Remppa päivässä: Rauhoittava sininen makuuhuone

Maalasimme neutraalin vaalean makuuhuoneen päivässä rauhoittavaksi vaaleansiniseksi. Katso miten muodonmuutos toteutettiin ja inspiroidu kodin pikkurempoista, jotka voit toteuttaa itse.

Mistä remontti-idea sai alkunsa

Vaalea neutraalin sävyinen makuuhuone tuntui tylsältä ja ankealta ja tila tuntui kaipaavan lisää väriä. Päätimmekin maalata ei vain yhtä seinää, vaan kaikki seinät uudella sävyllä. Väriksi valikoitui upea harmahtava vaaleansininen: Fog in France, joka on uudesta Color Now 2024 -värikokoelmasta. Sininen liitetään usein rauhaan ja levollisuuteen, ja siksi se onkin täydellinen valinta makuuhuoneen seinille. 

Makuuhuoneen muodonmuutos

Makuuhuone ennen 

Makuuhuone jälkeen 

Ohjeet ja tarvittavat tuotteet makuuhuoneen maalaukseen

Hyväkuntoisien makuuhuoneen seinien maalaukseen tarvitset vain kaksi tuotetta: pesuaineen ja pintamaalin. Makuuhuoneen seinien maalaukseen suosittelemme täyshimmeää Harmony- sisäseinämaalia, joka toistaa värit pehmeinä. Tämän makuuhuoneen neljän seinän maalaamiseen meni noin 5l maalia. 

Voit laskea maalin menekin helposti maalilaskurilla. 

Tarvittavat tuotteet makuuhuoneen seinien maalaukseen

Harmony- sisäseinämaali

Harmony- sisäseinämaalilla saat kauniin täyshimmeän pinnan olo- ja makuuhuoneen seiniin. Harmony toistaa värit pehmeinä ja syvinä. 

Tutustu tuotteeseen

Seinäpesu

Seinäpesu puhdistaa tehokkaasti lian ja rasvan luoden täydellisen alustan seinien maalaukselle 

Tutustu tuotteeseen

Työohjeet seinän maalaukseen

Tee tarvittavat valmistelut ja suojaukset ennen työn aloittamista
Hanki kaikki tarvittavat työvälineet ja tuotteet etukäteen. Siirrä tai suojaa kalusteet yms. ja varmista riittävä vapaa työskentelytila. Suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat pahvilla, paperilla tai muovilla.
Rajaa käsiteltävä alue teipillä
Mieti etukäteen minkälaisen rajauksen haluat tehdä katon ja seinän reunaan. Haluatko, että seinän väri ylettyy kattoon asti, vai haluatko jättää siihen muutaman sentin valkoisen rajan? Tee rajaukset päätöksesi mukaan. Muista käyttää laadukasta teippiä mahdollisimman tarkan rajan aikaansaamiseksi.
Puhdista seinä
Puhdista seinä Tikkurilan Seinäpesu -puhdistusaineella alhaalta ylöspäin ja pyyhi kostealla liinalla. Huuhdo liinaa työn edetessä, jotta seinään ei jää pesuainetta tai likaa. Anna pinnan kuivua ennen käsittelyä.
Maalaa rajaukset
Jotta saisit mahdollisimman tarkan rajan, maalaa teipin reuna samalla sävyllä kuin katto. Näin teipin reunoihin ei jää ilmaa ja estät värikkään maalin kulkeutumisen teipin alle. Käytimme valkoista Tikkurilan F497 Paperi sävyä sekä Harmony-maalia. Anna maalin kuivua tuotteen ohjeiden mukaan.
Seinän maalaaminen
Maalaa ensin reunat pienellä telalla tai siveltimellä. Maalaa sitten koko seinä käyttäen telaa ja jatkovartta. Anna seinän kuivua tuotteen ohjeiden mukaan ja toista käsittely tarvittaessa.

Vinkit rempan sujuvoittamiseen

  1. Hanki kaikki tarvittavat työvälineet etukäteen 
  2. Suunnittele työvaiheiden järjestys etukäteen. Tuotteiden kuivumisajat vaihtelevat paljon ja siksi ne kannattaakin tarkistaa etukäteen tuoteselosteesta, jotta työvaiheiden suunnittelu helpottuu. 
  3. Panosta työvälineisiin. Hyvillä työvälineillä saat parhaan lopputuloksen, eikä korjailua tarvita jälkeenpäin
    • Rajausten tekemisessä on tärkeää, että käytössä on laadukas teippi, jolloin maalia ei pääse teipin alle ja rajasta tulee tasainen
    • Laadukas tela ja jatkovarsi helpottavat ja nopeuttavat seinän maalaamista 
Colour Master -sovellus Tikkurila

Etkö tiedä mikä väri sopisi sinun makuuhuoneeseesi?

Vaihda makuuhuoneesi seinien väriä helposti ja kokeile, miltä tuntuisi elää vaikkapa pehmeiden keltaisten, rauhoittavien sinisten tai boheemien vihreiden sävyjen keskellä. Sovelluksen seinien maalaus -toiminnolla näet etukäteen, miltä värimme näyttäisivät sinun seinilläsi.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi