Vaaleansininen paneeliseinä lastenhuoneessa

Täydellinen väripaletti lastenhuoneeseen

Etsitkö lastenhuoneeseen pehmeää ja iloista väriyhdistelmää? Loimme kuratoidun värikokoelman värin valinnan helpottamiseksi.

Yksi lastenhuoneen tärkeimmistä asioista on siellä vallitseva ilmapiiri. Värit ovat merkittävässä osassa luomassa huoneen tunnelmaa, mutta toisinaan seinien värien valinta lastenhuoneeseen voi kuitenkin olla vaikeaa. Helpottaaksemme valintaa kokosimme täydellisen väripaletin, joka vie mielen aurinkoisiin rantapäiviin ja kesämuistoihin. Tässä vinkit ja väripaletti, joiden avulla lapsesi herää joka aamu kesäpäivän inspiroimaan iloiseen ilmapiiriin.

Valitsimme palettiin energisen aurinkoisenkeltaisen S302 Greipin, rauhallisen taivaansinisen H353 Lemmikin, vaalean ruusun sävyn H417 Näsiän ja neutraalin harmaan F428 Ketjun tasapainottamaan muita värejä. Väripaletti sisältää hillittyjä pastellisävyjä ja on saanut inspiraationsa rennosta rantapäivästä. Paletti tuo positiivista ja rauhoittavaa ilmapiiriä lastenhuoneeseen.

Lapsi opiskelemassa omassa huoneessa

Positiivisia sävyjä

Väreillä on merkittävä rooli tunnelman luomisessa. Kirkas keltainen onkin loistava vaihtoehto, jos huoneeseen haluaa aurinkoista ja iloista tunnelmaa. Keltainen on täydellinen pääväri, koska siihen voi helposti yhdistää myös muita eläväisiä sävyjä kokonaisuuden kuitenkaan olematta liian räikeä. Kokeile esimerkiksi maalata lastenhuoneen pöytä S302 Greipillä ja katso kuinka tämä keltainen saa lapsesi hymyilemään.

Kirkas keltainen on stimuloiva väri, joka toimii useissa eri muodoissa. Voit esimerkiksi maalata koko seinän tai käyttää sitä pienemmillä alueilla. Kokeile esimerkiksi neliötä, rohkeaa raitaa tai kolmion muotoa, joka peittää suuren osan seinästä. Maalarinteippi toimii hyvin apuna geometrisen muodon luomisessa.

Äiti ja tytär leikkimässä lastenhuoneessa, jossa sininen paneeliseinä

Ripaus maanläheisyyttä

Luo dynaamisia väriyhdistelmiä lastenhuoneeseen valitsemalla muutama lisäväri.Yhdistämällä kirkkaiden värien kontrastiksi maanläheisiä sävyjä luot ihastuttavan väripaletin, jossa lapsi voi luoda oman mielikuvitusmaailmansa. Esimerkiksi hallitseva kirkas keltainen vaatii kontrastiksi vaimeampaa ja rauhoittavampaa väriä. Kokeile taivaansinistä sävyä H353 Lemmikki tai jotakin muuta sävyä, joka muistuttaa pilvettömästä, sinisestä taivaasta. Tällä värillä on rauhoittava vaikutus. Voit käyttää sitä esimerkiksi vain osassa tilaa maalaamalla sillä seinän alaosan ja jättäen seinän yläosan neutraalin sävyiseksi.

Lapsi ripustamassa piirrustuksia vaaleanpunaisen huoneen seinille

Anna kaikkien ruusujen kukkia

Mikä muu väri sopisi paremmin lapsesi huoneeseen kuin lempiväri? Löydä inspiraatio esimerkiksi luonnosta ja kukista, kuten ruusujen terälehdistä! Ruusunsävyinen roosa on samalla sekä hienostunut että vahva sävy seinille, ja tuo persoonallisen ilmeen lastenhuoneelle.

Vaihtoehtoisesti voit kokeilla vahvaa sävyä korostusvärinä pienemmille pinnoille. Kokeile maalata muutama huonekalu, niin tunnet jo vaikutuksen huoneen tunnelmaan. Kauniin lopputuloksen saat maalaamalla esimerkiksi lelulaatikon tai tuolit H417 Näsiällä

Kun päätät maalata lastenhuoneen kalusteita, valitse laadukas ja turvallinen kalustemaali, kuten Helmi 10 tai Helmi 30. Kalusteet tarvitsevat kestävän maalin, sillä etenkin lastenhuoneissa ne altistuvat kovalle kulutukselle.

Vaaleansininen paneeliseinä

Harmoniaa vaaleanharmaan kanssa

Huoneen jokaisen sävyn ei tarvitse olla värikäs. Harmaa on ihanteellinen väri yhdistettäväksi muiden värien kanssa. Lisäämällä huoneeseen pehmeää harmaata puhtaan valkoisen sijaan saat huoneeseen hieman intiimimmän tunnelman.

Harmaa, kuten F428 Ketju, yhdistyy upeasti keltaiseen, taivaansiniseen ja pehmeään roosaan. Se rauhoittaa kokonaisuutta ja nostaa samalla muita huoneen värejä kauniisti esiin. Neutraalit sävyt ovat kokonaisuudessa tasapainottavia ja näin koko päivän leikkimisen jälkeen huoneessa vallitsee kuitenkin rauhallinen tunnelma.

Turvalliset maalit lastenhuoneeseen

Kun valitset oikeaa maalia lastenhuoneeseen, kiinnitä erityistä huomiota tuotteiden laatuun ja turvallisuuteen. Sisäilmaa puhdistava täyshimmeä Harmony Clean Air, himmeä Joker ja täyshimmeä Harmony ovat ympäristömerkittyjä seinämaaleja, joilla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnus, mikä tekee näistä erinomaisen vaihtoehdon lastenhuoneeseen. Huonekalumaaleilla Helmi 10 ja Helmi 30 on M1-sertifikaatti ja Joutsenmerkki, eli ne täyttävät myös lelujen pintakäsittelylle asetetut tiukat vaatimukset.

KURKKAA LISÄÄ IDEOITA LASTENHUONEESEEN
INSPIROIDU
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi