Vinkkejä makuuhuoneen värin valintaan

Makuuhuone on paikka, jossa haluamme levätä, rentoutua ja nukkua hyvin. Tässä artikkelissa tutustumme värien vaikutukseen tunnelmaan ja annamme vinkkejä sopivan sävyn valitsemiseksi makuuhuoneeseen.

Makuuhuoneen seinien väri on tärkeä osa sisustusta ja vaikuttaa merkittävästi huoneen ilmeeseen ja tunnelmaan. Oikein valittu seinän väri voi luoda harmonisen ja miellyttävän ympäristön, jossa on mukava rentoutua ja levätä. Mutta miten valita makuuhuoneen seinälle sopiva väri, joka harmonisoi muun sisustuksen kanssa? Tämän artikkelin avulla tutustumme erilaisiin vinkkeihin ja näkökohtiin, jotka auttavat sinua valitsemaan makuuhuoneesi seinälle täydellisen sävyn.

Huomioi makuuhuoneen koko ja valaistus

Pienessä makuuhuoneessa kannattaa harkita vaaleampia sävyjä, jotka luovat tilan tuntua ja tekevät huoneesta ilmavan näköisen. Vaaleat sävyt heijastavat myös luonnollista valoa paremmin, mikä auttaa lisäämään valoisuutta pienessä tilassa. Toisaalta suuressa makuuhuoneessa voit leikitellä rohkeammin eri väreillä. Tummemmat sävyt voivat tuoda syvyyttä ja lämpöä suureen tilaan.

Katso kuinka sävy muuttuu valon muuttuessa

Valaistus on myös tärkeää ottaa huomioon seinän värin valinnassa. Huoneen keinotekoinen valaistus, kuten lamput ja valaisimet voivat vaikuttaa värien heijastumiseen ja sävyihin. Luonnonvalo muuttaa myös värien ulkonäköä merkittävästi eri vuorokaudenaikoina. Siksi on hyvä tarkastella sävyä tilassa, johon se on tulossa väritesterin tai A4-kokoisen värimallin avulla. 

Valitse väri, joka sopii huoneen ja sinun tyyliin

On tärkeää valita väri, joka sopii huoneen ja sinun tyyliisi. Huomioi myös huonekalujen materiaalit ja värit sekä tekstiilien kuviot ja sävyt. Varmista, että seinän väri sopii yhteen näiden elementtien kanssa ja luo tasapainoisen kokonaisuuden. 

Jos makuuhuoneesi sisustus on moderni, rohkea ja kontrastinen seinän väri voi tuoda tilaan näyttävyyttä. Esimerkiksi musta tai tummanvihreä voi olla upea vaihtoehto moderniin sisustukseen.
Perinteisessä tai maalaisromanttisessa sisustustyylissä pehmeät pastellisävyt kuten vaaleanpunainen tai mintunvihreä luovat romanttisen tunnelman
Skandinaaviseen tyyliin yhdistetään usein vaaleita ja neutraaleja sävyjä, kuten valkoista, harmaata tai beigeä. Nämä sävyt luovat rauhallisen ja minimalistisen ilmeen.

Harkitse seinän värin vaikutusta tunnelmaan

Makuuhuoneen seinän väri voi luoda erilaisia tunnelmia ja vaikuttaa huoneen kokonaisilmeeseen. Haluatko luoda makuuhuoneeseesi rentouttavan ja rauhoittavan tunnelman vai kenties piristävän ja energisen? 


 

Rauhoittavat värit, jotka kutsuvat lepäämään

Jos haluat luoda makuuhuoneeseesi tunnelman, joka kutsuu rentoutumaan ja lepäämään kokeile rauhallista sinistä tai syvää vihreää. Sininen liitetään usein rauhaan ja levollisuuteen. Myös pehmeät neutraalit sävyt: vaaleanharmaa ja beige luovat levollisen tunnelman auttavat sinua rentoutumaan. Harmaa sävy luo tasapainoa ja harmoniaa tilaan. Beige tuo lämpöä ja pehmeyttä makuuhuoneeseen, samalla kun se luo rauhallisen ilmapiirin.

Kokeile näitä sävyjä luodaksesi rauhoittavan tunnelman makuuhuoneeseesi:

Energisoivat värit, jotka saavat sinut hereille

Makuuhuoneeseen voi valita myös energisoivia ja kirkkaita sävyjä, jotka herättävät pirteyttä ja aktiivisuutta. Keltaisen ja oranssin sävyt tuovat aurinkoisuutta ja iloisuutta tilaan.

Kokeile näitä sävyjä makuuhuoneeseen luodaksesi energisen tunnelman: 

Tikkurila Colour Master -sovellus

Kokeile rohkeasti!

Makuuhuoneen värivalinnoissa voit antaa luovuutesi lentää ja kokeilla rohkeasti erilaisia sävyjä. Sovelluksemme avulla voit kokeilla miltä eri värit näyttäisivät juuri sinun makuuhuoneesi seinillä.

Jos haluat yhdistellä makuuhuoneesi seinälle samoja sävyjä kuin sisustuksessasi, voit ladata kuvan esimerkiksi suosikki viltistäsi ja sovellus luo sinulle väripaletin sen pohjalta. Tämä auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan ja persoonallisen ilmeen.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi