Geometriset kuviot lastenhuoneen seinillä

Geometriset kuviot lastenhuoneen seinillä ovat trendikkäitä. Ne tekevät lastenhuoneen ilmeestä jännittävämmän ja leikkisämmän.

Geometrisen muodon maalaaminen ei ole vaikeaa

Geometriset muodot onnistuvat myös aloittelevalta kotimaalarilta eikä lukion pitkää matematiikkaakaan tarvita. 

Tärkeää geometristen muotojen maalauksessa ovat tarkkaan tehty rajaus ja kuvioiden sijoittelu, joka onnistuu kätevästi lyijykynän ja mitan avulla. Täydellisen symmetrisen pyöreän muodon loihdit käyttämällä lankaa harppina. Anna pohjamaalin kuivua kunnolla ennen kuvion maalaamista.

Maalaa leikkimään kutsuva design

Anna lapsesi vaikuttaa värin ja muodon valintaan, niin saat aikaan persoonallisen lopputuloksen ja tilan, jossa lapsesi viihtyy. Pitääkö lapsesi enemmän pehmeästä vai reilun värikkäästä ilmeestä? Sopisiko vaikkapa kaareva salaovi tai lempipaikkaan vievät portaat lapsesi leikkeihin? Maalaisitko peilin taustaksi ympyrän tai sängyn päätyyn pastellisävyisen sateenkaaren?

Mieti myös, uskaltaisitko monistaa lastenhuoneen ilmettä kodin muihin tiloihin, jotka on usein sisustettu aikuisten maun mukaan – ne ovat kuitenkin tiloja, joissa vietetään aikaa yhdessä. Meille aikuisillekin tekisi hyvää leikkiä enemmän ja antaa mielikuvituksen laukata kodin sisustuksessa.

Tässä muutama vaihtoehto inspiraatioksi geometrisiin seinämaalauksiin. 

Selkeitä linjoja

Selkeät, graafiset linjat ovat paitsi tyylikkäitä ja kodin eri huoneisiin sopivia. Voit myös saada niiden avulla aikaan pehmeänväristä sisustusta ryhdistäviä yksityiskohtia. Koululaisen huoneessa vaaleansävyinen seinä saa jännittävän vastinparin vaaleanruskeasta porraskuviosta, jonka alta löytyy puolikaaren muotoinen salaovi ja viereiselle seinälle maalattu pastellisävyinen ikkuna. Mitä jos korista kurkistaisikin maalattu kukka?

Kaksi eri väristä aluetta

Selkeän graafisen muodon voit luoda myös maalaamalla seinään kaksi selkeästi eri väristä aluetta. Mikä on lapsesi lempiväri? Löydä toimiva kontrasti yhdistämällä hillitty ja värikäs sävy. Kaksivärinen toteutus on toimiva tausta erilaisille sisustuselementeille, kuten tauluille, naulakoille ja seinävalaisimille. Kokeile jakaa alue ylä- ja alaosaan, tai diagonaalissa ylänurkasta vastakkaiseen alanurkkaan!

Kaarevia muotoja

Kaarevat muodot sopivat luoviin leikkeihin ja monenikäisten lasten mielikuvitusta tukemaan. Entä jos kulmikas muoto olisikin pyöreä? Kuvittele kaupungin pilvenpiirtäjät puolikaarina, niin saat loistavan aihion geometriseen seinäkuvioon.

Kaarevien muotojen avulla voit maalata myös pilven tai sateenkaaren, jotka toimivat lastenhuoneessa upeasti sängynpäätyinä tai vaikka koko seinän aihiona. Entä minkä värisen taustan maalaisit lastenhuoneen pyöreälle peilille? 

Haluatko saada vinkkejä omiin maalausprojekteihisi tai katsella muiden aikaansaannoksia?
Tilaa uutiskirje

Energisoiva tehosteseinä lastenhuoneeseen

Geometrinen muoto voi tarkoittaa myös tehosteseinän maalausta. Lastenhuoneeseen sopii reilusti värikäs ja kontrastinen tehosteseinä. Esimerkiksi väri V413 Ruusun hetki tuo huoneeseen lämpöä ja yhdessäolon riemua piristäen muutoin vaaleaa sisustusta.

Vahvojen sävyjen keskellä viihtyvä teini saattaa innostua tummasta tehosteseinästä. Lopputulos on rauhoittava ja tyylikäs.

Tässäkin voit leikitellä erilaisilla muodoilla: puolikaaret pehmentävät tummia sävyjä ja luovat ryhtiä kokonaisuuteen. Yhdistä tummia sävyjä vaaleaan tai muihin tummiin sävyihin. Oma huone on yhtä lailla turvallinen ja viihtyisä kotipesä, vaikka jokainen seinä ei olisikaan samanvärinen – tärkeintä on valita värit ja muodot, joiden keskellä lapsesi viihtyy.

Löydä energisoivat ja lapsellesi mieluisat sävyt Tunne väri -värikartasta!
 

Kokeile sävyjä sovelluksella ja varmista oikea sävy sävytestereillä ja A4-värimalleilla

Inspiraatiota eri värien sopivuudesta lastenhuoneeseen saat Tikkurila Colour Master -sovelluksesta. Lataa sovellukseen kuva lastenhuoneesta ja kokeile seiniin rajattomasti eri vaihtoehtoja. Turvallinen värileikki innostaa testailemaan virtuaalisesti yllättäviäkin värejä – ehkä juuri niistä löytyy se paras sävy?

Kun sävy on löytynyt, sen voi vielä varmistaa aidossa ympäristössä joko A4-kokoisten värimallien avulla tai koemaalamalla Colour It -sävytesterillä. Yhden tai kolmen sävyn testipurkeilla maalaat jopa neliömetrin kokoisen alueen lastenhuoneessa ja näet, miten väri toimii eri valaistuksissa. Jos et halua koemaalata, reilun kokoinen ja täsmällisesti sävyn toistava A4-värimalli puolestaan auttaa hahmottamaan sävyn paljon paremmin kuin pienemmät väriliuskat.

Löydä täydelliset sävyt lastenhuoneeseen värimateriaalien avulla
Tilaa värimateriaaleja kotiisi
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi