Tummanharmaa makuuhuoneen seinä

Basaltinharmaa makuuhuone

Sisustus ja Sepustus -blogin Soile maalasi makuuhuoneeseensa näyttävän tummanharmaan tehosteseinän. Täyshimmeä pinta viimeistelee lopputuloksen.
Täydellinen harmaan ja valkoisen väriyhdistelmä

Soile maalasi makuuhuoneen seinät täyshimmeällä Harmony-sisustusmaalilla, sävynä tummanharmaa Basaltti N499 ja vaalea V503 Talvi, jotka löytyvät Tunne Väri -kartasta. Basaltti-sävy on maanläheinen, vulkaaninen ja voimakas harmaan sävy, joka saa upean kontrastin jäätikön vaaleasta, harmaaseen taittuvasta Talvesta.

Harmony luo sametinhimmeän pinnan makuuhuoneen seiniin. Se häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet ja vahvatkin värit toistuvat pehmeinä ja syvinä.

"Eipä siinä montaa tuntia mennyt kun meidän makkarimme loisti kauniissa täyshimmeällä Harmony-sisustusmaalilla maalatuissa Basaltin ja Talven sävyissä."

Soile, Sisustus ja Sepustus


Tutustu myös toiseen upeaan harmaaseen makuuhuoneeseen


Sävytä Tikkurilan sisäseinämaali Tunne Väri -kartan sävyllä

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

Tunne Väri -kokoelman sävyjä pääset kokeilemaan virtuaalisesti vaikka heti lataamalla Tikkurila Colour Master -sovelluksen! 

 

Helpota sävyn valintaa värimateriaaleilla

Pohditko vielä sopivia sävyjä tai väriyhdistelmiä? Värivaihtoehtoja kannattaa testata maalattavassa tilassa, jos haluat varmistua juuri omalle seinällesi sopivasta sävystä. 

Saatavilla on sekä suuria A4-kokoisia värimalleja että maalien sävytestereitä. Colour It -sävytesterin testipurkeilla voit koemaalata jopa neliömetrin kokoisen alueen. 

Tilaa värimateriaaleja kotiisi

tummanharmaa makuuhuoneen seinä
tummanharmaa makuuhuoneen seinä

Näin toteutat idean

Maalaat makuuhuoneen seinät valmiiksi jopa parissa tunnissa. 

Seinän maalaus

pese seinät ennen käsittelyä
1. PUHDISTA

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

hio vanha maalipinta
2. HIO JA SUOJAA

Hio kiiltävät ja kovat maalipinnat himmeiksi ja poista pöly pölyharjalla. Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä.

Jos joudut tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

maalaa seinät telalla
3. MAALAA

Sekoita Harmony-sisustusmaali ja maalaa seinä telalla 2 kertaan. Jatkovarsi helpottaa työtä. Harmony on päällemaalattavissa 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta, joten saat seinän muutamassa tunnissa valmiiksi.

Kuinka paljon maalia tarvitaan?

Maalattavan makuuhuoneen koko oli 15 neliötä. Harmony-maalia Basaltti-sävyssä tarvittiin 2,7 litraa ja Talvi-sävyssä 5,4 litraa. Yhteensä muutos maksoi alle pari sataa euroa. Voit laskea tarvitsemasi maalimäärän kätevästi Tikkurilan Maalilaskurin avulla. 

Kokeile maalilaskuria >>

sisustus ja sepustus blogger Soile

IDEAN TOTEUTTAJA: Sisustus ja Sepustus

Suositun Sisustus ja sepustus -blogin kirjoittaja Soile on sisustusalan ammattilainen Torniosta. Blogissaan Soile kertoo vinkkejä kauniiseen sisustamiseen ja kirjoittaa myös leivonnaisista ja ruuanlaitosta. Soile on kätevä käsistään ja täyttää kotinsa omilla inspiroivilla ideoillaan.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi