valkoisiksi maalatut keittiön seinät

Raikas keittiö paperin valkoisella

Talo kahdelle -blogin Helena maalasi keittiön seinät ja liesituulettimen kuvun raikkaan valkoiseksi. Lue vinkit kestävien pintojen toteutukseen keittiössä.

Kestävää pintaa keittiöön

Helena maalasi keittiön seinät ja liesikuvun valkoiseksi puolihimmeällä Luja 20 pintamaalilla. Luja on paras valinta tilaan, joka on alttiina lialle ja kovalle rasitukselle. Aina keittiön välitilaan ei tarvita laatoitusta tai lasilevyä, vaan voit käyttää kestävää maalia, joka kestää pyyhkimistä.

Seiniin ja liesituulettimen kupuun valittiin sävyksi suosittu valkoisen sävy F497 Paperi, joka löytyy Tunne Väri -kartasta. Mintun värisisissä keittiön kaapeissa on käytetty Symphony 2436 -värikartan sävyä J439.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

Testaa sävyjä kotona ennen maalausta

Helpota värin valintaa tilaamalla Tikkurilan värimalleja A4-koossa, niin koemaalausta ei tarvitse tehdä. Toinen vaihtoehto löytää Se oikea sävy on kokeilla sävytestereitä. Sävytesterit sisältävät kolme testerikokoista maalipurkkia valitsemissasi sävyissä.

Tilaa värimateriaaleja >>

vaaleat maalatut keittiön seinät
vaaleat maalatut keittiön seinät ja keittiönkaapit
kasveja vaaleaksi maalatun keittiön seinän edessä

Näin toteutat Helenan ideat

Seinän maalaus

1.    Puhdista seinäpinta liasta ja rajaa maalattavat alueet maalarinteipillä.
2.    Maalaa seinä Tikkurilan puolihimmeällä Luja 20 -pintamaalilla kahteen kertaan. Maalaamattomalle pinnalle suositellaan pohjamaaliksi Luja Yleispohjamaalia.

Lue Maalilinjan neuvot tasaisen seinäpinnan maalaamiseen >>

Liesikuvun maalaus

1.    Puhdista maalattava pinta liasta ja paikkaa mahdolliset kolot.
2.    Pohjamaalaa liesikupu Otex Akva –tartuntapohjamaalilla.
3.    Maalaa kupu kahteen kertaan puolihimmeällä Luja 20 -pintamaalilla.

Bloggari Talo Kahdelle Helena

IDEAN TOTEUTTAJA: Talo kahdelle -blogin Helena

Talo kahdelle -blogissa seurataan värikästä talonrakennusprojektia. Raksaajina graafikko Helena Valtonen sekä lehmänhermoinen aviomies, onneksi kirvesmies. Mukana myös staffi Buugi.

Lue Helenan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi