Remppa päivässä: Olohuoneen muodonmuutos

Valkoiset olohuoneen seinät saivat uuden värin ja mielenkiintoisen väripilkun, joka muistuttaa ruukussa kasvavasta Aloe Verasta. Kurkista minkälaisen remontin toteutimme päivässä olohuoneelle.

Suomalaisten yleisin valinta seinien väriksi on valkoinen. Me ymmärrämme. Valkoinen on kuin tyhjä kanvaasi, johon voi sitten sisustaa mieleisensä maiseman. Joskus kuitenkin tulee sellainen olo, että tekisi mieli vähän revitellä väreillä. 

Olohuoneen muodonmuutos

Olohuone ennen

Olohuone jälkeen

Idea sai alkunsa väreistä

Pienet remontti-ideat saavat usein alkunsa muutoksen kaipuusta, väreistä tai yksinkertaisesti tarpeesta korjata ja ehostaa vanhaa. Tämä remontti-idea sai alkunsa väreistä. Tarkemmin sanottuna kahdesta väristä: oranssista pöytävalaisimesta ja ruukussa kasvavasta Aloe Verasta. Jotta olohuoneen tunnelmasta ei tulisi kuitenkaan liian levoton, väripalettiin kaivattiin myös tuttua ja turvallista beigeä.

Jos väri epäilyttää, testaa sitä ensin

Tikkurilan pienillä sävytestereillä testaat helposti sävyjä juuri siinä tilassa johon ne tulevat. Näin näet värin oikeassa valaistuksessa ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Myös värin valinta helpottuu kun suosikit ovat seinällä rinnakkain. 

Tilaa sävytesteri

Ohjeet ja sopivat tuotteet tehosteseinän maalaukseen

Hyväkuntoisen olohuoneen seinän maalaukseen tarvitset vain kaksi tuotetta: pesuaineen ja pintamaalin. Olohuoneen seinien maalaukseen suosittelemme täyshimmeää Harmony- sisäseinämaalia. Olohuoneen tehosteseinän maalaamiseen meni noin 2,7l maalia.

Voit laskea maalin menekin helposti maalilaskurilla

Tarvittavat tuotteet tehosteseinän maalaukseen

Harmony- sisäseinämaali

Harmony- sisäseinämaalilla saat kauniin täyshimmeän pinnan olo- ja makuuhuoneen seiniin. 

Tutustu tuotteseen

Seinäpesu

Seinäpesu puhdistaa tehokkaasti lian ja rasvan luoden täydellisen alustan seinien maalaukselle 

Tutustu tuotteeseen

Työohjeet tehosteseinän maalaukseen

Tee tarvittavat valmistelut ja suojaukset ennen työn aloittamista
Hanki kaikki tarvittavat työvälineet ja tuotteet etukäteen. Suojaa kalusteet yms. ja käsittelemättömäksi jäävät pinnat pahvilla, paperilla tai muovilla.
Rajaa käsiteltävä alue teipillä
Mieti etukäteen minkälaisen rajauksen haluat tehdä tehosteseinän reunoille. Haluatko, että tehosteseinän väri ylettyy kattoon ja ympäröiviin seiniin vai haluatko jättää reunoille muutaman sentin valkoisen rajan. Tee rajaukset päätöksesi mukaan. Muista käyttää laadukasta teippiä mahdollisimman tarkan rajan aikaansaamiseksi.
Puhdista seinä
Puhdista seinä Tikkurilan Seinäpesu -puhdistusaineella alhaalta ylöspäin ja pyyhi kostealla liinalla. Huuhdo liinaa työn edetessä, jotta seinään ei jää pesuainetta tai likaa. Anna pinnan kuivua ennen käsittelyä.
Maalaa rajaukset
Jotta saisit mahdollisimman tarkan rajan, maalaa teipin reuna samalla sävyllä kuin katto ja tehosteseinän mahdolliset viereiset seinät. Näin teipin reunoihin ei jää ilmaa ja estät tehostevärin kulkeutumisen teipin alle. Anna kuivua tuoteselosteessa määritelty aika.
Maalaa seinä 1-2 kertaa
Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Tee rajausmaalaus siveltimellä tai rajaajalla. Levitä maalia tasaisesti noin kahden tai kolmen telan leveydeltä ja viimeistele pinta yhden suuntaisin vedoin.

Ohjeet ja sopivat tuotteet kaapin maalaukseen

Tarvitset kaapin maalaukseen kolme eri tuotetta: Kalustepesu, Otex Akva -tartuntapohjamaali ja Helmi 10 -kalustemaali. Puinen kaappi maalattiin raikkaalla vihreällä sävyllä: X381 Aaloella.

Kaapin maalaamiseen meni 0,9l Otex Akva -pohjamaalia ja 0,9l Helmi 10 -kalustemaalia. Vinkki: sävytä pohjamaali samalla sävyllä kuin pintamaali. Näin vähennät pintamaalin menekkiä. 

Voit laskea maalin menekin helposti maalilaskurilla

Tarvittavat tuotteet kalusteen maalaukseen

Helmi 10 -kalustemaali

Helmi 10 on himmeä kalustemaali, joka tarjoaa pitkäaikaisen suojan, joka on sekä kaunis että kestävä. Helmi 10 on sävytettävissä Tikkurilan tuhansiin peittäviin sisäväreihin. 

Tutustu tuotteeseen

Otex Akva -tartuntapohjamaali

Käytimme pohjamaalina Otex Akva -tartuntapohjamaalia, koska se kuivuu nopeasti. Suosittelemme sävyttämään pohjamaalin saman sävyiseksi kuin pintamaali, jolloin pintamaalia ei usein tarvita kuin 1 kerros. 

Tutustu tuotteeseen

Kalustepesu

Kalustepesu puhdistaa tehokkaasti huonekalut, sisäovet ja listat ennen maalaus- tai lakkauskäsittelyä. 

Tutustu tuotteeseen

Ohjeet kalusteen maalaukseen

Tee tarvittavat valmistelut ja suojaukset ennen työn aloittamista
Hanki kaikki tarvittavat työvälineet ja tuotteet etukäteen. Valitse pölytön paikka kalusteen maalaamiseen. Suojaa alusta ja laita kalusteen alle esim. puupalat ettei se liimaannu alustaan
Puhdista pinnat
Levitä Tikkurilan Kalustepesua pinnoille ja pyyhi kostealla liinalla. Huuhdo liinaa työn edetessä, jotta pintaan ei jää pesuainetta tai likaa. Anna pinnan kuivua ennen maalausta.
Hio pinnat tarvittaessa kauttaaltaan himmeiksi hiomapaperilla
Käytä 120-150 vahvuista hiomapaperia. Jos metallipinnoilla on ruostetta, hio se samalla pois. Poista hiontapöly ennen käsittelyä esimerkiksi pölyharjalla tai liinalla
Pohjamaalaa pinnat tarvittaessa 1-2 kertaan
Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Pohjamaalaa pinta Otex Akva -tartuntapohjamaalilla tai puupinnoille soveltuvalla Multistop-eristyspohjamaalilla. Levitä maali keinokuitusiveltimellä. Laakapinnoilla voit käyttää kalustemaalitelaa. Anna pohjamaalin kuivua tuotteen ohjeiden mukaan.
Maalaa 1-2 kertaa kalustemaalilla
Sekoita Helmi kalustemaali huolellisesti ennen käyttöä. Levitä maalia keinokuitusiveltimellä tai kalustemaalitelalla.

Vinkit rempan sujuvoittamiseen

  1. Hanki kaikki tarvittavat työvälineet etukäteen 
  2. Suunnittele työvaiheiden järjestys etukäteen. Tuotteiden kuivumisajat vaihtelevat paljon ja siksi ne kannattaakin tarkistaa etukäteen tuoteselosteesta, jotta työvaiheiden suunnittelu helpottuu. 
  3. Panosta työvälineisiin. Hyvillä työvälineillä saat parhaan lopputuloksen, eikä korjailua tarvita jälkeenpäin
    • Rajausten tekemisessä on tärkeää, että käytössä on laadukas teippi, jolloin maalia ei pääse teipin alle ja rajasta tulee tasainen
    • Panosta oikeanlaiseen telaan. Kalustemaalaukseen ja seinien maalaukseen on olemassa erilaiset telat. Kalustemaalaukseen suosittelemme lyhytnukkaista tai sileäpintaista telaa, kun taas seinien maalaukseen pidempinukkainen tela jättää kauniin pinnan. 
Colour Master sovellus Tikkurila

Etsitkö yhä väri-inspiraatiota seinillesi?

Vaihda seinien väriä helposti ja kokeile, miltä tuntuisi elää vaikkapa pehmeiden keltaisten, rauhoittavien sinisten tai boheemien vihreiden sävyjen keskellä. Sovelluksen seinien maalaus -toiminnolla näet etukäteen, miltä värimme näyttäisivät sinun seinilläsi.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi