harmaa sokkeli

Sokkelin väri talon julkisivuun sointuvaksi

Maalataan talon sokkeli uudella värillä! Harmaa sokkeli sointuu yhteen mustan talon julkisivun kanssa. Susanna Vento järjesti maalaustalkoot ja maalasi mustan puujulkisivun lisäksi talon sokkelin yhteensopivalla harmaalla sävyllä.

Vaaleanharmaa sävy kivijalalle löytyi Deco Grey -värikartasta

Usein sokkeliin valitaan julkisivua tummempi sävy, jotta talo ei ns. "leijuisi" ilmassa. Raikkaan lopputuloksen varmistamiseksi Susanna valitsi kohteeseen vahvan mustan aisapariksi kuitenkin vaaleanharmaan sokkelin, sävy 1928 Deco Grey -värikartasta.

Helppokäyttöinen ja sävytettävä Yki-sokkelimaali suojaa rakennuksen perustusta. Lisäksi sokkelin pintakäsittely viimeistelee talosi ulkonäön ja lopullisen ilmeen.

Navetta kuuluu Varpusen perheen vanhaan maatilaan, joka on kesän tärkein kokoontumispaikka. Susanna Vento etsi äitinsä ja siskonsa kanssa kesäpaikkaa ja maatila ison puutarhan, kasvimaan ja peltotilkun kera löytyi vuonna 2012. Pintoja on laitettu kuntoon jo sisätiloissa. Nyt kesän korvilla uudistettiin navetan julkisivu: seinäpinnat, ikkunat, ovet ja sokkeli. Lue kuinka ensin navetta maalattiin mustaksi, sitten navetan ovet maalattiin sävyihin sopiviksi, ja lopputulos viimeisteltiin kauniiksi maalaamalla ikkunanpokat vaaleiksi

Tutustu myös muihin sokkelin maalausohjeisiimme!

Harmaa sokkeli navetassa
Sokkelin maalaus

Näin toteutat idean: sokkelin maalaus

Sokkelin esikäsittely
1. PESE VANHA MAALIPINTA

Pese vanha maalipinta ja harjaa lika pois pesuharjalla.

Sokkelin pintamaalaus
2. MAALAA

Maalaa sokkelin pinta kertaalleen Yki-sokkelimaalilla.

Jos väri eroaa aieammasta sävystä paljon tai jos pinta on todella kulunut, niin pinta kannattaa maalata kahteen kertaan sokkelimaalilla.

Susanna Vento Varpunen blogi

IDEAN TOTEUTTAJA: Susanna Vento

Helsinkiläinen sisustussuunnittelija,  stailisti ja toimittaja Susanna Vento on tullut tunnetuksi suositusta Varpunen-blogistaan ja OK - omin käsin sekä Green Home Book -kirjasta. Ihastu Susannan luovaan ja ajattomaan tyyliin Varpunen-blogissa, josta löydät tyylikkäitä toteutuksia pienelläkin rahalla ja vaivalla.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi