Geometriset kuviot lastenhuoneen seinillä

Geometriset kuviot lastenhuoneen seinillä ovat trendikkäitä. Ne tekevät lastenhuoneen ilmeestä jännittävämmän ja leikkisämmän.

Geometrisen muodon maalaaminen ei ole vaikeaa

Geometriset muodot onnistuvat myös aloittelevalta kotimaalarilta eikä lukion pitkää matematiikkaakaan tarvita. Tärkeää geometristen muotojen maalauksessa ovat tarkkaan tehty rajaus ja kuvioiden sijoittelu, joka onnistuu kätevästi lyijykynän ja mitan avulla. Täydellisen symmetrisen pyöreän muodon loihdit käyttämällä lankaa harppina. Jos haluat rajata pyöreitä muotoja rajausteipillä, suosittelemme käyttämään joustavaa teippiä, joka helpottaa muotojen rajausta. 

Maalaa leikkimään kutsuva design

Anna lapsesi vaikuttaa värin ja muodon valintaan, niin saat aikaan persoonallisen lopputuloksen ja tilan, jossa lapsesi viihtyy. Pitääkö lapsesi enemmän pehmeästä vai reilun värikkäästä ilmeestä? Sopisiko vaikkapa kaareva salaovi tai lempipaikkaan vievät portaat lapsesi leikkeihin? Maalaisitko peilin taustaksi ympyrän tai sängyn päätyyn pastellisävyisen sateenkaaren? 

Selkeitä linjoja

Selkeät, graafiset linjat ovat paitsi tyylikkäitä ja kodin eri huoneisiin sopivia. Voit myös saada niiden avulla aikaan pehmeänväristä sisustusta ryhdistäviä yksityiskohtia. Koululaisen huoneessa vaaleansävyinen seinä saa jännittävän vastinparin vaaleanruskeasta porraskuviosta, jonka alta löytyy puolikaaren muotoinen salaovi ja viereiselle seinälle maalattu pastellisävyinen ikkuna. Mitä jos korista kurkistaisikin maalattu kukka?

Kuvan huoneessa käytetyt värit 

Kaarevia muotoja

Kaarevat muodot sopivat luoviin leikkeihin ja monenikäisten lasten mielikuvitusta tukemaan. Entä jos kulmikas muoto olisikin pyöreä? Kuvittele kaupungin pilvenpiirtäjät puolikaarina, niin saat loistavan aihion geometriseen seinäkuvioon.

Kuvan huoneessa käytetyt värit 

Kaksivärinen seinä

Jos lastenhuone kaipaa selkeyttä, mutta haluat leikitellä väreillä, voit luoda myös maalaamalla seinään kaksi selkeästi eri väristä aluetta. Mikä on lapsesi lempiväri? Löydä toimiva kontrasti yhdistämällä hillitty ja värikäs sävy. Kaksivärinen toteutus on toimiva tausta erilaisille sisustuselementeille, kuten tauluille, naulakoille ja seinävalaisimille. 

Vahvojen sävyjen keskellä viihtyvä teini saattaa innostua tummasta tehosteväristä. Lopputulos on rauhoittava ja tyylikäs.

Tässäkin voit leikitellä erilaisilla muodoilla: puolikaaret pehmentävät tummia sävyjä ja luovat ryhtiä kokonaisuuteen. Yhdistä tummia sävyjä vaaleaan tai muihin tummiin sävyihin. Oma huone on yhtä lailla turvallinen ja viihtyisä kotipesä, vaikka jokainen seinä ei olisikaan samanvärinen – tärkeintä on valita värit ja muodot, joiden keskellä lapsesi viihtyy.

Löydä energisoivat ja lapsellesi mieluisat sävyt Tunne väri -värikartasta!
 

Kokeile sävyjä sovelluksella ja varmista oikea sävy sävytestereillä ja A4-värimalleilla

Inspiraatiota eri värien sopivuudesta lastenhuoneeseen saat Tikkurila Colour Master -sovelluksesta. Lataa sovellukseen kuva lastenhuoneesta ja kokeile seiniin rajattomasti eri vaihtoehtoja. Turvallinen värileikki innostaa testailemaan virtuaalisesti yllättäviäkin värejä – ehkä juuri niistä löytyy se paras sävy?

Kun sävy on löytynyt, sen voi vielä varmistaa aidossa ympäristössä joko A4-kokoisten värimallien avulla tai koemaalamalla Colour It -sävytesterillä. Yhden tai kolmen sävyn testipurkeilla maalaat jopa neliömetrin kokoisen alueen lastenhuoneessa ja näet, miten väri toimii eri valaistuksissa. Jos et halua koemaalata, reilun kokoinen ja täsmällisesti sävyn toistava A4-värimalli puolestaan auttaa hahmottamaan sävyn paljon paremmin kuin pienemmät väriliuskat.

Tilaa värimateriaaleja

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi