Höyhenenkevyt muutos makuuhuoneeseen

Vaalea tehosteseinä makuuhuoneeseen

Musta Ovi -blogin Marjan makuuhuoneen sisustuksen puuttuva palanen löytyi oikeansävyisestä tehosteseinästä, joka sitoi sisustuksen elementit ja materiaalit yhteen.

Paperinvalkoisen ja räväkän tehosteseinän välistä löytyy yllättävänkin kattava skaala vaikutelmia.

Valkoinen on sisustajan turvavalinta, joka kuitenkin saattaa näyttäytyä kolkolta tai tylsältä valmiissa tilassa. Tilaan sopivat sävyt, jotka eivät kuitenkaan hyökkää silmille vaativat usein muutamankin tuumaustauon. Parhaimmillaan pienikin sävy tuo tilaan eloa ja yhdistää sisustuksen elementit ja materiaalit kokonaisuudeksi.

Murrettu vaalea sävy teki makuuhuoneesta harmonisen kokonaisuuden

Musta Ovi -blogin Marja istui sävymietintöjensä kanssa Tikkurilan värisuunnittelijan pakeille. Aluksi huomaamattomalta valkoisen sävyltä vaikuttanut F487 Höyhen toi todellisen luontonsa esiin, kun Marja vei saamansa värimallilastut kodin valoon.

Kun sovittelin värimalleja seinälle, yllätyin siitä, kuinka kirkkaassa valossa ihan perusvalkoiselta näyttänyt Höyhen olikin jotain ihan muuta kuin valkoinen. Sävy yhdisti kauniisti harmaan villakankaisen sängynpäädyn, luonnonväriset pellavalakanat sekä verhot harmoniseksi kokonaisuudeksi.”

Höyhen sävytettiin täyshimmeään Harmony-sisustusmaaliin. Himmeän hienostunut pinta toistaa myös vaaleat ja hienovaraiset sävyt syvinä ja täyteläisinä. 

 

Apua värin valintaan

Sopivan sävyn valinnassa kannattaa hyödyntää Tikkurilan värimateriaaleja: kotiin tilattavista materiaaleista voit valita joko suuret A4-kokoiset värimallit tai maalien sävytesterit, jos haluat kokeilla vaikkapa toisiaan lähellä olevia sävyjä seinälläsi.

Tikkurilan Tunne Väri -värikartasta löydät 216 peittävää sävyä kodin sisäpinnoille. Haluttua tunnelmaa miettiessä kannattaa pohtia valon sävyä ja suuntaa ja tahtooko sävyn taittavan johonkin väriin. 

Jos päätös mietityttää kovin, Tikkurilan Maalilinjan värisuunnittelijat ovat apunasi. Tunne Väri -värikartan sävyille taataan myös 100% Sävylupaus, jolloin valittu sävy toistuu seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värimallimateriaaleissa.

olohuoneen maalattu seinä jossa taulu
olohuoneen maalattu seinä jonka edessä heiniä
olohuoneen maalattu seinä jonka edessä penkki
Näin toteutat idean

Seinän maalaaminen uudistaa tilan ilmeen nopeasti. Värilastulla huomaamattoman sävyeron saa näkyviin rajaamalla seinää rohkeasti!

rajaa seinäpinnat teipillä

1. RAJAA

Puhdista maalattava seinäpinta Maalipesu -puhdistusaineella. Rajaa haluttu alue maalarinteipillä. Käytä apuna vatupassia tai laserohjainta. Mikäli seinässä on koloja tai kuoppia, katso vinkit niiden täyttämiseen ennen aloittamista.

Mikäli teet seinään efektiksi rajauksen, katso Maalilinjan vinkit tarkan rajauksen tekemiseen.

Seinän maalaaminen

2. MAALAA

Maalaa seinä 1-2 kertaan Harmony-sisustusmaalilla

Musta ovi blog

IDEAN TOTEUTTAJA: Musta Ovi -blogin Marja

Sisustusblogi, rakentamisblogi, designblogi Musta ovi muotoutui haaveesta asua keskellä unelmaa, loft-henkisessä skandimodernissa talossa ripauksella tanskalaista särmää. Marjan blogi tarjoaa uutta inspiraatiota ja intoa kokeilla. Kaunis ei läheskään aina tarkoita kallista, kuuluu kirjoittajan motto.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi