Tikkurilan Valkoinen seinä

Täydellisen valkoisen sävyn valinta

Valkoiset seinät ovat klassikko ja valkoinen sopii niin kodin yleissävyksi kuin taustaksi muuhunkin sisustukseen. Lue valkoisen eri sävyjen eroista ja löydä se oikea sinun kotiisi.

Erilaisia valkoisia ja vaaleita sävyjä on lukuisia ja juuri sen oikean valitsemisen vaikeus saattaa yllättää. Haasteellisimmaksi osoittautuu yleensä sopivan sävyn löytäminen suhteessa ovien ja listojen sävyyn. Lue eteenpäin ja opi, miten eri valkoiset sävyt eroavat toisistaan ja kuinka lähteä etsimään omaan kotiin Sitä oikeaa valkoista – tai melkein valkoista – sävyä. 

Tutustu Tikkurilan kauneimpiin valkoisen sävyihin >>


 

Valkoisen eri sävyjen erot

Valkoinen ei ole koskaan vain valkoinen, vaan siitä on olemassa paljon eri sävyjä ja vivahteita. Seinien maalaaminen valkoiseksi ei enää tarkoita vain perinteistä maalarinvalkoista. Kaksi erityisen suosittua Tikkurilan valkoista sävyä ovat TIKV Tikkurilan Valkoinen ja F497 Paperi. Perinteinen maalarinvalkoinen G497 Höyry on esimerkiksi selvästi harmaampi sävy kuin nämä kaksi valkoista. 

Valkoinen sisäkatto syntyy helpoimmin Siro Himmeä -maalilla. Siro Himmeä on sävyltään puhtaan valkoinen, ja se on vielä valkoisempi sävy kuin Paperi.

Tikkurilan Valkoinen seinä

Tikkurilan Valkoinen on lämpimämpi ja tummempi sävy kuin Paperi, ja se sopii erinomaisesti listavalkoisten elementtien kanssa, joita on tyypillisesti lattialistojen lisäksi ovissa. Tikkurilan Valkoisella maalatusta seinästä saa toimivan taustan skandinaaviseen sisustukseen yhdessä luonnonmateriaalien ja puun eri sävyjen kanssa. Tutustu Oblik.-blogin Jutan Tikkurilan Valkoisella maalattuun olohuoneeseen, niin näet miltä sävy näyttää hänen seinällään.

moderni sisustustyyli ja puhtaanvalkoiset seinät

Paperi puolestaan on vaaleampi ja puhtaampi sävy kuin Tikkurilan Valkoinen, ja se antaa kodin ilmeelle modernin silauksen. Se sopii seinien lisäksi erinomaisesti myös kattoihin, kun tavoitellaan viileän valkoista lopputulosta. 

Valaistuksen ja sisustuksen vaikutus sävyn valintaan

Valkoinen väri tekee tiloista avaria ja neliöiltään suurempia. Sopiva valkoisen sävy tuo parhaimmillaan valoa hieman hämäriinkin nurkkiin. Oikean sävyn valinnassa on tärkeää ottaa huomioon tilan valaistusolosuhteet eri vuorokaudenaikoihin. Luonnonvalon lisäksi valaisimet vaikuttavat merkittävästi siihen, onko tilassa lämmin- vai viileänsävyinen valaistus. 

Värit seinällä näyttävät aina erilaiselta valaistuksesta ja sisustuksesta riippuen. Sisustuksella ja valaistuksella voi vahvistaa tai heikentää värien intensiteettiä. Kylmiä ja lämpimiä sävyjä voi sekoittaa – tärkeää on, että yhdistelmä miellyttää omaa silmää.

Lue lisää valon vaikutuksesta väriin >>

Off white -sävyt

Näiden kahden suosituimman valkoisen sävyn lisäksi löytyy vaihtoehdoiksi myös monia “melkein valkoisia” sävyjä. Moni sävy voi ensi alkuun vaikuttaa valkoiselta, vaikka kyseessä olisi erittäin vaalea harmaa tai vaikka vaalea beigen sävy. 

Vaaleusasteikon kärkipäässä Tikkurilan sävyistä tulevat F487 Höyhen ja värikoodiltaan numerot 503 sisältävät ns. off white -sävyt, kuten V503 Talvi.

Muita 503-sarjalaisia ovat lämpimät S503 Lumikko, F503 Jasmiini ja G503 Kalla, jotka näyttävät upeilta luonnonmateriaalien ja lämpimän harmaan sävyisen sisustuksen kanssa. Raikkaan ja sinertävän viileän ystävän kannattaa kokeilla sävyä L503 Kinos.

Sitä oikeaa vaaleaa etsivän tärppi 503-sarjan ulkopuolelta on myös lämmin valkoinen F485 Damasti. Kokeile esimerkiksi tumman puulattian ja terrakottalaattojen kanssa!

Valkoisista ja vaaleista sävyistä löytyy monta hyvää vaihtoehtoa, erilaisiin sisustustyyleihin, valaistukseen ja ennen kaikkea makuihin sopivaksi. Löysitkö jo Sen oikean? 

Höyhen on aivan vaalea harmaa, joka tuo harmoniaa vaaleiden harmaiden ja luonnonmateriaalien, kuten pellavan, yhdistelmiin. Höyhen on tummempi kuin 503-sarjan off white -sävyt. Inspiraatioksi voit käydä lukemassa Musta Ovi -blogin Marjan Höyhenen värisestä makuuhuoneesta

Off-white wall with contrasting green-blue colour

Talvi on viileä vaalea sävy, joka toimii esimerkiksi sinivihreiden sävyjen vaaleana kontrastivärinä.

Varmista sävy A4-värimalleilla tai Colour It -sävytestereillä

Jos pääsi on jo ihan pyörällä valkoisen eri sävyistä, niin onneksi ongelmaan on olemassa helppo ratkaisu: selvitä, miltä eri sävyt näyttävät juuri sinun kotisi seinällä. Oikean sävyn valinnassa kannattaa ottaa apuun Tikkurilan A4-värimalli tai kokeilla toisiaan lähellä olevia vaihtoehtoja maalien sävytestereillä.

Tilaa värimateriaaleja kotiisi
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi