Lastenhuoneen tehosteseinä

Lastenhuoneen tehosteseinä on loistava tapa tuoda väriä ja persoonallisuutta lapsen omaan tilaan. Tehosteseinä on myös helppo ja edullinen maalausprojekti, jonka voi toteuttaa yhdessä lapsen kanssa.

Lastenhuone on lapselle tärkeä tila, jossa he viettävät suuren osan ajastaan leikkien, opiskellen ja rentoutuen. Siksi onkin tärkeää luoda lastenhuoneeseen sellainen ilmapiiri, joka heijastaa lapsen persoonallisuutta ja mieltymyksiä. Yksi helppo tapa tuoda persoonallisuutta lastenhuoneeseen on tehosteseinän maalaaminen.

Tehosteseinä on yksinkertainen ja edullinen tapa muuttaa huoneen ilmettä. Tehosteseinä voi olla esimerkiksi eri värinen tai kuviollinen seinä verrattuna muihin huoneessa oleviin seiniin. Tehosteseinällä voidaan korostaa lapsen lempivärejä tai -teemoja, kuten esimerkiksi prinsessahahmoja, urheiluaiheita tai eläimiä.

Ennen tehosteseinän valitsemista kannattaa ottaa huomioon muut huoneessa olevat elementit, kuten kalusteet ja tekstiilit. On tärkeää varmistaa, että tehosteseinän väri tai kuviointi sopii yhteen näiden kanssa luoden harmonisen kokonaisuuden.

Yksivärinen tehosteseinä lastenhuoneeseen

Klassinen tapa maalata tehosteseinä on maalata yksi seinä eri värillä kuin muut seinät. Maalaa seinä lapsen lempivärillä tai inspiroidu huoneen muun sisustuksen väreistä. 

Luovat ideat lastenhuoneen tehosteseinän suunnitteluun

Kaksivärinen tehosteseinä

Maalaa lastenhuoneen tehosteseinä kahdella eri värillä. Voit hyödyntää esimerkiksi kontrastivärejä tai samaa sävyä vaaleampana ja tummempana. 

Kuviollinen tehosteseinä

Tehosteseinä voi olla huoneen keskipiste, joka luo iloisen tunnelman ja antaa lapselle mahdollisuuden ilmaista omaa tyyliään. Ensimmäinen askel sopivan kuosin tai kuvion valinnassa on ottaa huomioon lapsen mieltymykset ja ikä. Pienemmät lapset saattavat pitää eläinhahmoista, satuhahmoista tai vaikkapa tähdistä seinällä. Vanhemmille lapsille taas voisi olla mieluista valita tehosteseinälle jotain hieman abstraktimpaa, kuten geometrisia kuvioita. 

Tehosteseinä, johon voi piirtää

Tiina Ilmavirta Design Wash -blogista maalasi Liidulla tehosteseinän lastenhuoneeseen. Liitu-maalilla syntyi Tiinan suunnittelema ajaton, hauska pilvikuvio. Liitu-maalin voi sävyttää satoihin Tikkurilan sävyihin ja Tiina valitsi Tunne Väri -kartasta kauniin harmaan sävyn, Valamo V487. Kuvion voi maalata seinään jopa yhdessä päivässä, kunhan huolehtii, että seinä kuivahtaa riittävästi maalauskertojen välissä.

Tehosteseinä, joka vetää puoleensa

Kokoa syntymäpäiväkutsut, tärkeät lappuset ja hienoimmat taideteokset lastenhuoneen tehosteseinälle magneeteilla. Magneettimaalilla luot lastenhuoneeseen tehosteseinän, joka vetää puoleensa. Voit maalata joko osan tehosteseinästä tai koko seinän magneettimaalilla. 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi