Kaappien tyylipäivitys tälle vuosikymmenelle

Kaappien tyylipäivitys tälle vuosikymmenelle

Hyväkuntoisten kaappien ovien ilmettä haluttiin uudistaa yhteneväiseksi modernin sisustuksen ja toisaalta vanhan talon tunnelman kanssa. Tässä vinkki, joka kannattaa tallettaa!

Melamiininen peiliovi kaarevilla urilla lienee tyypillisin valinta säilytyskaapistoissa viime vuosikymmeninä. Jo pitkälti toistakymmentä vuotta vanhat kaapinovet kaipasivat ilmeen kohennusta ja toisaalta modernisointia. Maiju Saw -blogin Maiju keksi peittää peilisyvennykset sormipaneelein ja samalla kaappien väri muuttui keskiruskeaan sävyyn, joka tuo tilaan lämmintä tunnelmaa. Vanhojen kaappien kierrättäminen aulatilan säilytysratkaisuksi auttoi hyödyntämään kulkuväylälle jäävän ylimääräisen tilan - kenelläpä olisi liikaa kaappitilaa!

Maiju valitsi kaappien maalaukseen himmeän Helmi 10 -kalustemaalin, joka sävytettiin Symphony-värikartan sävyyn S483. Lämmin keskiruskea on hyvin lähellä suositun Tunne Väri -värikartan sävyä Konglomeraatti S484. Uusi jylhä eleettömyys kaapistossa tuo koko aulatilaan dramatiikkaa ja toisaalta tasainen sävy yhtenäistää seinäpinnan.

Maijun perheen koti on ennalta hyvin vaaleasävyinen mutta tällä projektilla värimaailmaan haluttiin tuoda lisää syvyyttä ja lämpöä. Valittu ruskean sävy taittaa hillitysti harmaaseen, jolloin se istuu kauniisti vanhan talon tunnelmaan.

vaatekaappien ovet ennen maalausta
Aulatila juuri kaappien siirtämisen jälkeen, ennen muutosta.
vaatekaapit maalauksen jälken
Aulatila muodonmuutoksen jälkeen.
Aina ei tarvitse ostaa uutta

Sinänsä hyvässä kunnossa olevat kaappien rungot ja ovet olisi ollut sääli heittää pois. Pienellä nikkaroinnilla kaapit saivat rutkasti lisää ikää ja vanhan modernisointi on myös todellinen ekoteko! 

maalatut vaatekaapin ovet
Näin toteutat idean

Kaapinovien uudistus alkaa nikkaroinnilla. Oikeilla työvälineillä ja tarkalla mittaamisella onnistunut lopputulos on taattu! Varaa aikaa puuliiman kuivumiseen ja tarpeeksi aikaa myös maalikerroksille. Kaappien muodonmuutos on huima, joten lopputulos todella palkitsee huolellisen tekijän!

liimaa paneelit
1. PANELOI

Irrota ovet rungoista. Sahaa sormipaneelit haluttuun mittaan ja liimaa oviin puuliimalla. Käytä oven päällä painoja kuivumisen ajan. Halutessasi voit varmistaa kiinnityksen ruuveilla oven takapuolelta.


 

Naulaa paneelit paikoilleen
2. KEHYSTÄ

Sahaa paneelien ympärille listoitus peittämään sahausjäljet. Kiinnitä listat pienillä nauloilla. 

puhdista pinnat ennen maalausta
3. PUHDISTA PINTA

Valmistele pinta maalausta varten puhdistamalla se Tikkurila Kalustepesu -puhdistusaineella.

maalaa vaatekaappien ovet
4. MAALAA

Maalaa ovet Helmi Pohjamaalilla. Pohjamaali on hyvä sävyttää pintamaalin kanssa samansävyiseksi. Pohjamaalin kuivuttua maalaa ovet 1-2 kertaa Helmi 10 -kalustemaalilla. Oven takapuolella on helpointa käyttää apuna kalustetelaa. Etupuolen sormipaneelit saavat tasaisimman pinnan sivellintä apuna käyttäen.

Vaatekaappien ympärille asetetut peitelevyt tilattiin puutyöliikkeestä mittaasahattuina ja kiinnityksen jälkeen ne maalattiin kaappien kanssa samaan sävyyn. Uudet vetimet ja listoitus viimeistelivät aulatilan muodonmuutoksen!

Blogger Maiju Saw

Idean toteuttaja: Maiju Saw

MAIJU SAW on sisustusblogi, jossa bloggaaja jakaa sisustusideoita, DIY-vinkkejä ja inspiraatiokuvia omasta kodistaan. Maiju esittelee hurmaavia ostosaarteitaan, ihastuttavia kirpputorilöytöjään ja upeita itse tehtyjä luomuksiaan. Tämän lisäksi blogissa on paljon ruokareseptejä ja pohdintoja lapsiperheen arjesta.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi