Näin kunnostat pihan kesän juhlia varten

Kesän juhlat lähestyvät auringon siivittäminä, ja mikäs sen mukavampaa kuin juhlien järjestäminen omalla pihalla. Poimi ohesta Maalilinjan vinkit pihan juhlakuntoon laittamiseen!

Sen jälkeen, kun pihan välttämättömät kevätsiistimiset on hoidettu, on aika keskittyä yksityiskohtiin. Katso, että tasojen ja seinämien pinnat kiiltävät ja pihakasvit yhtyvät väriloistoon. Käy läpi Maalilinjan muistilista ennen juhlia!

1. Siisti terassipinnat

Onko terassin väri haalistunut tai laikukas tai onko terassi jäänyt huoltamatta useampana vuotena? Terassin öljyämisellä on suuri vaikutus pihan yleisilmeeseen. Käytä puupintoihin Terassi- ja Kalustepesua - anna kuivua ja öljyä lopuksi Valtti Plus Terrace Oililla (valmisvärit) tai  Valtti Plus Wood Oililla (sävytettävä). Öljyäminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia, jotta öljy ehtii kuivua.

2. Huolla kuluneet ulkokalusteet

Ulkokalusteiden huoltaminen lähtee niiden pesemisestä. Jos kalusteet ovat kuluneet tai haluaisit muuttaa kalusteiden ilmettä uudella värillä, voit harkita myös niiden maalaamista Patio pihakalustemaalilla, joka sopii niin puu- kuin metallipinnoille. Jos metalli on ruosteessa, poista ruoste ennen maalaamista Rostex ruosteenestopohjamaalilla.

Muista säilyttää pihakalustoa talvella suojassa, mielellään autotallissa tai lasitetulla parvekkeella. Jos säilytät kalustoa ulkona pressun alla, niin jätä kuitenkin ympärille ilmaa, etteivät kalusteet homehdu.

3. Kunnosta aidat

Nurmi on aina vihreämpää aidan toisella puolen - tai ainakin aita voi olla vihreämpi! Pese aidat Tikkurila Homeenpoistoaine -puhdistusaineella ensin. Jos aita on maalattu, kannattaa se maalata uudestaan. Käytä maalaukseen Tikkurila Aitamaalia, joka sisältää suoja-aineita ja varmistaa näin maalin puhtaana pysymisen.

4. Käsittele pihakivet uuteen loistoon

Tehdasvärjättyjen, betonisten pihakivien haalistuneen värin saat palautettua käsittelemällä pinnat Patio Kivikuullotteella aiempaa väriä vastaavalla sävyllä. Värjäämättömät betoninharmaat pihakivet voit käsitellä ihan uuden väriseksi.

5. Koristele piha kauniiksi ruukuilla ja istutuslaatikoilla

Istutuslaatikot ja Patio Verso -puuöljy ovat lyömätön parivaljakko. Asuta laatikko esimerkiksi erilaisilla yrteillä, jotka näyttävät kauniilta mutta ovat myös käytännöllisiä - niin juhlakokkailuissa kuin arjessakin. Istuta kasveja myös näyttäviin ruukkuihin, jotka voit maalata loisteliaiksi Tikkurila Yki Sokkelimaalilla.

Vinkki! Kun maalaat tai puhdistat, älä pidä kahvitaukoja, vaan saata työ loppuun kerralla. Näin varmistat pintojen tasaisen laadun ja vältyt värieroilta.

Muista myös seuraavat vinkit juhlia järjestettäessä:

1. Mieti tarjoilujen paikka niin, että ne ovat suhteellisen suojassa esimerkiksi auringolta eikä kylmäketju pääse katkeamaan.

2. Mieti etukäteen myös tanssilattian paikka, jos pihalla on tarkoitus viettää iltaa yömyöhään ja tanssijalka vipattaa.

3. Ota talteen vieraille huopatossuja tai villasukkia ja vilttejä lämmikkeeksi, kun ilta viilenee.

4. Varaudu huonoon säähän. Sadetta pakoon pääsee aina sisälle, mutta myös erilaiset katokset voivat olla tunnelmallisia, jos sää on muuten tyyni.

Kun kaikki on valmista, on aika odotella vieraita – ja juhlistaa vaikka kaunista pihaa!

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi