Höyhenenkevyt muutos makuuhuoneeseen

Höyhenenkevyt muutos makuuhuoneeseen

Musta Ovi -blogin Marja pähkäili saman ongelman kanssa, kuin sadat muutkin maalitelan varteen hamuavat; mikä sävy valitaan?

Paperinvalkoisen ja räväkän tehosteseinän välistä löytyy yllättävänkin kattava skaala vaikutelmia ja hyvän avun saa hyödyntämällä päätöksenteossa Tikkurilan värisuunnittelijoita ja väriarkkeja. Valkoinen on sisustajan turvavalinta, joka kuitenkin saattaa näyttäytyä kolkolta tai tylsältä valmiissa tilassa. Tilaan sopivat sävyt, jotka eivät kuitenkaan hyökkää silmille vaativat usein muutamankin tuumaustauon. Parhaimmillaan pienikin sävy tuo tilaan eloa ja yhdistää sisustuksen elementit ja materiaalit kokonaisuudeksi.

Musta Ovi -blogin Marja istui sävymietintöjensä kanssa Tikkurilan värisuunnittelijan pakeille. Aluksi huomaamattomalta valkoisen sävyltä vaikuttanut F487 Höyhen toi todellisen luontonsa esiin, kun Marja vei saamansa värimallilastut kodin valoon.

Kun sovittelin värimalleja seinälle, yllätyin siitä, kuinka kirkkaassa valossa ihan perusvalkoiselta näyttänyt Höyhen olikin jotain ihan muuta kuin valkoinen. Sävy yhdisti kauniisti harmaan villakankaisen sängynpäädyn, luonnonväriset pellavalakanat sekä verhot harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Höyhen sävytettiin täyshimmeään Harmony-sisustusmaaliin. Himmeän hienostunut pinta toistaa myös vaaleat ja hienovaraiset sävyt syvinä ja täyteläisinä. 

Tikkurilan Tunne Väri -värikartasta löytyy 263 peittävää sävyä kodin sisäpinnoille. Haluttua tunnelmaa miettiessä kannattaa pohtia valon sävyä ja suuntaa ja tahtooko sävyn taittavan johonkin väriin. Jos päätös mietityttää kovin, Tikkurilan Maalilinjan värisuunnittelijat ovat apunasi. Tunne Väri -värikartan sävyille taataan myös 100% Sävylupaus, jolloin valittu sävy toistuu seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värimallimateriaaleissa. 

 

Tilaa iso A4-värimalli tästä >>

olohuoneen maalattu seinä jossa taulu
olohuoneen maalattu seinä jonka edessä heiniä
olohuoneen maalattu seinä jonka edessä penkki
Näin toteutat idean

Seinän maalaaminen uudistaa tilan ilmeen nopeasti. Värilastulla huomaamattoman sävyeron saa näkyviin rajaamalla seinää rohkeasti!

rajaa seinäpinnat teipillä

1. RAJAA

Puhdista maalattava seinäpinta Maalipesu -puhdistusaineella. Rajaa haluttu alue maalarinteipillä. Käytä apuna vatupassia tai laserohjainta. Mikäli seinässä on koloja tai kuoppia, katso vinkit niiden täyttämiseen ennen aloittamista.

Mikäli teet seinään efektiksi rajauksen, katso Maalilinjan vinkit tarkan rajauksen tekemiseen.

Seinän maalaaminen

2. MAALAA

Maalaa seinä 1-2 kertaan Harmony-sisustusmaalilla

Musta ovi blog

IDEAN TOTEUTTAJA: Musta Ovi -blogin Marja

Sisustusblogi, rakentamisblogi, designblogi Musta ovi muotoutui haaveesta asua keskellä unelmaa, loft-henkisessä skandimodernissa talossa ripauksella tanskalaista särmää. Marjan blogi tarjoaa uutta inspiraatiota ja intoa kokeilla. Kaunis ei läheskään aina tarkoita kallista, kuuluu kirjoittajan motto.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi