Ruskean puutalon maalaus

Maalilinja neuvoo: 5 vinkkiä puutalon maalaukseen

Ennen kuin talkooväki tarttuu pensseliin, kannattaa käyttää hetki aikaa puutalon maalausprojektin suunnitteluun. Maalilinjan 5 vinkin avulla onnistut.

1. Tutki pinnat

Vanha maalipinta on hyvä tutkia ja selvittää millaisella maalityypillä pinta on aiemmin maalattuUsein huoltokäsittely tehdään samalla tai samantyyppisellä maalilla kuin millä pinta on aiemmin käsitelty. Katso täältä tarkemmat ohjeet eri maalityyppien tunnistamiseen.

Tarvittaessa saat apua myös Tikkurilan Maalilinjalta tai lähimmästä maalikaupasta, otathan kauppaan mukaan näytepalan maalipinnasta.

2. Muista tarvittavat esikäsittelyt

Aiemmin käsitellyillä pinnoilla ennen huoltomaalausta pinnat pestään Homeenpoistoaineella. Se paitsi puhdistaa pinnat liasta ja homeesta, myös karhentaa tehokkaasti vanhaa, hyväkuntoista pintaa. Pesemällä pinnat huolellisesti varmistat uuden maalin tartunnan alustaan.

Pintojen kuivumisen jälkeen poistetaan aiemmin käsitellyiltä pinnoilta irtoava, vanha käsittely ja harmaantunut puuaines sekä vaihdetaan huonokuntoiset puuosat uusiin. Uudet puupinnat ja puhdistetut, puupuhtaat pinnat pohjustetaan kertaalleen Valtti-Pohjusteella. Väritön pohjuste imeytyy syvälle puuhun ja tekee pinnasta sekä vettä hylkivän että suojaa puuta homeelta ja sinistäjäsieneltä.

3. Helpota värin valintaa koemaalauksella

Tikkurilan ulkovärikarttoihin valitut värit toimivat suomalaisessa maisemassa kaikkina vuodenaikoina. Helpota värin valintaa ja tee koemaalaus erilliselle levylle tai puukapulalle, jota voit mallailla talon eri seinille, eri valaistuksissa ja eri vuorokaudenaikoina. Koemaalaus onnistuu käteveästi Colour It -talomaalien sävytestereiden avulla, joita voi tilata verkkosivuiltamme täältä.

Jos talo on uusi tai haluatte antaa vanhalle talollenne aivan uuden ilmeen, kokeile sävyjä ensin Tikkurilan värisuunnitteluohjelmassa ennen koemaalausta. Muistathan, että näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti ja lisäksi niihin vaikuttaa näytön asetukset, joten ne eivät korvaa aitoja värimalleja.

4. Valitse kestävin tuote kohteeseesi

Peittävillä Ultra-talomaaleilla on erinomainen värin- ja kiillonkestävyys sekä lianhylkivyys. Ultra-maalit sopivat hyvin huoltomaaliksi aiemmin öljymaaleilla ja vesiohenteisilla akrylaattimaaleilla maalatuille pinnoille. Ultran sideaineen kovuus ja joustavuus on sovitettu tarkoin siten, että maali joustaa puun päällä halkeilematta ja hilseilemättä koko sen käyttöiän. Valitse Ultra-talomaaleista haluamasi kiiltoasteen mukaan joko himmeä Ultra Matt tai puolihimmeä Ultra Classic.

Toisena vaihtoehtona huoltomaalaukseen on Vinha peittosuoja puulle, joka on normaaleja maaleja ohuempi ja siksi hyvä huoltomaalaukseen. Myös Vinha pitää hyvin värinsä ja kiiltonsa aurinkoisemmassakin paikassa.

5. Maalaa oikeissa sääolosuhteissa laadukkailla työvälineillä

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Maalaamista ei kannata tehdä suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Maalattavan alustan on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

Muista sekoittaa maalit huolellisesti ennen maalaamista ja sen aikana. Maali sivellään pintaan laudan suuntaisesti 1-2 kertaan, kaksi -kolme lautaa kerrallaan, niin ettei työsauma jää näkyviin. Hyvän ja kestävän lopputuloksen saamiseksi maalauksessa kannattaa käyttää laadukkaita ulkomaalaussiveltimiä ja pestä ne Pensselipesulla seuraavaa maalausurakkaa odottamaan.

Tarkemmat työohjeet puutalon maalaamiseen löydät täältä >>

Onko sinulla kysyttävää maalausprojektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

Ota yhteyttä Maalilinjaan
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi