Remppa päivässä: Rohkea oliivinvihreä WC

Moderni, erittäin valkoinen ja pieni WC kaipasi persoonallisempaa ilmettä. Katso kuinka pieni vessa muuttui päivässä ja kuinka loimme sinne lisää tilantuntua.

Tiesitkö, että maalaamalla huoneesta yhden seinän ja katon tehostevärillä tila tuntuu oikeasti suuremmalta. Yleinen käsitys on, että katon maalaaminen madaltaa tilaa. Tämä pitää paikkansa, jos maalaat pelkästään katon tummalla sävyllä seinien ollessa vaaleat. Maalaamalla katon ja yhden seinän tummemmalla sävyllä luot illuusion, jossa tila jatkuu ylöspäin ja tuntuu myös suuremmalta. Pieni vessa tarvitsi ehdottomasti lisää tilantuntua ja siksi maalasimme yhden seinän ja katon oliivinvihreällä ja jätimme muut seinät vaaleiksi. 

Vessan muodonmuutos

WC ennen

WC jälkeen

Maalasimme WC:stä yhden seinän ja katon täydellisellä oliivinvihreällä Olives in Oman. Olives in Oman on osa uutta Tikkurila X Marie Olsson Nylander -värikokoelmaa. Muut seinät maalasimme rauhoittavalla beigellä: X459 Uni, jossa on mielenkiintoinen vihreä vivahde. Kokonaisuuden kruunasi seinähyllyt, jotka maalasimme samalla oliivinvihreällä kuin seinän ja katon. 

Jos väri epäilyttää, testaa sitä ensin

Tikkurilan pienillä sävytestereillä testaat helposti sävyjä juuri siinä tilassa johon ne tulevat. Näin näet värin oikeassa valaistuksessa ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Myös värin valinta helpottuu kun suosikit ovat seinällä rinnakkain.

Tilaa sävytesteri

Ohjeet ja tarvittavat tuotteet vessan maalaukseen

Tarvitset vessan seinien ja katon maalaukseen vain kaksi tuotetta: Seinäpesu-puhdistusainetta ja Luja-pintamaalia. Vessan hyllyt maalasimme Otex Akva -tartuntapohjamaalilla ja Helmi 10 -kalustemaalilla. 

Luja-pintamaalia kului yhteensä 2,7l vessan kaikkien seinien ja katon maalaukseen. Pienten hyllyjen maalaukseen kului 0,225l Otex Akva -pohjamaalia ja 0,225l Helmi 10 -kalustemaalia. 

Voit laskea maalin menekin helposti maalilaskurilla. 

Tarvittavat tuotteet vessan seinien ja katon maalaukseen

Himmeä Luja 7 -pintamaali

Pintamaali, joka sopii erityisesti kosteiden tilojen, kuten WC:n ja kylpyhuoneen maalaamiseen. Tuote sisältää homeenestoainetta, joka suojaa maalipintaa.

Tutustu tuotteeseen

Seinäpesu

Seinäpesu puhdistaa tehokkaasti lian ja rasvan luoden täydellisen alustan seinien maalaukselle 

Tutustu tuotteeseen

Tarvittavat tuotteet WC:n seinähyllyjen maalaukseen

Helmi 10 -kalustemaali

Helmi 10 on himmeä kalustemaali, joka tarjoaa pitkäaikaisen suojan, joka on sekä kaunis että kestävä. Helmi 10 on sävytettävissä Tikkurilan tuhansiin peittäviin sisäväreihin. 

Tutustu tuotteeseen

Otex Akva -tartuntapohjamaali

Käytimme pohjamaalina Otex Akva -tartuntapohjamaalia, koska se kuivuu nopeasti. Suosittelemme sävyttämään pohjamaalin saman sävyiseksi kuin pintamaali, jolloin pintamaalia ei usein tarvita kuin 1 kerros. 

Tutustu tuotteeseen
Oliivinvihreä seinä
Maalasimme seinähyllyt samalla sävyllä kuin seinän. Hyllyt tekevät kokonaisuudesta viimeistellyn.

Vinkit rempan sujuvoittamiseen

  1. Hanki kaikki tarvittavat työvälineet etukäteen 
  2. Suunnittele työvaiheiden järjestys etukäteen. Tuotteiden kuivumisajat vaihtelevat paljon ja siksi ne kannattaakin tarkistaa etukäteen tuoteselosteesta, jotta työvaiheiden suunnittelu helpottuu. 
  3. Panosta työvälineisiin. Hyvillä työvälineillä saat parhaan lopputuloksen, eikä korjailua tarvita jälkeenpäin
    • Rajausten tekemisessä on tärkeää, että käytössä on laadukas teippi, jolloin maalia ei pääse teipin alle ja rajasta tulee tasainen
    • Laadukas tela ja jatkovarsi helpottavat ja nopeuttavat seinän sekä katon maalaamista 
Tikkurila Colour Master sovellus

Etsitkö vielä väri-inspiraatiota?

Vaihda vessasi seinien väriä helposti ja kokeile, miltä tuntuisi istua vaikkapa pehmeiden keltaisten, rauhoittavien sinisten tai boheemien vihreiden sävyjen keskellä. Sovelluksen seinien maalaus -toiminnolla näet etukäteen, miltä värimme näyttäisivät sinun seinilläsi.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi