaa osissa ja maalin tulee antaa kuivua välissä.

Vinkki: Täydellisen symmetrisen puolipallon muodon loihdit kaaren ylös käyttämällä lankaa harppina.
Maalaa sateenkaari
Aloita maalaus sateenkaaren sisällä olevasta kaaresta. Muista antaa maalaamasi kaaren kuivua ennen seuraavan maalaamista, jotta värit eivät sekoitu. Jos olet tehnyt teipillä rajaukset kaariin, poista teipit kun maali on vielä märkää maalin repeämisen välttämiseksi.
Sateenkaaren maalaus lastenhuoneeseen

Seinän väri sateenkaaren alla voi olla mitä vain! Kokeile esimerkiksi persikkaista vaaleaa beigeä Y406 Rivieraa tai utuista vanhaa roosaa X420 Neitoa

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi