Maalaa keittiökaapit nykyaikaan
Karkki-blogin Karin maalasi vanhat keittiökaapin ovet uuteen uskoon. Uusi, kuulas vaaleansininen väri on yllättävän upea pari retrolaatoille ja vintage-esineille.
Keittiön onnistunut muutos toteutettiin viikonlopussa

Karin käsitteli vanhat keltaiset kaapinovet puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla, sävynä vedensininen Salaisuus X438. Helmi-kalustemaali on monipuolinen ja tutkitusti turvallinen kalustemaali, jonka avulla loihdit helposti kestävää kauneutta kotisi pinnoille.

"Det blev ett betydligt behagligare kök som nu går i olika nyanser av blått och en del grönt, istället för regnbågens alla färger. Dessutom är det avsevärt ljusare än vad det var som gult. Här spenderar jag nu gärna tid, sitter och jobbar, pimplar te och planerar nästa målarprojekt."

Karin Lindroos, Karkki-blogi

Keittiökaapit ennen ja jälkeen

KEITTIÖ ENNEN
KEITTIÖ JÄLKEEN

Näin toteutat idean

Kalustemaalaukseen kannattaa kuivumisaikojen vuoksi varata pari päivää.

Keittiökaappien maalaus

1. PUHDISTA

Poista ovista vetimet ja pese oven pinnasta lika pois Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua. Pahimmat pinttymät saat helpommin pois, kun käytät apunasi karhunkieltä.

2. HIO

Hio oven pinta hiomapaperilla. Puhdista hiontapöly pölyharjalla tai pölynpoistoliinalla ennen kuin aloitat maalaamisen.

3. KITTAA

Kittaa tarvittaessa kolot ja naarmut pinnasta Presto Kalustekitillä. Kitin kuivuttua hio kohta kevyesti.

4. POHJAMAALAA

Pohjamaalaa kertaalleen Otex Akva -tartuntapohjamaalilla, joka sävytetty samaan väriskaalaan kuin pintamaali. Saat maalipinnan kestävämmäksi, kun maalaat tartuntapohjamaalilla ennen kalustemaalia. Maalaustyö kannattaa tehdä kalustemaalitelalla ja viimeistellä siveltimellä.

5. MAALAA

Maalaa pinta 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla, sävyllä X438 Salaisuus. Puolihimmeään pintaan ei jää herkästi sormenjälkiä. Maalaustyö kannattaa tehdä kalustemaalitelalla ja viimeistellä siveltimellä.

IDEAN TOTEUTTAJA: Karkki-blogin Karin

Karin Lindroosin Karkki on nimensä mukainen: herkullisen näköinen lifestyleblogi on täynnä värejä, kirppislöytöjä, askartelua, kirjaprojekteja, ruokakuvausta, hidasta muotia, kuivaa huumoria, pitkiä illallisia ja kulttuurityöntekijän arkipäivää.

Lue Karinin mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.